Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Tizenkettedik évfolyam, harmincötödik

(Négyszázhatvannegyedik) csapás

 

Kádár és Kubatov

 

Kubatov Gábor eltűnt. Nem most veszett nyoma a Fidesz kampányigazgatójának, már a választások első fordulója előtt felszívódott. Rögtön azután történt mindez, hogy napvilágra került egy titkos hangfelvétel, amelyen Kubatov a Fidesz titkos adatbázisáról beszélt. Hogy miként járatták le a pécsi időközi választáson a szocialista ellenfelet, és azzal is eldicsekedett, hogy ők mindenkiről tudják, komcsi-e az illető, avagy sem.

Normális országban ilyenkor a következő történik: Kubatov főnökei, a Fidesz vezetői kiállnak a nyilvánosság elé, megtépkedik a ruhájukat, hamut szórnak a fejükre és sűrű mea culpázások közepette azonnali, és átfogó vizsgálatot ígérnek. (És ezt az ígéretüket komolyan is gondolják). 

Közben, nem mellékesen persze, bocsánatot kérnek a magyar választóktól. Nem a szocialistáktól, mert nem őket bántották meg ezzel az aljassággal, hanem a zemberektől. Merthogy a zemberek azok, akiket a Kubatov-féle adatbázis felosztott Fideszes szimpatizánsokra és a maradékra.

Ez persze csak a dolgok egyik oldala. A politikai tisztességé, ha úgy tetszik. Ezen kívül egy normális országban még a következő is történik: az ügyészség, külön feljelentés nélkül, nyomozásba kezd. Lefoglalja a Fidesz székházában a számítógépeket, s a tévéhíradók kameráinak kereszttüzében mutatják a vizsgálat minden mozzanatát.

Azt is, ahogyan Kubatovot elvezetik a rendőrök.

Merthogy Kubatov Gábort megkeresik az üggyel kapcsolatban, és meg is találják. Jelzem, nem mindig könnyű a Fidesz közeli arcokat megtalálni – annak idején a Fidesz-közeli fantomcégek ügyében elhíresült Schlett Csabára is csak nagy nehézségek közepette bukkantak rá az illetékesek. Amin egyébként nem kell csodálkozni: annyira jól álcázta magát, hogy még a neve és a lakcíme is benne volt a budapesti telefonkönyvben.

Ha van, aki netán csak később született, vagy annyira szelektív a memóriája, hogy már nem emlékezne az esetre, néhány rövid bekezdés erejéig felidézném: Schlett Csaba 1995. július 25-én megvásárolt 14 darab, köztartozásokkal bőségesen ellátott, veszteséges Fidesz-közeli céget. Van ilyen: mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Ahogyan Simicska Lajos fogalmazott, miután fény derült a fura tranzakcióra: mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni.

Bejöhetett Schlett Csabának az üzlet, mert ezt követően vérszemet kapott: két évvel később ismét veszteséges Fidesz-közeli cégeket vásárolt. Igaz, ekkor már csak kettőt – talán, mert a többit már mind elkapkodták a vevők a piacon.

Most nemcsak a hasonló ügyekben máskor nagyon is ügybuzgó ügyészek, de a sajtó is hanyagolja Kubatov Gábort. Soha, sehol nem kellett nyilatkoznia az ügy kipattanása óta. Sem a magát még mindig közszolgálatinak mondó televízióban nem szólaltatták meg, de a kereskedelmi csatornák sem repültek rá a témára.

Normális ország normális viszonyai között ez elképzelhetetlen. Nálunk viszont annyi történt, hogy a Kubatov-ügy kirobbanása után nem sokkal – már ha robbanásnak lehet nevezni a fent leírt történéseket – megjelent egy videó. Ezen egy mesterségesen eltorzított férfihang a szocialisták hasonló történeteiről beszélt. Hogy ők is titkos adatbázist üzemeltetnek.

Igaz, a Kubatov-szöveggel ellentétben itt nem lehetett tudni, hogy ki beszél, és az is csak nehezen volt érthető, hogy az illető mit mond.

Idővel, a választások második fordulója után néhány nappal, kiderült, ki a hang tulajdonosa. Akkor már túl voltunk Orbán nemzetközi sajtóértekezletén, megkapták a magukét az oligarchák, a jegybankot szálláshelyként használó offshore lovagok is le lettek rendezve rendesen.

Valaki, nyilván informatikához értő illető, „visszakódolta” a szocialista adatbázisról nyilatkozó eltorzított hangú férfi szavait. És láss csodát, kiderült, hogy ki beszélt a felvételen.

Kádár Tibornak hívják az illetőt - van-e ki e nevet ismeri? Én, megvallom, most hallottam róla először. Hősünkről jelenleg annyit lehet és érdemes tudni, hogy Kubatov Gábor titkos kampánycsapatában, a politikai ellenfelek lejáratására szakosodott, un. Szabad Európa Csapatban szolgálja a polgári oldalt.

Most lebukott, de őt sem keresi senki. Nem nyomoz az ügyészség, nem nyomul a sajtó. Néhány internetes oldalt nem számítva, csend van.

Súlyos csend - cinkos, vagy inkább beletörődő hallgatás.

Talán tényleg nem is érdemes verni a tamtamot.

Talán tényleg nem történt semmi.

Magyarországon vagyunk, 2010-ben.

 

 

 

 

Föld S. Péter

 

A cikk eredetije a Klubhálón – www.klubhalo.hu –, valamint a Nolblogon olvasható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr811965795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása