Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Dr. Havas Henrik és felesége hat évig sikkaszthatta saját cégük pénzét

 

- Pénz helyett egy szatyornyi számla

-Az iskola volt a család fejőstehene

-Adócsalás, sikkasztás: "Leszarom"

 

Havas a pályán. Egyelőre ez a címe az ATV egyik műsorának, bár az alábbi tények ismeretében a „való világban” lehet, hogy, hogy lesz egy olyan is amit Havas a bíróságon néven hívnak majd. Utóbbit valószínűleg nem közvetíti egyik televízió sem. Ám, a lapok, elsősorban a kormányhoz közel állók, erről biztos nem feledkeznek meg majd Az ügyben a Dr. Havas házaspáron kívül érintett lányuk Havas Nikolett és férje valamint ifjabb Havas Henrik és Érdi Sándor is.

 

                                                              Pénz helyett szatyornyi számla

 

Ahogyan az egyik napilap arról már felületesen beszámolt. Dr. Havas Henrik 2008-ban adta el 170 millió forintért média iskoláját, azaz, a Média Menedzser Kft-t, amelyben ő 85, felesége, Dr. Havas Henrikné 15 százalékban volt tulajdonos. A vevő Nagy Györgyi volt, aki korábban hallgatója volt az iskolának, sőt már akkor tárgyalt a vásárlásról, amikor még az iskolapadot koptatta.

-Egy igazi, nemzetközi média iskolában gondolkodtunk a párommal, amikor eldöntöttük, hogy megvesszük az iskolát -mondta a fullank.com-nak Nagy Györgyi. Végül 2008 augusztusában került pont az adásvételre, s az első meglepetés akkor ért, amikor az átadás-átvételre dr. Havas egyszerűen nem jött el. Ez volt a kisebb megrázkódtatás, utána ugyanis szólt a volt gazdasági vezető, hogy fizetést kellene adni a kollegáknak. Mivel a vételi szerződés szerint körülbelül 30 millió forintnak kellett a pénztárban lennie, gondoltam abból majd kifizetik. Csakhogy Dr. Szebellédi Ferenc –ő a volt gazdasági vezető-, pénz helyett egy szatyornyi számlát hozott. Ezek mind-mind a Havas család saját élete finanszírozásáról szólt. Dr.Havas fizetette a birtoka ügyeit, közmű számláit kisoroszi házának. Több tucat számlát találtunk, amiben Dr. Havas Henrikné adott fel saját nevében. Összefoglalva az iskola pénzét költötték a saját céljaikra, összesen 29 millió forint értékben. Több száz számlát találtunk.

 

 

Dr. Zatik Levente ügyvédi irodájának közlése szerint: Sikkasztás, ha a kft. ügyvezetője vagy tulajdonosa a cég bevételét nem fizeti be a cég pénztárába, hanem adózás nélkül elkölti…

Tardonán szép birtoka van Dr. Havasnak, ott volt katona, büszkék rá a faluban, nem drágán jutott földhöz. Valamiért Dr. Havas fizetett a Heti hetesnek is,t nem tudtuk meg miért. Ráadásul miután megkötötte Nagy Györgyivel az előszerződést, kikötötték, hogy Dr. Havas nem besz ki pénzt a cégből. Később kiderült, hogy azért a havi fizetését, úgy kétmillió forintot: per hó. Sőt még ifjabb Havas Henrik rendőri elővezetésének költségeit is az adózatlan pénzből állták. Sőt a pacalt is innen számolta el…

Adózás nélkül költötték el ezeket az összegeket. Az iskola igazgatója ebben az időszakban Érdi Sándor volt, aki szintén felel a történtekért.

Dr. Havas nagyobb összegű kölcsönöket is adott a fiának és a lányának. Ennek visszafizetéséről lemondott a vevő az eladó kérésére. Ám a kamatait azért követeli, ami szintén több millió forintot jelent.

A Média Menedzser kft-nek az eladás pillanatában több mint 25 millió forinttal tartozott a Fantázia Press és a Havas Borház kft. Előbbi a Dr. Havas házaspár cége utóbbiban már szerepet vállat Havas Nikoletta és férje is.

Vagyis az iskolát működtető Média menedzser Kft volt a család pénzügy fejős tehene. Ebből fizettek szinte mindent adózás nélkül, sikkasztással.

Nagy Gyöngyi próbált megegyezni többször az adósság rendezéséről, Dr. Havas Henrikkel, ám a válasz nagyjából mindig ugyanaz volt. Én ezt leszarom.

Az ügy további része majd a tárgyalótermekre tartozik.

Szemelvény a számlákból:

-->

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr356982355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása