Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

 

Orbán Ferenc, Gyurcsány Viktor
 
Nem lenne meglepő, ha fejek hullanának a svéd televízióban. Nálunk ennél jóval ártatlanabb bakiért is repülnek emberek a helyükről, sőt, még bakizni sem kell, elég, ha valakinek nem elég megnyerő a fizimiskája, nem kellően meggyőző a pártbéli pedigréje.
A történetet mindenki ismeri, a felvétel bejárta a magyar sajtót. (Megjegyzem: lesz itt dolga Szalai Annamáriának). A stockholmi svéd-magyar meccs első félidejében, még gól nélküli döntetlen állásnál, mutatták Csányi Sándort, az OTP és az MLSZ elnökét, valamint Orbán Viktort, amint a Rasunda stadion nézőterén figyelik a mérkőzést. Nem volt semmi különös, nem vágtak grimaszokat, nem vakarták az orrukat, csupán a svédek által a kép alá írt felirattal volt némi gond: Ferenc Gyurcsány Prime Minister Hungary.
Ezt írták a derék svéd tévések Orbán Viktor alá feliratként, és most nagyon nem lehet jó svéd tévésnek lenni. (Svédnek sem úgy általában). Nem véletlen, hogy a meccset közvetítő magyar riporter, Faragó Richárd olyannyira megszeppent, hogy rémülten kiáltotta: Húha, de le vannak maradva a svéd tévések!
Faragó riporter javára írandó egyébként, hogy szinte végig eksztázisban közvetítette a mérkőzést, nem rajta múlott, hogy kikaptunk, sőt: ő még a mérkőzés előtt figyelmeztette a svéd kollégákat, hogy a tribünön ott ül majd magyar a miniszterelnök, aki nagyon szereti a futballt. Mindezt még azzal is tetézte, hogy a mérkőzés közben többször is megjegyezte, látszik a magyar csapaton a változás. Épp csak azt nem mondta, amit Orbán a meccs előtt a Sport Tv-nek adott egyórás interjújában, miszerint végre valahára olyan kormánya van Magyarországnak, amelyik szereti a sportot.
Vitatkoznék, ha nem lenne felségsértés: a korábbi kormányok is szerették a sportot, sem Gyurcsány, sem Bajnai nem mondta soha, hogy ne kedvelné. Tény, hogy kevesebb meccsen mutatkoztak, mint Orbán, és az a nagyszerű ötlet sem jutott soha az eszükbe, hogy az IMF delegációt faképnél hagyják a Videoton-Maribor mérkőzésért. És hát az is köztudott, hogy Rákosi Mátyás, népünk a bölcs és igazságos apja sem vetette meg a sportsikereket, az ő regnálása idején ért csúcsra az Aranycsapat, és minden ellenkező híreszteléssel szemben, még az átkosban üldözött Grosics Gyula is válogatott lehetett.
Jelzem, Faragó Richárd hiába színezte kis kéjes sikkantásokkal a Nemzeti Együttműködés Válogatottjának mérkőzését, csapatunk simán kikapott a svédektől. Nem jobban, mint a legutóbbi öt alkalommal, de nem is kevésbé. Az igazat megvallva, a Nemzeti Együttműködés Válogatottjának játékán még csak igen kevéssé érződött, hogy új szelek fújnak, jelesül, kétharmaddal nyert az oxigénpalack nélküli fülkés forradalom.
Orbán Viktor állítólag nevetett a bakin - a nagy emberek időnként egészen megbocsátók tudnak lenni, és még az sem kizárt, hogy a Magyar Köztársaság nem szakítja meg a diplomáciai kapcsolatot a Svéd Királysággal. Talán még a nagyköveteket sem hívják vissza.
Egyébként pedig, tényleg nincs mentség a svédek által elkövetett hibára, legföljebb magyarázat. Valaki ugyanis utánanézett a Google keresőben, a svéd, norvég és finn, valamint a norvég változatok állítólag Gyurcsány Ferencet adják ki Magyarország miniszterelnökének, ugyanúgy, mint az orosz kereső. Külön szerencse, hogy a szlovák és a román Google tudja, mi az ábra.
Itt állunk tehát, csapatunk nincs, csupán bíztató jelek vannak. Ezt nem most mondta Csányi Sándor, hanem még napokkal a mérkőzés előtt nyilatkozta. Igaz, a meccs óta nem mondott semmit, nem is kérdezték őt a Szalai Annamáriára gyúró sajtómunkások - majd egy alkalmas pillanatban, talán, ha egyszer nyerünk tétmeccsen. Valamikor, valakik ellen.
Föld S. Péter
 
A cikk eredetije a Klubhálón és a Nolblogon olvasható.
 
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr532272520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása