Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

 

 
                                      A MÁSODIK MILLIÓ
 
 
 
Igen szerény véleményem szerint az emberiség egyik nagy és máig megválaszolatlan sorskérdése a következő: az első millió megszerzése után hogyan tegyünk szert a második millióra? A vonatkozó szakirodalomban, az ismeretlen föníciai bérszámfejtőtől Varga Mihályig és Gaius Maecenastól Soros Györgyig senki sem ad választ erre a kérdésre.
     Igaz, nekem régi meggyőződésem, hogy a legkiválóbb pénzügyi szakértőket a gyengébbik nem képviselői között kell keresnünk, hiszen ne feledjük, a pénzügyminiszterek és a bankvezérek szerte a világon szinte kivétel nélkül férfiak − s lám, olyan is ez a világ. Elhatároztam tehát, hogy a szívemhez és a pénztárcámhoz közel álló hölgyek körében fogok tudakozódni.
     Nejem őnagysága válaszát az esetleges kiskorú olvasókra való tekintettel nem írom ide betűhíven, mindenesetre kiselőadást tartott a közelgő hóvégéről, meg valami cuki kis ruhácskáról, amelyet már oly régen kinézett magának.
     Dromedárné, a termetes szomszédasszonyom, miután beráncigált engem az előszobájukba, biztosított arról, hogy ő akár ingyér` is hálás lenne nekem, egyúttal megsúgta, hogy momentán vidéken tartózkodik a férje, majd picit beleharapott a fülembe. A lichthófon keresztül sikerült kimenekülnöm a lakásból.
     Már csupán egyetlen nő segíthet nekem a második millió megszerzésében, jutott eszembe a hangyaszorgalmú Nusika, vállalatunk volt főpénztárosa. Vasárnap délelőtt utaztam el hozzá Márianosztrára. A beszélőn Nusika szolgálat- és naprakész volt, s virágnyelven töviről hegyire elmagyarázott nekem mindent. Atyavilág, hogy milyen pofonegyszerű ez az egész!
     Tehát a második millióval rendben is volnék.
     Most már csupáncsak arra kell rájönnöm, hogyan fogok szert tenni az első millióra?
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr462394521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása