Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

ADJ EGY ÖTÖST!

2014 júliusában találkozott David Cameron brit miniszterelnök és Juncker. A brit sajtót bejárta a kép, amin high five-val, pacsival üdvözli egymást az egyébként feszült viszonyban lévő két politikus. Cameron akkortájt éppen hevesen ellenezte, hogy Juncker legyen a Bizottság elnöke. A brit kormányszóvivő azt közölte, hogy Juncker kezdeményezte a mozdulatot. „Úgy tudom, Juncker így is szokta üdvözölni a vendégeket" - idézett egy név nélküli szóvivőt a Telegraph.

Aztán most Rigában, ahol Orbánt lediktátorozta, ismét pacsizni próbált Cameronnal, de a brit kormányfő most már nem viszonozta a gesztust.



02

PUSZI!

Juncker idén februárban találkozott a svájci elnökkel, aki történetesen nő, Simonetta Sommarugának hívják. Juncker bizarr puszit nyomott a politikus arcára. „Erre nincsenek szavak” - értékelte az akciót az Euparl.net szaklap.



03

PAFF-PAFF-PAFF

Juncker még luxemburgi miniszterelnökként üdvözölte Berlusconi olasz kormányfőt 2004-ben az Európai Tanács ülésén. Az internetet egy pár másodperces videó járta be, amin Juncker fejpaskolása látható, illetve, hogy a kopaszodását egyébként a kamerák elől mindig rejteni próbáló Berlusconi nem értékelte különösebben az akciót, amit olaszok milliói láttak, jegyezte meg a La Repubblica.



04

HAMM!

2012 márciusában luxemburgi miniszterelnökként egy hosszúra nyúlt tanácskozás után próbálta oldani a feszültséget a politikus, amikor az orra elé nyomtak egy mikrofont. Az újságírót nem zökkentette ki a harapó mozdulat, folytatta a kérdést, de Juncker olyan jót szórakozott saját magán, hogy nem is figyelt, úgyhogy egy „tessék?”-kel kérdezett vissza. Az akciót a BBC rögzítette, a heti hülyeségválogatásukon, az Odd Boxon első helyet ért el a felvétel, írta a Luxemburger Wort.



05

Ő A KIRÁLYOD, ADOK HÁROM POFONT

Jean-Claude Juncker áprilisban a spanyol királyt, VI. Fülöpöt vezette körbe Brüsszelben. Éppen az uniós biztosoknak mutatta be őt, és amikor a klímaügyi biztoshoz, a spanyol Miguel Cañetehez értek, Juncker atyáskodón megpaskolta a biztost, aki egyébként egy dúsgazdag arisztokrata üzletember. Másnál nem érezte szükségét Juncker a hasonló bizalmaskodásnak.



06

BUMM A FEJRE

A kamerák előtt csinált hülyét a hazai ORF-nek nyilatkozó Werner Faymann osztrák kancellárból 2013 júniusában az Európai Tanácsban.



07

ORBÁNT ELŐSZERETETTEL HOZZA KÍNOS HELYZETBE

Aligha van olyan ember, aki nem emlékszik a januári első kínos kézfogásra. Ami után aztán márciusban jött egy másik furcsa gesztus.



Orbán Viktor; JUNCKER, Jean-Claude; Györkös Péter

08

Juncker a frissen megválasztott görög kormányfőt, Alekszisz Cipraszt üdvözölte első brüsszeli útján februárban. Előbb puszikkal oldotta a feszültséget, aztán - csakúgy, mint Orbánnal - kézen fogva távoztak a kamerák elől.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr897485270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása