Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

És még azt hittük, csak Putyinnak fáj az olcsó kőolaj

 Utolsó frissítés: 

Szerző: 

Címkék: válság; kőolaj; ár; Egyesült Királyság;

Terjedelmes összeállítást közölt a BBC arról, hogy az olcsó kőolaj az Egyesült Királyság olajiparát is kezdi hazavágni, a cégek embereket küldenek el és befektetéseket állítanak le. Egy iparági szakember szerint a szektor hatalmas válságban van.

Hatalmas válságban van az olcsó kőolaj miatt az Egyesült Királyság olajszektora – írja a BBC. Robin Allan, a független kitermelők szövetségének, a Brindexnek az elnöke elmondta, hogy mindenki elkezdett hátrébb húzódni, ilyen árak mellett egyáltalán nem lehet pénzt keresni. Már korábban is történt ilyen, és az iparág alkalmazkodik mindehhez, ám ez azzal jár, hogy embereket bocsátanak el, projekteket vágnak meg és ott csökkentenek költséget, ahol tudnak. Ez mindenkinek fáj – tette hozzá az iparági résztvevő. Allan elmondása szerint a helyzet közel áll az összeomláshoz.

Az olcsó olajár miatt az amerikai ConocoPhillips például bejelentette, hogy 1650 nagy-britanniai munkása közül 230-at elbocsát.

Az Egyesült Királyságban ugyanakkor az olajkitermelést kiszolgáló területeken is jelentős leépítésekre, veszteségek leírására kerülhet sor az olcsó olajár miatt. Például a Schlumberger nevű cég visszavágta geológiai kutatóhajó-flottáját most decemberben, emellett 800 millió fontos veszteséget szenvedett el és meg nem határozott számú munkaerőt bocsátott el. Más cégeknél, például az egyik legnagyobb kitermelőnél, az Apache-nál január elejétől 10 százalékos bérlefaragást jelentettek be.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr346997281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása