Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Amerikai zavargások: vihar előtti csend?

/ 2014.11.27., csütörtök 07:07 / Hírforrás: MTI

A hatósági készültségnek, a hóesésnek és talán a hálaadás közelgő, csütörtökön megünnepelendő napjának köszönhetően viszonylagos nyugalom volt szerda éjjel Fergusonban.

A csaknem kétharmad részben fekete többségű város több pontját a Nemzeti Gárda fegyveres egységei ellenőrizték. A helyi rendőrség épületénél ezúttal mintegy kéttucatnyian tiltakoztak csupán. Jay Nixon, Missouri állam kormányzója, aki a Nemzeti Gárda 2200 tagját vezényelte Fergusonba és környékére, kijelentette, hogy a csapaterősítés hasznos volt.

A St. Louis elővárosának számító, 21 ezres településen hétfőn zavargások törtek ki, miután az illetékes megyei vádesküdtszék úgy döntött, hogy nem kell bíróság elé állítani Darren Wilson rendőrt, aki augusztus 9-én agyonlőtte a fegyvertelen, afroamerikai, 18 éves Michael Brownt.

Kedden az Egyesült Államok mintegy 170 településén tartottak tiltakozó megmozdulásokat, amelyek nyomán a rendőrök több mint 400 személyt előállítottak - közülük 58-at Fergusonban, ahol kedd éjjel felgyújtottak egy rendőrautót és a városháza környékén ablakokat törtek be.

Los Angelesben 200 tiltakozót vettek őrizetbe a hatóságok. A helyi rendőrség a tüntetőknek négy percet adott arra, hogy távozzanak a helyszínről, többek között a rendőrség székháza előtti területről és a környező utcákról. Aki nem távozott azt őrizetbe vették. A későbbiekben csupán azok szabadulhattak, akik kifizették az 500 dollárnyi óvadékot. A nem fizetők december elsejéig maradnak a fogdában - közölte a rendőrség.

St. Louisban mintegy 200 tüntető szerdán megtartotta Wilson tárgyalását. A demonstrálók közül hármat őrizetbe vettek. Több más amerikai városban is voltak megmozdulások.

Harlemben Brown szülei szerdán együtt imádkoztak két, ugyancsak rendőr által megölt fekete fiatal családjával. Brown apja és anyja több nyilatkozatban mély felháborodásának adott hangot amiatt, hogy Wilson előző nap az ABC Newsnak kijelentette: az üggyel kapcsolatban tiszta a lelkiismerete. A szülők új és tisztességes eljárást sürgettek.

Az anya, Lesley McSpadden a CBS-nek úgy nyilatkozott, hogy egyetlen szavát sem hiszi el a rendőrnek.

A missouri államügyész egy 2013-ban elkészített jelentése szerint egyébként a rendőrök által megállásra felszólított gépkocsivezetők több mint 85 százaléka fekete és a letartóztatások aránya az afroamerikaiak körében több mint duplája a fehérekének. A város polgármestere, James Knowles - csakúgy, mint az önkormányzati tanács többsége fehér.

 

 

    LUDAS:         AZ AMERIKAI NAGYKÖVETÜNK REMÉLEM A HELYSZÍNEN FELÜGYELI, HOGY MINDEN DEMOKRATIKUS KERETEK KÖZT....ÉS NINCS RASSZIZMUS...A FELHÁBORODOTT TÖMEG CSAK EGY TV-T RABOL A BETÖRT KIRAKATOKBÓL...A NEMZETI GÁRDA PÉLDÁT MUTAT A VILÁGNAK MIKÉNT KELL EZT LEVEZÉNYELNI....EGYBEN KÉREM A NAGYKÖVETÜNKET VEGYE FEL A KAPCSOLATOT AZ  ELLENZÉKKEL A RASSZISTA OBAMA MEGBUKTATÁSÁRA.TÉNY, HOGY OBAMA MINT FEKETE NEM RASSZISTA, DE EZ OLYAN JÓL HANGZIK, IGAZ AMERIKAIAK?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr436936593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása