Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

 

Baja 2X
Többen mondták már az utóbbi időben, hogy őrült vagyok. Főleg amikor a kerékpározási szokásaim jöttek szóba. Sokszor ugyanis úgy tűnik, hogy nálam dominánsabb a bicaj közlekedési eszköz-, mint sporteszköz jellege. Hát szó mi szó, néhány éve még vagy húszszor tettem meg nyaranta a Szekszárd-Kecskemét távolságot a kétkerekűmmel. Csak úgy; szerelemből…
De így múlik el a világ dicsősége... Mostanában csak Bajára sikerült letekernem – na igaz, hogy legalább 40 fokos hőségben. És azt is kétszer. Őrültségnek azért így is megteszi.
Első alkalommal egy helyi haverommal, Gegével tettük meg a 80 kilométeres utat, kifejezetten a Duna-menti natúra jobb megismerésének szándékával. Az volt a terv, hogy a töltésről a kisvasút felé lekanyarodunk egy erdei útra, ami majd elvisz minket Bajára. Egy ideig minden a terv szerint alakult, de sajnos 4-5 kilométer után elfogyott a - Google maps szerint létező - utunk. Így életbe lépett a B-terv, ami a lógó orral történő visszafordulást és a töltésen való tovakerekezést jelentette. Öröm az ürömben, hogy a rengetegben kétszer is láttunk vaddisznókat. Másodszorra ráadásul egy egész csordát, csíkos-hátú malacokkal. Épp előttünk csörtettek át az úton, ami –bár nem időfutamot teljesítettünk - némiképp visszavetette az menetidőnket, ugyanis igen óvatosan legalább 10 percig nem mertünk továbbmenni, várva, hátha az anyakoca is kicsörtet utánuk. :)
Íme néhány képkocka a Duna gemenci holtágáról.

 
 

 
Sportos fiúk a Sugó-parton.
Másodszorra is a fent említett, kiváló sporttársammal mentünk. Ezúttal a II.Bajai Nemzetközi Karikatúrakiállításra vitt az utunk. Gegének magasépítő üzemmérnökként csak fogyasztóként van köze a karikatúrához, de most is örömmel segítette (a kerékpársport világából jól ismert kifejezésel élve vízhordóként) a sárgatrikóst ezen az embertpróbáló úton. (Bocs, haver, de ez a zrika már nagyon kijárt. :D Kommentben revansot vehetsz. ;)
A kiállítást megint remekül megszervezte Kelemen Pista kolléga, de sajnos feltűnő volt, hogy mennyire távol tartotta magát a hazai szakma. Pedig pont arról sopánkodunk az utóbbi időben, hogy mennyire megcsappant a piac, mennyire sok a munkanélküli rajzoló és mennyire kevés a pályázat. Szerény véleményem szerint azért vett részt ilyen kevés profi alkotó a kiállításon, mert sokan úgy gondolhatták, túl sok a pályamű és túl kevés a díj, a díjazás, amit magyar alkotó biztosan nem nyerhet el. Nos, mint látható; de! Ezúton granulálunk is Lugossy Károlynak és a többi díjazottnak!
A kiállítás-megnyitó után Gyöngy Kálmán büszkén mutatja ereklyéjét, egy múlt század eleji, karikatúra albumot...

 
...benne Móricz Zsigmond eredeti aláírásával.

 
Csoportkép a szervezővel és két nyertessel.

 
További információk a IV. Baja Cartoon Competitionról.
Bejegyezte: Bélabátyó dátum: 7/19/2011

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr813087452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása