Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Orbán bosszúhadjáratot indít

Befolyásos kormányzati szereplők szerint Orbán megelégelte a körkörös védekezést, és offenzívába lendült. Egyik pillanatról a másikra döntöttek a dohányipari szektor sokmilliárdos „egészségügyi hozzájárulásos" különadójáról. Ez a különadó a lex Philip Morris: az amerikai dohányipari óriásnak 6,3 milliárdot kellene a büdzsébe fizetnie 2015-ben.

„A különadó erős politikai eszköz. És, ha ezek kis csípések is, fájni fognak" – mondta a Népszabadság magas rangú forrása. Szerinte a a bosszúintézkedések következő célpontja a norvég Telenor lehet. A norvég távközlési cég esetében ugyanis állítólag „úgy lesz kihúzva egy opcionálisan hatmilliárdos adókedvezmény, hogy a papír is kiszakadhat".

 
Fotó: MTI 

A konfliktusba először pénteki rádióinterjújában állt bele Orbán Viktor, amikor arról beszélt, hogy a kitiltási ügy egyre inkább elveszti a komolyságát, és fecninek" nevezte az amerikai nagykövetség kétoldalas feljegyzését, amely a kormány korrupciós ügyeit taglalja. Mint mondta, ha nem angolul írták volna, ő azt hinné, az ellenzék írta, mert azokat a vádakat sorolja, amit az ellenzék az elmúlt négy évben. Minden perc, amit ezzel az üggyel foglalkozunk, kidobott időt - vélekedett Orbán Viktor péntek reggel az állami rádióban. A miniszterelnök szerint korrupciós ügyekben zéró toleranciát vallanak.

Orbán Viktor szerint Vida Ildikó, a NAV elnöke benyújthatja a lemondását - de erősen elgondolkodna, hogy azt elfogadná-e, mert nem jó precedenst jelentene, ha egy külföldi állam vádjai alapján egy főtisztviselőt leváltanának. A miniszterelnök szerint a lemondás szuverenitás kérdése. Aki a NAV működését megzavarja - akár azzal, hogy lemond vagy vádaskodik - az veszélyezteti az állam működését, hisz az állami bevételek beszedését akadályozhatja.

HIRDETÉS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr866899987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása