Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

„Tavasz jön, Orbán megy"



„Gyertek ki ti is a Trafalgar térre, és mutassuk meg együtt, hogy Magyarország európai állam és az is akar maradni" – írják a szervezők a Facebookon közzétett felhívásban.

Ebből kiderül az is, hogy február 1-én, vasárnap délután a Kreatív Ellenállás szervezésében London is csatlakozik a "Tavasz jön - Orbán megy!" tüntetéshez, ahogy sok más magyarországi és külföldi város is. Az esemény pontos időpontja egybeesik a budapesti esemény kezdetével, és ehhez fog igazodni a többi külföldi város is lehetőség szerint.

Az Angela Merkel német kancellár magyarországi látogatása elé tervezett megmozduláshoz már csatlakozott Székesfehérvár, Nagykanizsa, Dunaújváros, Békéscsaba, Kecskemét, Miskolc, Győr, Siófok, Szolnok, Debrecen. A most bejelentett londoni helyszín mellett még Ausztria fővárosában, Bécsben is terveznek kormányellenes megmozdulást.

A szervezők szerint Angela Merkel látogatása előtti nap, február 1-je, jó alkalom, hogy megmutassák: Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal. Magyarország nem kér Orbán maffiaállamából és antidemokratikus kormányzásából. Mint írják, azért február 1-jén, Angela Merkel látogatása előtt tüntetnek, mert a német kancellár mindössze 5 órát lesz Budapesten. A látogatás végig munkaidőben van, amikor sokan nem tudnának tüntetni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr427110085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ludas Matyi újság 2015.01.26. 11:44:22

Tovább esett a Fidesz népszerűsége
2015. 1. 13. 10:31|Közélet » Politika
Kis mértékben tovább csökkent a Fidesz támogatottsága a teljes népességen belül az idei év elején, az ellenzéki pártoké nem változott, a politikától távolságot tartók csoportja valamelyest megint bővült - közölte az Ipsos a január elején, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából származó eredmények alapján.
Mik ezek?

A felmérés alapján a biztos pártválasztók körében a Fidesz 44 százalékos, a Jobbik ebben az aktív szavazói csoportban 24 százalékot, az MSZP 19 százalékot kapna. Az LMP 6 százalékon áll, a DK 3 százalékos, az Együtt, illetve a PM is 1-1 százalékot kapna a biztos pártválasztók csoportjában. (Ez még így is kétharmad közeli eredményt jelenthetne: egy ilyen eredménnyel a választáson - a külföldi szavazatoktól függően - épp az alkotmányozó többség határán lenne a kormánypárt. A Political Capital mandátumkalkulátorával számolva 134 helye lenne a Fidesznek, 34 a Jobbiknak, 27 a baloldalnak és 6 az LMP-nek, ha a külföldi szavazatok aránya ugyanolyan maradna, mint tavaly tavasszal.)

A tavaly év végi - két hónap alatt 10 százalékpontos - csökkenés után most további 2-vel csökkent a kormánypárt támogatottsága a teljes népességen belül. A Fidesznek negyedév alatt összesen 1 millió fővel szűkült a tábora, jelenleg 23 százaléknyi, azaz 1,8-1,9 millió választópolgár áll mögötte.

A cikk a hirdetés után folytatódik
Az ellenzéki pártok támogatottsága nem változott az év fordulóján az elemzés szerint. Közülük továbbra is a Jobbik a legerősebb, a választókorúak 14 százalékára, nagyjából 1,1 millió főre számíthat. Az MSZP három hónapja ugyanazt a szintet hozza, 11 százalékot, 900 ezer szavazót. Az LMP és a DK ezúttal is 3-3 százalékot ér el, ez mindkettejük esetében negyedmilliós támogatói kört jelent. Az Együtt, valamint a Párbeszéd Magyarországért (PM) 1-1 százalékos, így táboruk megközelítőleg 100-100 ezer fő lehet. A politikától távolságot tartók csoportja valamelyest megint bővült, jelenleg 41 százalékos, tehát 3,3 millió választó most nem kér a pártokból - közölte az Ipsos.
.

Szerző: MTI - VG
süti beállítások módosítása