Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

10646727_10152686777620138_2478401743073637273_n.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr976736563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ludas Matyi újság 2014.09.27. 14:22:04

Bayer ZsoltViking lóvé
Álláspont. Legelőször is azt szögezzük le, hogy viking barátaink nem jótékonyságból küldik nekünk a pénzüket

Bayer Zsolt – 2014.09.27. 03:14

Nem arról van szó, hogy a norvég kormány és a norvég adófizetők végtelen emberbaráti szeretettől vezérelve kelet-közép-európai civilszervezeteket támogatnak. Hanem miről is van szó? Arról, hogy Norvégia nem tagja az EU-nak. Azért nem tagja az EU-nak, mert nem akar a tagja lenni. Azért nem akar a tagja lenni, mert kőolajkincse végett ma ő a leggazdagabb ország Európában, és nincs kedve ezen státusából következően iszonyatosan sok pénzt betenni az EU közös kasszájába. Nincs kedve elveszíteni saját pénzét, és még egy csomó dologhoz nincsen kedve, ami lássuk be, érthető.

Ugyanakkor ahhoz módfelett nagy kedve van, hogy nem EU-tag­államként mégis élvezze az EU-tagság összes gazdasági-pénzügyi előnyét. Leginkább a szabad kereskedelmet és a vámmentességet.
Nos, a vikingek megkapták az EU-tól ezt a lehetőséget. Ezért cserébe az EU kikötötte, hogy a norvég kormány köteles adófizetői pénzéből bizonyos összeget a felzárkózó országoknak juttatni civilszervezeteken keresztül.

Mondják, hogy amikor Kosztolányi Dezső megírta szerencsétlen, nagyon-nagyon csúnya húgáról a Húgomat a bánat eljegyezte című versét, akkor Karinthy halkan a következő megjegyzést tette: „Igen… És a bánat kötötte a rosszabb alkut…” Nos, pontosan ez a helyzet a vikingekkel kötött alkuval az EU szempontjából. A vikingeknek éri meg nagyon, hogy némi aprópénzért élvezzék az EU-val való szabad kereskedelem összes előnyét. Ezt pedig azért jó tudni, mert a Budapestre akkreditált norvég nagykövet meg mindenféle norvég miniszter könnyes szemmel, önnön jóságától elérzékenyülve szokott értekezni ezekről a pénzekről. Tehát szögezzük le – egy felülmúlhatatlan klasszikust idézve –, hogy jótékonykodnak a norvégok mivelünk? Egy lószart mama! Egyszerűen teljesítik egy számukra egyoldalúan nagyon kedvező megállapodás feltételeit.

Ha ezzel tisztában vagyunk, nézzünk még egy tényt: Magyarországon ma körülbelül nyolcvanezer civil egyesület működik. Mondom nyolcvanezer! Ezek nagyjából fele egyesület, másik fele alapítvány. Ahol – hál’ istennek – nyolcvanezer civil egyesület működik, ott nem elegáns arról beszélni, hogy a kormány éppen megöli a civil világot, csak azért, mert éppen két-három egyesületet vizsgálat alá vonnak. Aki ezt mondja, és ezzel kürtöli tele a világot, továbbá volt és jelenlegi amerikai elnökök amúgy az egészről semmit nem tudó fejét, az egyfelől politikai érdekei mentén hazudozik, másrészt egy hülye.

S hogy miért „támadja” a kormány a norvég pénzeket szétosztó Ökotárs Alapítványt és csatolt részeit? Azért, mert nevezett alapítványoknál visszaélések alapos gyanúja merült fel. Nevezett alapítványoknál az alapos gyanú szerint törvénytelenségeket követtek el. Mondok mindjárt kettőt, a gyanú szerint: tiltott hitelezési tevékenységet folytattak (egymásnak adogattak kölcsön lóvét, ezt pedig a magyar törvények értelmében nem tehetik), másrészt költségvetési csalást követtek el (duplán számolták el a pénzeket).
Ez az alaphelyzet. De erről senki sem beszél, természetesen. Csak arról hazudoznak, hogy a magyar kormány meg akarja fojtani a civil világot, mert a magyar kormány diktatúrát épít.

Ezt óhajtotta mondani egy volt és a jelenlegi amerikai elnök is, bár az amerikai nagykövetség ügyvivője utólag cáfolta a politikai nyomásgyakorlást. Mint mondotta, csak barátok közötti beszélgetésről van szó.
Aha… Így mindjárt más.

De azért ennek ellenére azt is szögezzük le, hogy Barack Obama a Clinton Alapítvány rendezvényén úgy emlegette a magyar civil világ kormány általi vegzálását, úgy helyezte Magyarországot egy sorba Kínával és Egyiptommal, hogy amúgy az Egyesült Államokban törvény tiltja az ilyen típusú finanszírozást! Ugyanis az Egyesült Államok nemzetbiztonsági kockázatot lát és sejt minden ilyen típusú, külföldről érkező finanszírozás mögött.

Az amerikai elnök olyasmi miatt „szólt be” Magyarországnak, ami saját hazájában törvény által tiltott tevékenységnek számít.

Ha azt mondjuk, nem elegáns ez így, elnök úr, elég finomak voltunk? Esetleg egy coki még belefér, ügyvivő úr? Arról nem is beszélve, hogy önök egy folyamatban lévő nyomozást kommentálnak, ráadásul hazug módon, politikai célok által vezérelve. És ezt odahaza szintúgy nem tehetnék meg.
Úgyhogy a legközelebbi Békemenet során szerintem elsétálunk a maguk követsége elé is. Hogy érezzék a törődést. Addig is mélységesen szégyelljék magukat.

Ja, hogy el ne felejtsem! A Brookings Intézet (nagyon nem jobbos ám!) felmérést készített arról, mely milliárdosok vannak a legnagyobb hatással a politikára. Már azok közül, akik erre használják pénzüket. Képzeljék el,

a második helyen Soros György áll. Nahát! Ki hitte volna! És képzeljék el, Soros György a lehető legszorosabb kapcsolatban áll a norvég pénzekkel, szerte a világban. Hogy mik nem vannak
süti beállítások módosítása