Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

 

A nyugger-levelek
 
Még épphogy csak kikézbesítették az 1,7 millió levelet a nyugger-háztartásokba, máris soha nem látott levéláradat indult meg a miniszterelnök irányába. Nem végleges számítások szerint Orbán Viktor 1,7 millió levelére már az első héten közel hatmillió válaszlevél érkezett.
Ez a hatalmasnak látszó szám, nem úgy jött ki, mint annak Rákay Fejszámoló Filip mutatványa a Kossuth téren. (Emlékszünk még: 2002-ben a mostanra médiaguruvá avanzsált kommunikációs kidobóember pillanatok alatt kiszámolta, hogy kétmillióan vannak.) Ezúttal semmi szakszerűtlenség nem történt, a hatmillió úgy jött ki, hogy a nemzeti együttműködés nyuggerei közül sokan többször is válaszoltak a miniszterelnök levelére. S nem azért, mert elfelejtették, hogy egyszer már írtak neki, hanem mert a köreikben divat lett Orbán Viktornak levelet írni.
Olyan nagy lett a levélforgalom, hogy néhány óráig még átmeneti boríték-hiány is kialakult. Senki sem számított ugyanis ekkora levéláradatra, ám szerencsére a nemzeti együttműködés kormánya – a zemberek kétharmados felhatalmazása alapján – gyorsan úrrá lett a helyzeten. Lett elég bélyeg és boríték, még nyálról és nyelvről is gondoskodtak, hogy legyen mivel felnyalni a rengeteg a bélyeget a borítékokra.
S bár a levelek tartalmát még nem hozták nyilvánosságra, néhány gondolat azért már most kiszivárgott.
Ami általánosságban elmondható: az Orbán Viktornak válaszoló mintegy hatmillió nyugger szinte egy emberként üdvözölte a kormány eddigi tevékenységét. Örülnek, hogy a hazaárulók után végre felelős kormánya van az országnak, valamint, hogy a miniszterelnök és pártja gondol rájuk. A nyuggerek remélik, hogy ez a feléjük megnyilvánuló érdeklődés a későbbiekben még a mostaninál is konkrétabb formában lesz képes testet ölteni.
Ami a konkrétumokat illeti: a válaszoló nyuggerek különösen a Valutaalap ellen vívott szabadságharcot tartják kiemelkedő eseménynek. Tavaszi, vagy ha úgy tetszik, nyári hadjáratnak is lehetne nevezni ezt a dicsőséges időszakot, ezért azt javasolják, hogy a haza évenként emléknappal emlékezzen meg a csaták hőseiről.
Külön kiemelik a nyuggerek, hogy a helyzetükön még a mostaninál is többet javíthatna a kormány, ha tovább csökkentenék, esetleg teljesen megvonnák Simor András jegybankelnök fizetését. Ez a mi jövőnk záloga, írták sokan a nyugdíjasok közül.
Külön üdvözlik a Kósa-Szijjártó tandem megnyilvánulásait. A nyuggerek számára sokat jelent, hogy a svájci frank árfolyama rekordmagasságokba emelkedett, az euró magas árfolyamában pedig egyfajta garanciát látnak arra, hogy az általános iskola alsó tagozatában megbuktatott kisdiákok közül többen is találnak majd maguknak munkát a tíz év alatt létrejövő egymillió munkahely valamelyikében.
Ami a jövő évben várható megszorításokat illeti: a nyuggerek is hallották a szállingózó híreket, s a közel hatmillió levélíró többsége látatlanban is támogatja, hogy rosszabbul éljünk, mint négy éve. Eleget éltünk már nagylábon, írják az Orbán Viktornak írott levelükben, itt az idő, hogy összébb húzzuk a nadrágszíjat. A padlások lesöprését azonban nem támogatják – nagyon korhadtak az odavezető lépcsők és ezért balesetveszélyesek. (Gyurcsány a hibás).
Amint az várható volt, a piszkos anyagiak – úgyis, mint nyugdíjemelés, a nyugdíjak szinten tartása, 13. havi nyugdíj, stb – a nyuggereket hidegen hagyják, számukra ez sosem volt létkérdés. Sokkal többet jelent nekik az erkölcsi megbecsülés, a szép szavak, a jól hangzó ígéretek. A nyuggerek szeme előtt most egyetlen nagy közös cél lebeg: az, hogy amilyen gyorsan csak lehetséges, lerakjuk a nemzeti együttműködés alapjait. Ennek érdekében akár még áldozatokra is hajlandók: amennyiben a kormány netán mégsem tudna megállapodni a bankokkal a bankadóról, a nyuggerek átvállalják a hiányzó összegeket. Tartalékaik ugyan nincsenek, ugyanakkor ők is ismerik azt a régi dakota közmondást, miszerint úgy még soha nem volt, hogy valahogyan ne lett volna.
Ha ennek az az ára, hogy netán a helyzetük tovább rosszabbodik, írják a hatmillió levélben, rajtuk nem fog múlni, ők állnak elébe.
Hajrá Magyarország, hajrá Videoton!
 
Föld S. Péter
 
A cikk eredetije a Klubhálón és a Nolblogon olvasható.
 
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr282311715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása