Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

 

Sajdik & Tsai. – a KOKSZ Műhely kiállítása Sajdik Ferenc nyolcvanadik születésnapja alkalmából
 
Leírás
     Sajdik Ferenc (Munkácsy-díjas karikaturista, Érdemes Művész, Budapest Díszpolgára) nyolcvanadik születésnapján, 2010. aug. 21-én (szombaton) 17 órakor Sajdik &Tsai. címmel kiállítás nyílik a kArton Galériában a KOKSZ (KOrtárs Karikatúra és SZatíra) Műhely tagjainak műveiből. Ahogy a kiállítás címe is jelzi, elsősorban Sajdik Ferenc munkáiból, aki a 2002 tavaszán alakult KOKSZ Műhely (hivatalosan: a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének Szatirikus Képzőművészeti Szakosztálya) alapító tagjaként részt vett a műhely hazai és külföldi kiállításain, szakmai és baráti összejövetelein. A tagság nagy része évtizedek óta baráti-kollegiális kapcsolatban van Sajdik Ferenccel (pl. Kaján Tibor több, mint 50 éve; Császár Tamás, Jelenszky László és Tettamanti Béla több mint 40 éve ismeri), ilyenformán ez a közösség több a szokványos, intézményesült szakmai környezetnél.
     A tagság a 2010. márc. 15-én tartott szakosztályülését követően Sajdik Ferenccel egyetértésben úgy határozott, hogy a szakmai születésnapi köszöntőre a Sajdik & Tsai. c. kiállítás zártkörű megnyitóján kerül sor, ahol a KOKSZ Műhely tagjain kívül csak a szélesebb szakmai környezet (MÚOSZ, MKISZ, MAOE, Pannónia Rajzfilm Stúdió, Móra Könyvkiadó stb.) meghívott képviselői lehetnek jelen, valamint a meghívott média. A kiállítás többi napján, előzetes megbeszélés, ill. egyeztetés után a KOKSZ Műhely más tagjai és/vagy a kArton Galéria munkatársai állnak a nyomtatott és el. sajtó rendelkezésére. A nyomtatott és el. sajtó számára előkészített kép- és szöveganyag (nyomdakész fotók és művek, háttérszöveg, adatok) a Műhely művészeti vezetőjétől kapható.
 
Helyszín
     A kArton Galéria nemcsak a kortárs magyar karikatúra és szatirikus képzőművészet exkluzív fóruma, szakmai kiállítások és összejövetelek helyszíne, hanem a magyar karikatúra tényleges és virtuális múzeuma is. A kArton és a KOKSZ Műhely 2002-től szoros munkakapcsolatban áll: a galéria több alkalommal támogatta a Műhely rendezvényeit, illetve a Műhely gyakran adott szakmai támogatást a galéria munkájához. A kArton számos kiállítást rendezett a legjobb magyar karikaturisták, köztük a KOKSZ Műhely több tagjának műveiből. A kArton Galéria és Múzeum címe: 1054 Bpest., Alkotmány u. 18. Tel.: 472 00 00, fax: 472 00 01. E-levél: info@karton.hu, weblap: www.karton.hu
 
KOKSZ Műhely
    A KOKSZ Műhely 2002 tavaszán azért jött létre, hogy "a kortárs magyar szatirikus képzőművészet, illetve karikatúra művészet tényleges értékeit képviselje és reprezentálja", több integrációban (műfajban, technikában, kifejezésmódban stb.) felmutatva a vizuális szatíra és a karikatúra alkotói módszerének lehetőségeit, sokféleségét és szabadságát.
     A Műhely kiállított a VirtuArtNet Galériában, Bulgária több városában, a Keve Galériában, a Budapest Kiállítóteremben, a Római Magyar Akadémián, a Vizivárosi Galériában, a Csók Galériában, a bécsi Collegium Hungaricumban, az Andrássy út közepén és a Csepeli Művelődési Központban.
     A Műhely tagja Árvay László, Bojcsuk Iván, Császár Tamás, Fenekovács László, Gyulai Líviusz, †Hegedűs István, Halász Géza, Jelenszky László, Kaján Tibor, Kemény György, Lipták György, Makina, Sajdik Ferenc, Surányi J. András, Szalay Pál, Szerényi Gábor, Tettamanti Béla és Varga Zsófi.
     A KOKSZ Műhely közvetlen címe: Császár Tamás (művészeti vezető); 1065 Bpest. Bajcsy-Zs. út 5. Tel.: 317 94 75. E-levél: cs.tamas@karton.hu, vagy stalker68@freemail.hu. A Műhely weblapja a www.koksz.hu címen tekinthető meg.
 
Nyitvatartás
A kiállítás szept. 3-ig látható hétköznap 10-től 18 óráig, szombaton 10-től 14 óráig.
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr362240376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása