Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

 

                                       MÉLYINTERJÚ
 
 
 
Kistotál Amál, a balatondeleji kábeltelevízió sztárriportere immáron a harmadik egymást követő estéjét töltötte odakinn a vízparton. A képernyőről jól ismert indítékszegény ábrázattal figyelte a nádi kallantyúk násztáncát, amikor ismét meghallotta azt a víz alól feltörő furcsa, bugyborékoló neszezést...
     – Tehát már tegnap sem a gyomrom korgott! – izgulta el magát kis híján Amálka. – Mi fene bugyoghat odalenn?... Végre egy nekem való dögös téma!
     Szerencsére a fővárosiak ezúttal is készségesen segítettek a balatondeleji kollégáknak: az MTV víz alatti kamerája a reggeli gyorssal érkezett. És nem is sérült meg túlságosan, amikor lehajították a tovarobogó gyorsvonatból a deleji állomás peronjára.
     Kistotál Amál csábos szolgálati bikinijében billegett tűsarkú békauszonyain, amíg Svenk Tóni bácsi, az ezereszű kameraman megsallerozta az agyonfoltozott gumimatracot.
     – Mi bugyog a víz alatt? Egyes csapó! – csapott úszógumijára a tó közepén a másodasszisztens, mire Kistotál Amál ijedtében lefordult a gumimatracról, magával rántva a rúgkapáló Svenk Tóni bácsit, az ezereszű kameramant.
     Odalenn, a víz alatti sejtelmes derengésben imbolygó alakok gyülekeztek a kicsiny, ám beijedt tévéstáb köré.
     – Maguk meg hogyan kerültek ide? – dugta oda a nedves mikrofont Amálka egy moszatos bajszú férfiforma orra alá.
     A megkérdezett előbb gondosan kiszopogatta a mikrofonból a maradék oxigént, majd rutinosan válaszolt a didergő riporternőnek:
     – Sokkolom az uszonyait, kisnaccsád... Egyikünk sem jószántából bújt ide a víz alá, azt elhiheti! Én például itt nyaraltam Balatondelejen, és éppen csónakáztam, amikor...
     – Amikor?
     – Szépen iszogattam a szilvóriumot abban a kutya melegben, oszt felálltam a csónak peremére, hogy könnyítsek a helyzetemen, és akkor zsupsz!
     – A többiek is mind zsupsz?
     – Naná, hogy zsupsz! – folytatta a moszatos bajszú, s a többiek helyeslően bugyogtak. – Akad közöttünk olyan, aki a gumimatracán aluszkált a tó közepén, és egyszer csak zsupsz. Van, aki egyszerűen nem tudott úszni, s van, aki azt hitte, tud. És akadnak, akik csak úgy magyaros virtusból zsupsz.
     – És valamennyien a Balatonba, khm, zsupsz?
     – Affenét! Például ez a kis algasapkás itten a komám. Ő a Dunába zsupsz, de feljött a Sión meglátogatni minket. A víziszonyos menye egy bányatóba zsupsz, őt úgy hozattuk ide konténerben. Most legalább együtt a család...
     – Szeretne-e üzenni valamit az otthoniaknak innen a víz alól?
     – Igen. Jól hallasz, Lala? A tiszalöki szédülős nagyit vigyétek ki holnap a nagygátra, mert már nagyon hiányzik itten az unokáknak...
     Ám ekkor hirtelen be kellett fejezni a mélyinterjút, bár a riporternő még szívesen kérdezősködött volna tovább. De sajna észrevette, hogy Svenk Tóni bácsi már teljesen kékeszöld, s Amálka megijedt attól, hogy túllépik a költségkeretet. Ugyanis a riportot fekete-fehérre tervezték.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr572160341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása