Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

 

MOST & ITT 2011-12-03
TIZENHARMADIK ÉVFOLYAM, KILENCVENEGYEDIK
(HATSZÁZHUSZONKETTEDIK) CSAPÁS
 
Világ spekulánsai, egyesüljetek!
 
December közepe után néhány nappal újabb spekulációs támadásra kell számítani Magyarország ellen. Ez nem egy kocsmai beszélgetésben hangzott el, még csak nem is egy kávézaccból jósló jövendőmondó szájából, hanem a Magyar Köztársaság miniszterelnöke mondta, a szokásos péntek reggeli rádióbeszélgetésben.
Van azért ebben valami jó is: nem az, hogy már megint szembemegyünk az autópályán, hanem az, hogy a miniszterelnök a helyén van. Már aggódtunk, hogy mi van vele, merre jár: sehol sem volt, amikor bejelentették, hogy mégis tárgyalunk az egyszer már kipaterolt Valutaalappal, és akkor sem látta senki, amikor a növekedési prognózist lefelé kellett módosítani. Voltak, akik ebből arra következtettek, hogy a miniszterelnök gyáván megfutamodott, és mint rendesen, ezúttal is csak az övéi között, a házi tapsolói körében hajlandó mutatkozni.
Szerencsére nem így van: Orbán Viktor állja a sarat, mi több, beleáll a hazánkra támadó spekulánsok ütlegeibe, és esze ágában sincs meghátrálni. Azt pedig még ennél is jobb érzés tudni, hogy a mi titkosszolgálatunk, amelyet idáig oly sok kritika ért, és amelyről azt gondolták sokan, hogy leginkább saját állampolgárait figyeli, most megmutatta, hogy igenis az ország érdekében dolgozik. Talán még a nyertes lottószámokat is tudja előre, de ha azokat nem is, annyit mindenképpen, hogy december közepe után néhány nappal spekulációs támadás indul az ország ellen.
Ne tessék legyinteni, főleg nem poénkodni azon, hogy hát honnan is lehet tudni az ilyet. Már csak azért sem szabadna elbagatellizálni a kérdést, mert a spekulációs veszély valóban jelen van. Hazánk ugyanis minden más országnál erősebb és kiegyensúlyozottabb gazdasággal rendelkezik, dinamikus növekedési pályán vagyunk, gazdasági mutatóink párjukat ritkítják, nem kell csodálkozni azon, ha irigyeink nem csupán számosak, de legalább ennyire elvetemültek is.
Nem bír magával a világ, ne legyen majd meglepődve, ha előbb-utóbb kihúzza nálunk a gyufát. Köztünk szólva, már az is szép, hogy idáig kitartott a közmondásos türelmünk, és az ősmagyar agysebészet haladó vívmányainak segítségével, nem tanítottunk még móresre mindenkit.
Orbán valószínűleg kellemetlen bejelentésekre kényszerül, mondják a tamáskodók, a megszorításokat fogják majd Szijjártó miniszterelnöki szóvivő és Giró-Szász kormányszóvivő urak spekulációs támadásként kommunikálni. Ezért már most kérnénk a lakosságot, különösen annak felelősen gondolkodó hányadát, ne üljön fel a híreszteléseknek: ha, mint az újságok írják, néhány napon belül drágulnak a mobil-percdíjak, a tévézés, és a net, nem kell azonnal a legrosszabbra gondolni.
Lehet ugyanis, hogy még annál is rosszabb történik: spekulációs támadás, amely szerencsére nem éri készületlenül a kormányt.
Ne akarjatok többet tudni! Legyen elég annyi: a kormány a helyén van, csapataink harcban állnak, a rugalmas elszakadás zavartalanul folyik. Mire a levelek lehullanak, katonáink élve, vagy halva, visszatérnek.
 
 
Föld S. Péter

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr283433681

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ha jól értem: a Fidesz választási csalásra készül 2011.12.03. 15:45:33

Két diagramot mutatott be Karácsony Gergely, az LMP vezérszónoka a választási reformról szóló vitában a választókerületek lélekszámáról, hangsúlyozva, hogy az a Fidesznek kedvez....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ludas Matyi újság 2011.12.03. 14:51:18

2011. december 2., péntek 8:20 MTI
Orbán: újabb spekulációs támadás várható Magyarország ellen
A miniszterelnök szerint azért van szükség egy nemzeti növekedési tervre, mert annak megalkotása és végrehajtása nélkül recesszióba esne a magyar gazdaság; Orbán Viktor ezt pénteken mondta az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, ahol közölte azt is: úgy készül, hogy december közepe táján újabb spekulációs támadás lesz az ország ellen.

A növekedési tervről szólva a kormányfő kifejtette: arra kérte Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, minden más teendőjét sorolja hátrébb, és a terv elkészítésére fordítsa az erőit, ugyanis, ha a kabinet nem alkotja meg és nem hajtja végre a magyar gazdaság növekedését segítő tervet, akkor recesszióba esik a gazdaság. "Kulcskérdés, hogy Matolcsy György sikerrel járjon" - jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy a terv konkrét beruházásokat is tartalmaz majd.

Kapcsolódó cikkekTöbbezres tüntetés a belvárosban
Mitől fél Orbán, mire készül Matolcsy?
Az államadósság misztifikált probléma Gyurcsány pénzügyminisztere szerint
Ekkora magyar IMF-hitelt várnak Londonban
Jó hírekre emelkedik Amerika
IMF: nagy versenyfutás lesz a tőkéért
A nemzetgazdasági miniszternek és a jegybankelnöknek a növekedésről szóló konzultációjával kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta: azért volt szükség az egyeztetésre, mert a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nélkül nem lehet előteremteni a forrásokat. Szerinte a jegybank és a kormány "ebben a modern világban együttműködésre van ítélve". Az MNB óriási pénzeket kezel, amelyeket mozgósítani lehet a gazdasági növekedés érdekében, vagyis a jegybankban "heverő" nagy tartalékoknak a növekedésbe való bevonásáról kell megegyeznie a nemzetgazdasági tárca vezetőjének Simor Andrással, a nemzeti bank elnökével - hangsúlyozta.

"A leminősítésnek van szezonja"

Azzal kapcsolatban, hogy a Moody's a múlt héten megvonta Magyarországtól a befektetési ajánlású adósbesorolást, a kormányfő úgy fogalmazott: "ennek van szezonja", hol az egyik, hol a másik uniós tagállamot minősítik le, és "ez időnként bennünket is elér". Ráadásul ez mindig összekapcsolódik spekulációs támadásokkal, ami Magyarország esetében is így történt, ám a legutóbbi "komoly spekulációs támadást sikerült elhárítani" - fűzte hozzá, közölve ugyanakkor: úgy készül, hogy december közepe után néhány nappal lesz egy újabb, hasonló támadás.

Arra, hogy meddig tarthatnak majd a tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a tervezett együttműködésről, Orbán Viktor azt válaszolta: "egy nap alatt is meg tudunk állapodni; amint elértük a céljainkat, már meg is állapodunk, ez a mi tervünk".
A forint árfolyamának ingadozásával kapcsolatban úgy vélekedett, "nincs ember, aki komolyan gondolná, hogy a magyar gazdaság értéke is e szerint változott", ám az EU-s fejlemények megmozgatják a forint értékét, és ez hatással van a magyar gazdaságra.

Orbán elfogadja az MNB-kamatemelést

A jegybanki alapkamat emeléséről szólva Orbán Viktor azt mondta, mindig is a kamatemelés ellen volt, mert az rossz a reálgazdaságnak, de elfogadja, hogy időnként szükség lehet arra, azonban hogy pontosan mikor, az az MNB döntésének függvénye. A kormányfő szavai szerint összességében azt tartja jónak, ha a vállalkozások minél olcsóbban jutnak hitelhez, minél több munkahelyet tudnak létrehozni, ezért ő mindig a kamatcsökkentés és a vállalkozásokat segítő olcsóbb pénz híve.
Véleménye szerint, ha az ország ma úgy állna, mint 2002-ben, "észre sem vennénk, hogy Európában válság van". "Az európai első ligában fociztunk" akkor, ám "visszacsúsztunk a harmadik ligába, és a cél az, hogy visszakerüljünk az elsőbe"; ehhez együttműködés kell például a szakszervezetekkel és a jegybankkal - fogalmazott.

Az Európai Unió alapszerződésének az euróválság miatt tervezett módosításával kapcsolatos hírekre reagálva kifejtette: az alapszerződés-módosításhoz egyhangú döntés kell, sőt nemcsak a miniszterelnökök bólintására van szükség, hanem arra is, hogy a nemzeti parlamentek ratifikálják azt. Ez bonyolult ügy - mondta -, hiszen a korábbi szerződésmódosítások alkalmával többször is előfordult, hogy egyes parlamentek nem - vagy nem azonnal - adták meg a szükséges hozzájárulást. Közelmúltbeli londoni útjára utalva megjegyezte, a magyarok és a britek érdeke találkozik azon a ponton, hogy csak olyan megoldásokban vagyunk érdekeltek, amelyek ugyan megoldják az euróövezet tagjainak gondjait, de nem feszítik szét a 27 államból álló európai uniós kereteket. A jövő heti brüsszeli csúcstalálkozón kell ezt a "bűvészmutatványt" előadni - tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy a kormány kifizeti a vasutasoknak a MÁV-Cargo privatizációs bevételét, Orbán Viktor azt mondta, ez egy régi ügy, fontosnak tartotta, hogy ez megtörténjen. Megjegyezte, mindig is egy "nagy vonatrablásként" emlegette a MÁV-Cargo privatizációját. Kitért arra is, szeretné egyszer és mindenkorra befejezni a privatizációt. Végül az új munka törvénykönyvéről szólva a kormányfő közölte: az új jogszabály jobb lesz, mint az előző, versenyképes a jó európai munkatörvénykönyvekkel, "az egyik legjobb, de van olyan ország, amelyiknek jobb munka törvénykönyve van, mint nekünk", így például Szlovákiának.
süti beállítások módosítása