Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Női tagozat

 

A Fletó már megint nem bírt magával. Elvetette a sulykot, mint állat, csak győzze majd megtalálni. Ilyen a Fletó: ha rájön a dili, a száraz fába is beleköt.

Ezúttal az idősödő hölgyeknek, anyáknak, és nagymamáknak ment neki a Fletó. Már régóta a bögyében vannak az idősödő hölgyek, anyák és nagymamák – szavahihető szemtanúk szerint, ha meglát egyet, vérbe borul a tekintete, és rájuk ront, mint baloldal a nemzetére.

Nem tudni, honnan az ellenszenv a Fletóban az idős hölgyek, anyák és nagymamák iránt, de tény, hogy most még a szokottnál is jobban kivetkőzött önmagából. Ráadásul olyan ügyesen csinálta ezt a kivetkezést, hogy az idősödő hölgyek, anyák és nagymamák nem is vették észre, hogy mi az ábra. Élték az idősödő hölgyek, anyák és nagymamák megszokott életét, anélkül, hogy tudták volna: ők most vérig vannak sértve, porig lettek alázva.

Ha nincs a Fidesznek női tagozata, élén Pelczné Gáll Ildikóval, talán még ma sem tudnák az idősödő hölgyek, anyák és nagymamák, hogy mennyire a bögyében vannak a Fletónak.

Merthogy, ne feledjük, nemcsak vastag, oligarchikus bukszája van a Fletónak, meg dagadtra hizlalt bankszámlája, de bögye is van neki.

És jaj annak, aki benne van a Fletó bögyében! Megnézheti magát, mint most az idősödő hölgyek, anyák, nagymamák.

Nem szeretnénk ma idősödő hölgy, anya, nagymama lenni Magyarországon.

Még szerencse, hogy van nekünk a Pelczné Gáll Ildikó, valamint a Fidesz női tagozata. Mert mostantól az idősödő hölgyek, anyák, és nagymamák tudják, hogy a Fletó kirekesztette őket.

Ráadásul mindezt sunyi módon, mondjuk ki nyíltan: titokban tette. De még ennél is fifikásabb volt a Fletó, mert úgy csinált, mintha nem is az idősödő hölgyekről, anyákról és nagymamákról értekezett volna. Mintha nem is az ő becsületükbe és önérzetükbe gázolt volna bele a mocskos mancsával.

Nem a tévében mondta a Fletó, amit gondolt, hanem egy negyvenoldalas tanulmányba rejtette el az idősödő hölgyekkel, anyákkal, nagymamákkal kapcsolatos ellenszenvét. Egy vitairatba, amelyben a pártja választási vereségét, valamint az elmúlt nyolc év kormányzását elemezte. Itt írta a Fletó, hogy „az MSZP vezetése, mint fecsegő öregasszonyok, pletykálkodik”.

Öregasszonyt így még soha nem sértettek meg e hazában.

Azon nincs mit csodálkozni, hogy az öregasszonyok, akik még soha életükben nem olvastak negyvenoldalas Gyurcsány-tanulmányokat, nem figyeltek fel erre a mondatra. Ha nincs Pelczné Gáll Ildikó, valamint a Fidesz női tagozata, talán még ma sem tudnák, hogy a Fletó ilyen csúnyán kirekesztette őket. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Pelczné Gáll Ildikó felnyitotta az idősödő hölgyek, anyák, és nagymamák szemét, és most már ők is tudják, hogy a Fletóval szemben nem árt az éberség: ha csak egy pillanatra nem figyelnek oda, a Fletó fogja magát, és belegázol a becsületükbe.

Jó, hogy van a Fidesznek női tagozata, és még ennél is jobb, hogy maga Pelczné  Gáll Ildikó áll az élén. Mert így minden kis szösszenetre oda lehet figyelni, nem is beszélve a nagy kirekesztésekről. Például amikor a Fidesz-közeli megmondó ember, Fábry Sanyi beszélt a tévében arról, hogy Lendvai Ildikó, meg a szamárcsődör miként üzekedtek egy sárga Combinó villamoson.

Hogy fel volt akkor háborodva a Fidesz női tagozata!

Sehogy. Sehogyan sem voltak felháborodva, vagy ha igen, akkor nagyon jól titkolták.

Vagy amikor a Fidesz kampányigazgatója egy felvételen nyuggereknek nevezte az idős embereket. És amikor a Fidesz elnöke, igaz, még politikusi pályája elején, arról beszélt, hogy az idősek felélik a fiatalok jövőjét.

Nem lenne meglepő, ha az idősödő hölgyek, anyák és nagymamák, most, hogy a Fletó így vérig sértette őket, az utcára vonulnának. Kezükben táblákkal követelnék, hogy a Fletó kérjen bocsánatot. Még a köztévében is bemondatnák, vagy fizetett hirdetésben követelnék. És ha a tévé nem olvasná be a követelésüket, mert mondjuk Betlen Janiban, vagy Süveges Gergőben maradt még némi józan ész, akkor szétvernék az épületet.

Az idősödő hölgyek, anyák, nagymamák, tapasztalatból tudjuk, mindenre képesek.

Mire menne az ország Pelczné Gáll Ildikó nélkül? Aki, mint látjuk, ahol tud, segít. Talán csak maga Orbán Viktor a megmondhatója, hány idősödő hölgyet, anyát, nagymamát kísért már át életében Pelczné Gáll Ildikó az úttest másik oldalára. És még hányat fog a hátralévő életében!

Akár át akarnak menni, akár nem.

Gondoljátok meg, proletárok!

Föld S. Péter

 

A cikk eredetije a Klubhálón, valamint a Nolblogon olvasható.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr241983128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása