Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

                                A NYILVÁNOSSÁG EREJE

 

 

 

     1990 ígéretes tavaszán Nímand Franci, a Bóvlimpex könyvelési osztályán dolgozott. Negyvenhárom éves volt, erősen kopaszodott, és akkoriban kezdte el legénylakásának rejtekén fölépíteni az Országház kicsinyített mását, csupa-csupa gemkapocsból.

     Már a déli tornyocskánál tartott, amikor a Hoci-nesze nevezetű üzemi lapban megjelent a Ki lopja a gemkapcsokat? című cikkecske, - béka - aláírással. A dolgozók összesúgtak a Nímand Franci háta mögött, akit rövidesen hivatott a könyvelési osztály vezetője, s csontos mutatóujjával az ominózus újságot bökdöste, ráadásul ordítozott is hozzá.

     Két hét múlva Nímand Francit váratlanul kinevezték marketingigazgatónak, fizetése az ötszörösére emelkedett, és a szőke Nusika egyre gyakrabban maradt bent túlórázni új főnökével.

     Amikor a Bóvlimpexet  megvásárolni szándékozó Bletter und Letter a Figyelő című gazdasági szaklapból megtudta, hogy Nímand Franci másfél esztendő alatt mily fondorlattal jutott részvényi többséghez, már nem tehetett semmit. Az új tulajdonos, azaz Nímand Franci egy elhagyott csőszkunyhóban elfogadta a Szájtáti Szövetség ajánlatát, frakcióvezető-helyettesként belépett a pártba, s egyúttal elnöke lett a Córeszbank igazgatótanácsának.

     Nusika hetente kétszer a bécsi Grábenen vásárolt magának csacska apróságokat, szuppénak hívta a krumplilevest, Dezsőt, a néma kertészüket pedig Bokaccsónak.

     Amikor a Magyar Nemzet megszellőztette Nímand Franci adó- és nőügyeit, a Búsmagyarok Ligája egyetlen percig sem tétovázott tovább! Nímand Francit a városligeti műjégpályán koronázták pártelnökké, avval a feltétellel persze, hogy továbbra is keresztapja marad az olajmaffiának.

     Otthon, a családi vitában Nusika győzött: a minireptér a kert végében, a halastó és a golfpálya között épült fel, bejárónőnek pedig fölfogadták a Gábor Zsazsát.

     A Népszabadság leleplező riportját, melyből fény derült arra, hogy Nímand Franci miképpen szerezte meg 99 évre a Panama-csatorna bérleti jogát, átvette a Finantial Times.

     II. Erzsébet személyesen köszöntötte Nusikát a neve napján, New Yorkban pedig azt beszélik, hogy a BAZ-megyeiek igen erősen lobbiznak, ugyanis az ENSZ-főtitkári székben szívesen látnának valami jó nevű fickót, Budapestről.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr92120093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása