Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Tizenkettedik MOST & ITT 2010-03-30
ÉVFOLYAM, HUSZONNYOLCADIK
(NÉGYSZÁZÖTVENHETEDIK) CSAPÁS

Változásra várva

Változásra várva vonszolom magam a lepusztult városon. Romokban hever minden, el van lopva Budapest, talicskával tolták ki Magyarországot, a Halászbástya helyén tornyokban állnak a Nokiás dobozok.
Csak a Fidesz. Ez maradt nekünk, ezt hirdetik orrba-szájba, a jól ismert arcokkal. Változást akarok. Mi mást is akarnék, születésem óta változásra vágyom. Ezért szavazok a Viktorra, nekem ő a változás. Amióta az eszemet tudom, mindig is ő képviselte a változást, nála nagyobbat és többször senki sem változott.
A változásban örök és megbonthatatlan, mint a szovjet-magyar barátság volt anno.
Normális ember persze, hogy szereti a változást. Ennél csak az állandóság és a kiszámíthatóság jobb, de hát a változásban valahol ezek is benne vannak.
Csak még azt nem mondták meg, hogy pontosan miként is lesz majd ez a változás. Igaz, ez engem úgy konkrétan nem is nagyon érdekel, nekem az is elég, ha bízhatok valakiben. Ha rábízhatom magam a sokkal okosabbakra, akik nálam jobban tudják, hogy nekem mi a jó.
A sok okostojás meg egyre csak azt nyomatja, hogy a Viktor mondja meg pontosan, hogy akkor most majd mi lesz. Hát mi lenne? Az, ami eddig is volt: változás lesz megint. Azért lesz változás, mert erre vágynak az emberek. Ha nem ezt akarnák, változás se lenne. Mert akkor a Viktor se mondaná, hogy változás lesz. Nem hülye ő, hogy mást mondjon, mint amit az emberek akarnak.
Öles plakát jön szembe az utcán: április 11-én ítéletidő. Ez is változás, az új idők szele: a meteorológusok korábban nem plakáton jelezték előre az időjárást. Szólnék is az Aigner Szilárdnak, mi ez a hülyeség már megint? Hogyhogy ítéletidő? A mi köztársasági elnökünk még győzedelmesen emelkedő Napról papolt az év elején.

 

Aztán kiderül, hogy a CBA magyar üzletlánc nyomatta a plakátot. Egyenesen a Vezér útmutatásai alapján készült, maga Baldauf László elnök álmodta meg, hogy milyen lesz az idő április 11-én.
Ítéletidő lesz április 11-én, mondja a CBA. Rohanok máris a Teszkóba, ők milyen időt mondanak vasárnapra? A Sparban valamilyen akció lesz, olcsóbban adják a napi középhőmérsékletet. És úgy hírlik, hogy az Auchan is előjön valami olcsósággal: ha vesz egy jégesőt, kap hozzá grátiszba’ egy cunamit.
Egyedül a CBA jelez ítéletidőt: kettőt fizet, egyet kap.
Ez is egy változás. Merthogy idáig abban a hitben éltem, hogy április 11-én kisüt a nap, és ettől kezdve mindig jó idő lesz. Ha meg néha esik, az is jó lesz, mert nem a multik érdekei által vezérelt vihartól, hanem a rendes, tisztességes polgári esőtől ázunk ronggyá.
Csak a Fidesz, jön szembe megint a plakát. Láttam már ezt az arcot, nem is egyszer. Huszonkét éve ezt látom. Biztosan tud valamit, ha a tisztességben megőszült fiatal demokraták huszonkét éve mindig őt választják kedves vezetőjüknek.
Itt az idő, 19-re Viktort kérek.
Csak a Fidesz! Csak egy párt.
Csak a változás. Magyarul: change.
Change money.

Föld S. Péter

A cikk eredetije a Klubhálón – www.klubhalo.hu –, valamint a Nolblogon olvasható.

 

 

 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr381903350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása