Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

 

                             A RÖVID ÉLET TITKA
 
 
 
Az egyszerűbb lelkületű emberek szerint a rövid élet titka könnyedén felfűzhető a kártya–cigi–pia–nők–lóverseny–három válás–három anyós tengelyre, vagyis hát égessük mindkét végén egyszerre a gyertyát, és lehetőleg egy lőszerraktárban.
     Nos, barátocskáim, a dolog sajna bonyolultabb ennél.
     A dörzsöltebb ipsék tudni vélik, hogy a titok nyitja a helyes pályaválasztás, azaz legyünk berepülőpilóták, oroszlánvadászok, esetleg díjbeszedők peremkerületi lakótelepeken.
     Közeledünk a lényeghez, barátocskáim, ám nagyon lassan, akár a honi dzsidipi az európai átlaghoz.
     Azok, akik mélyeket merítettek a tudás kútjából, leteszik a nagyesküt arra, hogy magyar egészségügy + nyugdíjrendszer = rövid élet titka.
     Amekkorát tévednek!
     Persze én sem állítom azt, hogy a mostani kormány egy kiköpött Albert Schweitzer. Sőt, abban sem vagyok egészen bizonyos, hogy Zénón híres paradoxonát a teknősbékát utolérni sohasem képes Akhilleuszról nem a mi Európához közeledő gazdasági növekedésünkről koppintotta. Ám a rövid élet titkát holmi taj számokból és nyugdíjszelvényekből soha nem sikerülhet levezetni.
     A legdörzsöltebbek, tehát a rendőrség kötelékében tevékenykedő honfitársaink esküsznek arra, hogy a rövid élet titkához a legrövidebben egy sötét mellékutcán keresztül juthatunk el, ahol is a titok hirtelen nyilallik tarkónkba olyképpen, mint akit hátulról jó alaposan fejbe vernek.
     Hiszi a piszi!
     Megsúgom, az az igazi bibi, hogy a rövid élet titkának a megfejtéséhez egy rövidke földi élet édeskevés. Matuzsálemi kort kell megélnie annak, aki a közelébe szeretne jutni a rövid élet titkának. Matuzsálemi kort, az emberi lét legvégső határát, s még azon túl is vagy bő két hetet. Egyszóval hosszú-hosszú életet.
     És evvel máris eljutottunk az első számú problémához, nevezetesen, hogy mi a fene lehet a hosszú élet titka...
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr282292073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása