Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Fiúk a téren

 

Kossuth tér visszatér. Egyelőre csak szombaton délutánra vezényli Másország katonáit a Kossuth térre Orbán, de ha beválik a projekt, akár rendszeressé is válhatnak az ottani szeánszok. Nemzeti ünnep lesz mostantól május 29-e, ha jól viseli magát, még munkaszüneti nap is válhat belőle.

Van mit ünnepeltetni Másország népével. Csapataink, amelyek nyolc éven át harcban álltak, oxigénmaszk nélkül jutottak fel a csúcsra. Elkergették a népnyúzó elnyomókat, száműzték az oligarchákat.

Nem jönnek vissza soha többé.

Jönnek helyettük mások – más nép, másfajta raj.

Gengszterváltás, ahogyan a felejthetetlen Hofi Géza mondta.

Egyébként meg, jó helyről tudom, az a legkevesebb, hogy sokan leszünk. Kétmillió polgár a Kossuth téren - nem véletlen, hogy Rákay Filipet kormányzati szerepvállalásra kérték. Még a Hír TV-t is odahagyta, mert rajta kívül nincs más, aki kétmillió embert képes lenne fejben összeadni.

A kétmillió már szinte majdnem teljesen biztos. Hacsak nem jön közbe valami. De merne bármi is közbejönni?

Kétmillió ember, a magyarok kétharmada, ami valójában háromharmad.

Hogy kikből jön össze a kétmillió, azt még nem tudni. Itt lesz-e mindenki? Elhívjuk-e ünnepelni Satu parancsnokot, Debilt? Az összes megvezetett szerencsétlent, akik 2006-ban már felosztották maguk között a minisztériumokat. Satu lett volna a Pintér Sándor, Debilnek jutott volna az oktatás.

Vagy, amint az már egy ideje szokás, csak a gondosan kiválasztott meghívottak lehetnek tagjai a felső kétmilliónak? Most is úgy lesz, mint a nemzeti konzultáción, Ózdon? Hogy csupán a saját, megbízható embereink lehetnek szemtanúi, miként születik gyönyörű képességük a rend.

Szombaton, meglátjátok, a Nap is másképp süt majd. És jaj a meteorológusoknak, ha esni mer az eső, fújni szándékszik a szél. Jaj lesz a Napnak, esőnek és szélnek: kétmillió akarat, valljuk be, nem piskóta.

Igazodás jobbra, zászlónak (egy a zászló) tisztelegj! Lemarad, aki kimarad.

Erős Magyarország, erős demokrácia. Akinek nem tetszik, fogja be a száját. Változás van, aki nem lop egyszerre, annak mi majd megmutatjuk, mi a módi.

Teszünk róla, megvannak hozzá az eszközeink.

Valamit azért mégis kell majd mondani. Mert a Monnyon le projekt már idejétmúlt, a Gyurcsány takarodj pedig lejárt lemez.

Persze, az is lehet, hogy még mindig elég semmit sem mondani. Mert ez a nap még az ünnepé lesz, a dolgos hétköznapok csak hétfőn kezdődnek. Akkor teremtünk majd egymillió új munkahelyet, kedden pedig, megleshetjük, miként csökken azonnal és drasztikus mértékben az adónk. Szerdán javul a közbiztonság, csütörtökön jobb lesz családosnak lenni, pénteken visszaadjuk a 13. havi nyugdíjat.

Szombaton, ha szerencsénk van, látni fogjuk, hogyan nő a fű.

 

Föld S. Péter

 

A cikk eredetije a Klubhálón, valamint a Nolblogon olvasható.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr602038782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása