Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

MOST & ITT 2010-04-14
TIZENKETTEDIK ÉVFOLYAM, HARMINCEGYEDIK
(NÉGYSZÁZHATVANADIK) CSAPÁS

Ruházati és esztétikai kérdések

„Ruházati és esztétikai kérdésekről én nem tudok nyilatkozni.” Ezt mondta Másország leendő miniszterelnöke, Orbán Viktor, amikor a nemzetközi sajtótájékoztatón egy külföldi újságíró azt kérdezte tőle: mit tesz majd, ha az új parlament első ülésén a Jobbik elnöke, Vona Gábor, ígérete szerint az amúgy betiltott Magyar Gárda egyenruhájában jelenik meg.
Nem ez volt az egyetlen kérdés, amely Másország leendő kormányfője szerint helytelenül lett feltéve. Mint hírlik, a Fideszes politikusok azt is erősen nehezményezik, hogy a külföldi pénzügyi lapok, valamint az elemző intézetek miért azon aggódnak, hogy miként is lesz majd a Jobbikkal, ezzel az Európában nemkívánatos módon megerősödött, szélsőséges és kirekesztő párttal. Ahelyett, hogy – így a Fideszes politikusok - annak örülnének, és ezt az örömüket a kérdéseikben is kifejezésre juttatnák, hogy végre van egy párt, amely kellő felhatalmazást kap arra, hogy kivezesse az országot a válságból, és véghez vigye a szükséges reformokat.
Nem látunk bele a nemzetközi elemző intézetek vezetőinek, sem pedig a nagy gazdasági lapok szerkesztőinek az agyába. Feltételezésekre szorítkozhatunk csupán: talán arról van szó, hogy el sem tudják képzelni, hogy Orbánék milyen reformokra gondolnak. Merthogy idáig ezekről semmit sem árultak el - ha kérdezték őket, nem válaszoltak, ha meg véletlenül jókedvükben találta őket a riporter, akkor is csak ködös megfogalmazásokra futotta.
Egyébként meg régóta tudni lehet, hogy a külföldi sajtóval van a baj: sehol sincsenek a magyar kollégák többségéhez képest. Utóbbiak ugyanis már megtanulták, hogyan kell kérdezni egy Fideszes politikustól, különös tekintettel a párt örök és megbonthatatlan vezetőjére, Másország leendő miniszterelnökére. Magyar kolléga csak ritkán trafál mellé, a többség nagy biztonsággal teszi fel a riportalanynak tetsző kérdéseket.
Ruházati és esztétikai kérdésekről nem kérdezünk – ez az első, egyben legfontosabb lecke. Ha valaki mégis bizonytalan, és úgy érzi, hogy nem képes megkülönböztetni a ruházati és esztétikai kérdéseket a többitől, interjú előtt küldjön egy e-mailt a Fidesz sajtóosztályára. Náluk mindig van néhány használható kérdés, és bizonyára szívesen meg is osztják ezeket a még kezdő, bizonytalan kérdezővel.
Nem új persze ez a kérdezéses mizéria: már az első Orbán kormány idején is voltak, akik nem tudták, hogyan kell kérdezni. A fiatalabbak, és a ma még csak mérsékelten középkorúak kedvéért említjük: az Orbán-Torgyán idején Dávid Ibolya volt az igazságügy-miniszter. És akkoriban – mára már ez is történelem – még nem volt megszokott a cigányozás, a zsidózás. Eseményszámba ment az ilyen e hazában, így fordulhatott elő, hogy amikor a Fradi kemény magja rázendített az azóta már slágerlista-gyanús, „Indul a Vonat Auschwitzba” kezdető örökzöldre, egy sajtómunkás megkérdezte Dávid Ibolyát, hogy mi a véleménye erről. A válaszra máig sokan emlékszünk: nem értek a focihoz, mondta az Orbán-Torgyán kormány igazság-ügyminisztere.
Naná, hogy a kollégával volt baj: rosszul tette fel a kérdést. Jobban tette volna, ha a kérdezés előtt tájékozódik, hogy melyek Dávid Ibolya kedvenc érdeklődési területei - ha kicsit körültekintőbb, hamar rájöhetett volna, hogy a foci nem tartozik ezek közé.
Mint ahogyan most Orbán Viktor sem hajlandó ruházati és esztétikai kérdésekről értekezni. Ami persze nem az ő hibája: a külföldi sajtómunkások vannak lemaradva. De vélhetőleg már nem sokáig: remélhetőleg főnökeik már beíratták őket egy gyorstalpaló tanfolyamra, ahol felkészült Fidesz-közeli szakemberek magyarázzák el nekik, hogy Másországban - ebben ébredtünk mindannyian hétfőn reggel – kitől mit szabad kérdezni.
Ne tessék félni ezektől a fejtágítóktól: Másország leendő vezetői minden látszat ellenére segítőkész emberek - akár kérés nélkül is szívesen eligazítják a rosszul kérdezőket.
Föld S. Péter

A cikk eredetije a Klubhálón – www.klubhalo.hu –, valamint a Nolblogon olvasható.

 

 

 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr491922562

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A zsidózás is pénzbe kerül! 2010.04.16. 12:27:48

Nu majd pont az lesz ingyen! Ráadásul nem is adják olcsón. Levél érkezett Izraelből. A magyarországi címzett kinti barátai kérésére nézett utána gyógyüdülési lehetőség...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása