Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55) 1980 01 HAHOTA
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA


 

 

Ha csupán egyetlen szóval szabadna jellemeznem az én drága, hőn szeretett és rémkedves anyósomat, bizony csak ennyit rebegnék szemlesütve: ő egy látnok!
Pedig nincsen néki egy csepp látnoki képessége sem, arra bármikor mérget vehetne. Bizonyítom ezt azzal, hogy hosszú könyvelői pályafutása alatt egyszer sem tudta előre megjósolni, mikor toppan be hozzájuk a külső revizor. És mégis...
Valahányszor csak megszólal mézédesen vészjósló hangján, és azt mondja: „Meglátod, Bélám, baj lesz ebből”, nos, nekem azonnal remegni kezdenek a térdeim. Ugyanis tényleg baj lesz.
Előbb-utóbb, persze, és nem pont abból, amire ő gondolt, ám a baj mégis eljő oly biztosan, hogy arra akár devizaalapú bankkölcsönt lehetne fölvenni.
Emlékszem, amikor hetvenben szegény Nasszer elnök halálhírét elolvasta, máris ráborult a vállaimra:
- Baj lesz ebből, Bécikém, meglátod...
Nem telt bele két esztendő, s lám, nálunk idehaza máris lefékeződött a gazdasági reformfolyamat.
Hetvenkilencben, amikor még hóvégeken is nagykanállal ettük a krumplilevest, igaz, külföldi hitelekből, anyósom kanala megállt egy pillanatra a levegőben, s ő maga pedig csak ennyit mondott:
- Ne szürcsölj már olyan randán, édes fiam...
Hej-haj, kérdezem én, hol vannak azok a régi szürcsölések?
Anyósom drága, akihez maga Hanussen is bátran járhatna továbbképzésre, az ilyen-olyan korrupciós botrányokról hallván a fejét csóválta:
- Sok itt még a vizesnyolcas...
Fel is emelték a vízdíjakat hamarosan!
A mostani választások előtt is panaszkodott a lelkem, hogy Emdéef ide, meg Eszdéesz amoda és Maszop pediglen bárhova, neki bizony hasogat a bal válla. (Az, amelyik hatvannyolcban beszorult a liftajtóba.)
És lám, engem megint elkapott ez a nyavalyás tavaszi nátha. Ráadásul pont most nincs mellettem az én drága anyósom. Ugyanis kora reggeltől késő éjszakáig bent robotol a Parlamentben. Hogy mi a fenét csinál ott?
Természetesen tudományos prognózisokat készít a Fidesz számára.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr671930868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.