Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

 

 
Paprikajancsi
 
A nemzeti együttműködés alapjainak lerakásán szorgoskodó népünk mély felháborodással értesült arról, hogy az utóbbi hetekben több közhivatalban is megrongálták a NENYI néven elhíresült, a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozatot.
A legutóbbi botrányos eset az APEH pécsi ügyfélszolgálatánál történt, ahol az elkövető egy paprikajancsit rajzolt a NENYI védőüvegére. Szerencsére a hatóságok éberek voltak, és – köszönet nekik ezért - megakadályozták, hogy a Kedves Vezető magvas gondolataiban nagyobb kár keletkezzen. Az elkövetőt megfékezték, és feljelentést tettek az ügyben.
Sajnos, nem ez volt az első támadás a NENYI ellen. Július utolsó napjaiban egy budapesti ügyvéd kaszinótojással támadt a Vám és Pénzügyőrség irodájának nyomozóhivatalában a transzparens ellen. Az óbudai támadó elvetemültségére mi sem jellemzőbb, mint hogy nem csupán hozzávágta a NENYI-hez a reggelizés céljából fogyasztott kaszinótojást, de azt el is kente rajta. A hivatal ebben az ügyben is feljelentést tett, és a zemberek most egy emberként követelik, hogy a törvény teljes szigorával csapjon le a Kedves Vezető gondolataiból gúnyt űző, s ezzel jelentős erkölcsi, valamint kisebb anyagi kárt is okozó cselekedetek elkövetőire.
Ami a pécsi sajnálatos esetet illeti, a hatóságok nem érték be a feljelentéssel: a NENYI-t érdemei elismerése mellett védett helyre tették, olyan magasan helyezték el, ahol a rossz szándékkal közeledők nem tudnak kárt okozni benne.
A nemzeti együttműködés alapjainak lerakásán dolgozó népünk megnyugvással értesült arról, hogy a NENYI, legalábbis az APEH pécsi irodájában, bizonyosan biztonságban lesz. S bár azt még nem tudni, hogy a mostani biztonsági intézkedések elegendőnek bizonyulnak-e, a nagyobb biztonság kedvéért azonban nem ártana még a mostaninál is gondosabban, nagyobb odafigyeléssel őrizni a népünk alapokmányául szolgáló szöveget. Például egy golyóálló széfben, vagy egy nagyon bonyolult kóddal nyitható páncélszekrényben lehetne neki helyet találni, ily módon teljes biztonsággal megelőzhetők lennének az ilyen, és ehhez hasonló atrocitások.
Mindez nem azt jelentené, amit első ránézésre gondolnánk: vagyis, hogy a zemberek el lennének zárva a NENYI tanulmányozásától. Ellenkezőleg: épp ily módon válna valóban hozzáférhetővé mindenki számára, hiszen egy külön erre a célra létre hozott bizottság kérvény alapján – de állampolgári jogon és ingyenesen! – bárkinek bármikor betekintést engedélyezne a NENYI-be. Így annak magvas és országépítő szelleme nem lenne elzárva a nemzeti együttműködés alapjainak lerakásán munkálkodó dolgozó nép érdeklődése elől.
Mi, akik a forradalomra szavaztunk áprilisban, megértjük, hogy a kormánynak most rengeteg feladata van. Külső és belső ellenséggel vagyunk körülvéve, szabadságharcot kell vívni a nemzetközi pénzügyi világ ellen, magunkra haragítani a szomszédos országokat, nehezebb helyzetbe hozni a devizahiteleseket, s mindeközben titkos tárgyalásokat folytatni az amúgy elítélendő sukorói kaszinóberuházásról.
Mindezeket figyelembe véve mégis azt kérjük a Kedves Vezetőtől, hogy a jövőben akadályozzák meg a NENYI elleni támadásokat. Csírájában fojtsák el ennek lehetőségét, teremtsenek olyan környezetet, amelyben még gondolni sem szabad ilyen elvetemült gonoszságra. Nekünk, a NENYI rajongóinak, minden egyes paprikajancsi úgy fáj, mintha a mi lakásunk ajtajára rajzolták volna. Ha kaszinótojást dobnak a NENYI-re, az olyan számunkra, mintha a mi gépkocsink szélvédőjén csattant volna. (Az elkenésről most nem is szólva).
Reméljük, az illetékesek a Kedves Vezető útmutatásai alapján a törvény teljes szigorával lépnek fel a NENYI támadóival szemben. Tudjuk, hogy a Kedves Vezető és környezete nem szorul tanácsokra, ennek ellenére vennénk a bátorságot, és a megkövezést javasolnánk elrettentésül, mellékbüntetésként pedig karóba húzást, vagy/és kötelet. (Ha ez is kevés, akkor a médiahatóság 9 évre kinevezett vezetőjének, Szalai Annamáriának a fényképe bizonyára megfelelő elrettentő erővel bírna.)
El a kezekkel a NENYI-től!
 
Föld S. Péter
 
A cikk eredetije a Klubhálón és a Nolblogon olvasható.
 
 
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr292214126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása