Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

06.
szeptember

Ludas Matyi újság  |  1 komment

Bayer ZsoltElveszett szavak

Ami a Keletinél zajlik, tűrhetetlen

Bayer Zsolt – 2015.09.05. 01:30 

„Az ARD osztrák riportere, Susanne Glass is a Keletinél dolgozik és készít anyagot a menekültválságról. Twitterjére egy olyan fotót posztolt, melyen közvetítőkocsijuk látható, ami alatt és aminek oldalában keresett több menekült is helyet magának. Glass azt írja, már nem talál szavakat.”

Ez a „hír” az Indexen látott napvilágot.

Segítsünk megtalálni a szavakat szegény hülye Susanne Glassnak.

Mindenekelőtt segítsünk neki értelmezni a Keleti pályaudvar infernális jeleneteit. Amelyekben az a legvisszataszítóbb, ahogy a világsajtó hiénái, sakáljai és patkányai kitelepültek, hogy kellemesen borzongató képeket közvetíthessenek a vacsorájukat fogyasztó, kövérkés citoyeneknek.

A parabolaantennák égnek meredve, a Susanne Glassok felizgatva – minden készen áll a nézettségi mutatók feltornászásához.

Szerda késő délután, 18 és 19 óra között köröztem a pályaudvar körül. Én is láttam egy közvetítő kocsit. Talán éppen az ARD közvetítő kocsiját? Nem tudom… De egy migráns gyerek álldogált a nyitott ajtajánál. Olyan kamaszféle. Valamit beszélgettek a bent ülőkkel. Aztán pénzt csúsztattak a kezébe. Ennyi. Vajon miért kapta a pénzt a gyerek? Csak úgy, kiflire?

Lehet… Vagy valamit csinálnia is kell ezért? Hangosan kiabálni? Sírni? Vizes palackot hajigálni, vagy vizes palackkal dobálni? Táblát magasba tartani, valami ütős kis felirattal, amelyet a segítőkész tévések meg is írtak neki? Ez is lehet. Már ezerszer megírtam, de ismétlés a tudás anyja: még a rendszerváltás hajnalán vonult ki a német ZDF Romániába, hogy „életszerű” és „életszagú” riportokat készítsen a frissen meggyilkolt Ceausescu utáni országról. Kellett nekik egy ügyes, románul beszélő operatőr, így került hozzájuk az én kolozsvári barátom. Aztán egy napon a szerkesztő így szólt hozzá:

– Kellene egy nyugdíjas, aki kimegy a temetőbe és virágot visz Ceausescu sírjára. Utána hazaballag egy lepukkant lakótelepi lakásba, és ott arról beszél, hogy mennyivel jobb volt, míg élt a Conducator.

– Ilyen nem lesz, mert ilyen nincs – felelte az én Tibi barátom.

– És ötszáz márkáért? Annyiért szerintem lesz – hangzott a válasz.

Így. Persze, ez most csak úgy eszembe jutott. Gonoszságból. A szavakat nem találó Susanne Glass nyilván elborzadna az ilyesmitől…

De addig is, ameddig ő a szavakat keresgéli, hadd segítsek kicsit.

Például keresse fel a saját kancellárját, és kérdezze meg tőle, hogy akkor most mit is kell csinálnia a magyaroknak? Felengedjék a vonatra a migránsokat, vagy ne engedjék fel? Betartsák az uniós jogszabályokat, vagy ne tartsák be?

S ameddig Susanne a szavakat keresgéli, mondok néhány tennivalót.

Ami a Keletinél zajlik, tűrhetetlen. Igaza van Rajcsányi kollégának. Ennél mindenki többet érdemel. Úgyhogy mindenekelőtt fel kell számolni az ottani helyzetet. Mit keres ott több ezer migráns, és hogyan kerülnek a főváros szívébe egyáltalán? Hogyan fordulhat az elő, hogy folyamatosan csatlakoznak hozzájuk?

Netán úgy, hogy a naponta bemondott és sokkoló számok, amelyek azt mutatják, hány migráns lépte át illegálisan a magyar határt, köszönő viszonyban sincsenek a valósággal? Az elfogottakon kívül naponta még mennyi jön be az országba úgy, hogy fogalmunk sincs róluk? Ők csatlakoznak a Keletinél tüntető többiekhez?

És mi az, hogy tüntetnek?

Mi az, hogy nem akarnak bemenni a debreceni (vagy akármelyik) befogadó állomásra hanem leszállnak a Kökin, és ott demonstrálnak?

Mi az, hogy nem hajlandók ujjlenyomatot adni?

Ezek az emberek azzal kezdik ittlétüket, hogy megsértik Magyarország törvényeit. Ugyanis illegálisan lépik át a magyar határt. Ezt tetézik azzal, ha további törvényeket sértenek meg. Ebben az esetben pedig ki kell őket toloncolni az országból. Haladéktalanul.

Liberális alapelv: a szabadságom addig terjed, ameddig nem sérti mások szabadságát.

Ez az alapelv ma Magyarországon érvényét veszítette. Megdőlt. Nincs. A migránsok lehetetlenné tették a közlekedést a Keleti pályaudvaron. Időnként megpróbálták lehetetlenné tenni a közlekedést a pályaudvar melletti utakon.

Ezzel megsértették, megsértik mások szabadságát. Ehhez nincs joguk. Miképpen ahhoz sincs joguk, hogy ne tartsák be a magyar, illetve az uniós jogszabályokat és előírásokat.

A szavak keresgélése közben Susanne Glass ezzel kapcsolatban tegyen fel kérdéseket valakinek.

Aztán keresse fel a migránsok mellett és a magyar kormány ellen tüntető fekete öves idiótákat és válogatott gazembereket, és őket is kérdezze meg néhány dologról. Például arról, szerintük mit szólna a német és az osztrák kancellár, ha Magyarország – ahogy ezek a barmok elképzelik és követelik – egyszer csak kiengedné az összes migránst Nyugatra? És ha ebben az esetben Ausztria és Németország mégiscsak visszatoloncolná hozzánk a migránsokat, akkor elmennének tüntetni a német és az osztrák kormány ellen is?

Egyszóval, drága Susanne, kérdésekkel teli a világ. Még egy önhöz fogható hülye is feltalálhatja magát. S hogy világos legyen: a határzár pont azért kell, hogy a migránsok ne tudjanak illegálisan belépni az országba. Csak legálisan, a hivatalos átkelőhelyeken. És akkor a papírjaikat sem dobálhatják el útközben, hogy mindenki szír lehessen hirtelen. Világos?

S egy utolsó tanács: azt is kérdezze meg valakitől, vajon miért éppen most indult el Európába mindenki? És miért ennyire szervezetten, és ekkora tömegben?

Afganisztánban harminchat éve háború van. Szíriában ötödik éve. Pakisztánban meg nincsen háború. Akkor miért?

És miért ide?

Ahogy Zárug barátom okosan felhívta erre a figyelmet: az afgánok és a szírek ötven-hetven kilométerre haladnak el a térség s egyben a világ leggazdagabb országai mellett, amelyek ráadásul ugyanabba a kultúrkörbe tartoznak, mint ők. Miért nem ott kopogtatnak? Ez olyan, mintha Trianon után egy erdélyi magyar elindult volna kelet felé, átúszta volna a Fekete-tengert, aztán jelentkezett volna a törököknél menedékért.

Ezek a nagy kérdések, Susanne. És a szavak keresgélése közben legyél végtelenül hálás nekünk, magyaroknak, hogy ez az egyre növekvő, egyre agresszívebb, egyre elviselhetetlenebb tömeg nem Bécsben, a Hauptbahnhofon keseríti a ti életeteket.

- See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/34572/Elveszett_szavak#sthash.0UlYRsx8.HTYCwSBH.dpuf

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr57763938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Dohárszki 2015.09.06. 09:52:49

Nem azért jönnek ide mert ez a leggazdagabb országok egyike,hanem amikor már elegen lesznek akkor már a helybéliekkel már mint otthon is teszik kirobbanthatakármit?
süti beállítások módosítása