Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

                                   HOVÁ (NE) UTAZZUNK?

 

 

A fenti kérdés megválaszolására a dán illetőségű Üljas Eggeden professzort, az ismert elméleti világutazót kértük fel, aki verőfényes nyári napokon szívesen üldögél a kandallója előtt, és utazási prospektusokat lapozgat, majd undorodva félrelöki azokat. Ő választotta ki a hazai utazási irodák ajánlatai közül azokat, amelyekre még a tulajdon anyósát sem szívesen fizetné be...

 

 

Teveháton a fáraók földjén

 

 

Találkozás a vöröskeresztes sátornál. Aki tudja, máris szedheti a sátorfáját. Tevemustra. Mindenki megtalálja a saját púpját. Indulás a sivatagba. Az oázis keresése, a kultúrszomj eloltása. Dugi piák kiásása: faszesz, hajszesz, Ramszesz. Barátkozás a beduinokkal: piramisjáték. Hölgyprogram: szépségverseny csadorban. Fürdés a Nílusban, fakultatív krokodilshow. Vacsora: tea homokkal, teve lepénnyel, múmia fáslival. Vidám éjszaka pótágyazható sírkamrákban. A fáraók kincse. Utána ingyenes motozás. Minden résztvevőt hazáig kísér a fáraók átka.

 

 

Barangolás Szibériában

 

 

Utazás menetoszlopban. Étkezés Sztyopka apónál. „A” menü: nyers uborka vodkával. „B” menü: vodka nyers uborkával. Látogatás a szevemivipavalavamivinszkivi múzeumban, találkozás a nagypapa zsebórájával. Fél négytől fél ötig: szibériai nyár. Háromnapos kirándulás a tundrán: tegnap előre, holnap hátra, ma horka. Ki látta Petőfit? Kicsivel később: ki látta Kovácsnét? Búcsúest fagyos hangulatban. Hazaérkezés egyénileg, amnesztiával.

 

 

Távol-Kelet közelről

 

 

Érkezés a tokiói reptérre, sárkányrepülővel. Kettőtől ötig a vendéglátók köszöntése hajlongással, utána fakultatív lumbágó. Városnézés ferde szemmel, tülekedés a metrón, apróságok vásárlása nagyítóval. Rizsfelfújt, ellenszélben. Japánkert, japán konyha, kicsivel később japán fürdőszoba. Szállás a magunk hajtogatta papírszobákban. Másnap gyárlátogatás, ismerkedés a japán munkafegyelemmel. Utána fejveszett menekülés vissza a reptérre, irány haza, a Lemenő Nap országába!

 

 

Luxushajóval a Bermuda-háromszögben

 

 

Utazás repülőgéppel, katapultálás az óceán fölött, vízre érkezés tetszés szerint. Elhelyezés gumicsónakokban, ismerkedés, az első S. O. S. jelzések leadása. Evezés bermudanadrágban, fakultatív napszúrás, esti cápashow. Olcsó ár, zenés ár, szökőár. A gumicsónakok tréfás elsüllyesztése. Hullámlovaglás hajnalig. Kontinentális reggeli: az idegenvezető elfogyasztása kevés rósejbnivel. Hazaérkezés palackpostán. Figyelem! Utazási irodánk a Bermuda-háromszögben eltűnt utasokért nem vállal felelősséget.

 

 

Lovas túra a festői Pindurkán

 

 

Érkezés lóháton. Sörivóknak sörös ló, politikusoknak hintaló. Kockacukrok kiosztása, vidám csutakolás. Zabhegyezés. Látogatás a pindurkai Központi Múzeumban, A kettős könyvelés története napjainkig című kiállítás tüzetes megtekintése. Délután városnézés homokviharban, este akadályok, majd egymás ugratása. Másnap zenés lóvá tevés, férfiaknak tojáspatkolás. Záró fogadás hármas befutóra, a maradék valuta meglovasítása. Hazaút saját háton, Jégeralsótól Kőbánya-felsőig.

 

 

Séta a felhők között

 

 

Indulás bőrnadrágban és tornacipőben. Első pihenőhely a kétezer méter magasságban lévő Hexensussz skanzen. Kultúrszomj, légszomj. A tehéncsorda fakultatív legeltetése, utána mókás lepényevés. Látogatás a szakadékban, kötszercsere a hegyimentőkkel. Gipszöntés. A bernáthegyi kutyák csapra verése. Szópárbaj a visszhanggal, majd menekülés a lavina elől. A gleccser megművelése: árpák, serpák, tirpák. Éjféli koncert: Gördülő Kövek. Hazaérkezés bőr és nadrág nélkül, az Aerocaritas különgépén.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr132097415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása