Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

 

 

 
2011. szeptember 7., szerda
Magyar vagy, vagy nem vagy magyar?
Olvasom, hogy megbírságoltak néhány terméket, mert magyarnak adta ki magát. A Szerencsi Party ételbevonóról, a Tomi kristályról, az ERU Camping teavajról a napokban derült ki, hogy valójában cseh-osztrák-lengyel-szerb-szlovák stb.gyártmány, ezért aztán kemény büntetéspénzzel kellett megváltaniuk a forgalmazóknak a honosítást.
Egy picit ugyan töprengésre késztet, hogy a Trianonnál Szlovákiához csatolt Riska- Riskova tejéből készült vaj miért nem lehet kettős állampolgárként legalább félig magyar termék, de a hírben nem ez a fontos. Az a fontos, hogy igenis bebizonyosodott, hogy Orbán Viktort már megint alaptalanul támadták. Jelen esetben ő támadta meg személyesen saját magát azzal, hogy diplomaták előtt kijelentette, hogy nem az számít, amit mond a kampányban.
Pedig igenis számít, hiszen már 2003. február 8-án, a nyolc évig tartó kampányának első évében figyelmeztette a gyártókat, vásárlókat, hogy egyszer megismerik a Magyarok Istenét, amikor a Kossuth rádióban a következőket mondta:
„Arra kérjük Magyarország minden polgárát, hogyha vásárolni megy a boltba, és több termék közül választhat, akkor azt a terméket vegye le, amelynek a kódszáma, a vonalkód alatt 599-cel kezdődik, mert ezek azok a termékek, amelyeket Magyarországon állítottak elő, vagyis magyar munka van benne. Tehát van egy mozgalom, aminek az az összefoglaló neve, hogy Védd a magyart, vedd a magyart.”
Ennek ugyan már nyolc és fél éve, de mintha csak ma lenne. Épp az utolsó pillanatban szólt, ugyanis emlékszem, hogy e nélkül képes lettem volna megvásárolni valami előre gyártott szárított kínai zoknit. Mert hogy nagyon leveses vagyok.
De kinyílt a szemem, és nyitott szemmel láttam, hogy az a fránya kód mindent elárul! Örökös miniszterelnökünk ezzel a kód ismertetéssel gyakorlatilag már akkor fölemelte szavát az amerikai imperializmus olyan hírhedt mételyeivel szemben is, mint például a Coca-Cola.
Mert a Coca-Cola 54-es kezdetű kóddal forgalmazza és palackozza termékeit egy idegen földön, a távoli Dunaharasztiban. Ezzel szemben a Pepsi Cola a Margitszigeten palackoz, így a Pepsi termékek még az egyébként igen szigorú magor, illetve a rövid életű Koppány Nemzeti Boltok termékei között is megállta volna a helyét, hiszen 599-es az ősi magyar ital a Canada Dry, meg a régi magor sámánok kedvence a Schweppes is.
Megnéztem a csokikat, melyek között a Boci, a Tibi, a Szamba meg a Sport szelet szerencsére kiállta a próbát, viszont a Milka fennakadt a rostán, megjegyzem, nekem már régen gyanús volt az a lila sváb tehén.
Aztán eldöntöttem, már 2003-ban, hogy mint magyar ember lemondok a Raffaelóról, mert az bizony 80-as, tehát digó munkáskezek terméke. A Mars szelet meg polák. Nekem ugyan semmi bajom a polákokkal, de majd akkor esszük meg az ő Mars szeletüket, amikor ők a mi Kinder tojásunkat! Mert hogy az meg hazai termék.
A Győri keksznél kicsit elbizonytalanodtam. A Győri Édes ugyanis Csehországban (859), a Pilóta tallér Lengyelországban (590) készül.
Viszont hazai termékként (859-es kód) forgalmazták a Hazai uzsonnacsomagot, mely 2 paradicsomból, egy csemege – és egy zöldpaprikából állt, és találtam egy 599-es kódú népnemzeti plüssmalacot fehér margarétával díszítve, úgy hogy nem kell minden finomságról lemondani. Levágok egy plüssmalacot, csinálok belőle plüss hurkát.
És megmarad nekünk a Pöttyös Túró Rudi meg a Danone Rudi is. Ezenkívül 599-esek, tehát magyarok a Dr, Oetker pudingporai is. Főleg a Dr, Oetkerületi vaníliás.
A Flóraszeptnél legyünk éberek, hiszen még Orbán Viktort is sikerült megtéveszteniük egy 599-es kóddal, miközben olvasom az egyik dobozon, hogy az Univer Románia gyártotta.
Ezt se veszem többé! Nehogy már az oláhokat támogassam. Inkább maradok koszos!
Nem, ne féltsenek, nem maradok koszos, hiszen most veszem észre, hogy a Hypót a dabasi Chemitat Kft gyártja 599-es kóddal, viszont a klasszikus Tomi, akire épp most csapott le a törvény, meg a Silan öblítő labanc, osztrák terméknek számítanak. Őket se veszem meg, hiszen Marosánt messze megelőzve ők hívták be az oroszokat még 1849-ben. (Ez nem kód volt, hanem évszám.)
Érdekes a helyzet az intimbetét piacon: itt tulajdonképpen csak egyetlen terméket leltem 599-es kóddal. A Profi ultra vékony tamponja magyarnak bizonyult, viszont az Always, a Libresse meg a többi termék idegenszívűek. Talán ezért is mutatják őket kékvérűeknek a tévéreklámokban.
És akkor még nem is beszéltünk a gumióvszerekről magyar testvéreim! Sem a Lifestyles, sem a Durex nincs tekintettel a nemzeti együttműködés elvárásaira, meg a magyar foglalkoztatáspolitikára. Az óvszerek között egyáltalán nincsen magor. Legfeljebb magorva. Ugyanis köztük kizárólag 50-es, angol kódokat találunk. És mint tudjuk, ilyet magyar ember nem vásárol, inkább egy betyáros hajrával szőrén üli meg a lovat. Előtte viszont ráírja a fütyijére, hogy magyar vagyok, nem turista.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr373210165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása