Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

 

Most & itt 2010-10-27
Tizenkettedik évfolyam, hetvennyolcadik
(Ötszáznegyedik) csapás
 
A zembere kakarata
 
„Kétharmados többséggel nem lehet kibújni a választói akarat teljesítése alól, tehát az a korszak véget ért Magyarországon, amikor a kormány az első akadályra meghátrált az elől, hogy teljesítse azt a vállalását, amelyet a választók testáltak rá”. Ezt a nagy ívű gondolatot osztotta meg a nézőkkel szerdán reggel Szijjártó Péter a köztévé Ma reggel című műsorában. A riporterek diszkréten magukba fojtották döbbenetüket – volt gyerekszobájuk.
Biztosan azokban van a hiba, akik nem emlékeznek arra, hogy a zemberek ilyesmire hatalmazták volna fel a Fideszt, Orbán Viktort, vagy akár a mostanában televíziós stúdiókban életvitelszerűen lakó Szijjártó Pétert. És az sem rémlik senkinek, hogy Lázár János frakcióvezetőtől azt követelték volna, bontsa le a jogállamot, nyirbálja meg annak kereteit, köpje szemen a demokráciát.
Lehet, hogy volt ilyen, bár annak lenne némi nyoma.
Odáig persze korrekt az ügy, hogy a kormány nem akar kibújni a választói akarat teljesítése alól. Előző regnálása idején ezt már megtette - más a kampány és más a kormányzás – de annak, mint tudjuk, nem lett jó vége. Most hál' istennek nyoma sincs hasonlónak - az lenne a szégyen, ha volna. Még elképzelni is szörnyű, amint a kabinet gyáva nyúl módjára menekül a választói akarat elől, az meg kigombolt kabáttal, lógó inggel kergetné az utcán, a zemberek meg röhögnének, hogy né' csak, ott rohan a félős kormány.
Szerencsére ilyenről szó sincs, a kormány szilárdan áll a helyzet magaslatán, és közben lecsapnak a sötétben bujkáló ellenforradalmárokra.
Az azért valamelyest elgondolkodtató, hogy még az amúgy Fidesz-közeli Török Gábor politológus is kiakadt ezen az egészen. Ez a normális üzemmenetben decensen visszafogott, nett fiatalember ugyanis azt írta a blogjában, hogy nem elegáns az eljárás, és nem is ízléses. Zsákmányelvről is beszélt, ő nyilván tudja, miért.
Véget ért egy korszak, mondta Szijjártó Péter, amikor a kormány az első akadály láttán meghátrál, ahelyett, hogy teljesítené a vállalását. Arra a vállalásra van itt gondolva, amelyet a választók testáltak rá, ami egyébként nagyon helyénvaló. (Mármint az a helyénvaló, hogy Szijjártó a testálni szót használja. Ez nemcsak azt feltételezi, hogy ismeri a kifejezést, de az sem zárható ki teljesen, hogy ismeri a jelentését.)
Legföljebb azzal lehet baj, hogy a Fidesz úgy viselkedik, mint egy durcás kisgyerek. Lázár János frakcióvezető ugyanis arra a kérdésre, hogy akkor is szembe ment volna a választói akarattal az AB, ha az ő javukra dönt, meglepő őszinteséggel nemet mondott.
Idén januárban egyébként, amikor ugyanez az AB – akkor még Stumpf nélkül – elmeszelte a szocialista kormány által javasolt és a parlament által megszavazott ingatlanadót, Szijjártó kitörő örömmel fogadta a döntést. A kormány elbukott, mondta januárban Szijjártó, az emberek pedig győzelmet arattak. Orbán Viktor szerint egy demokráciában elképzelhetetlen, hogy a kormány a saját programját minősítse az egyetlen lehetséges útnak.
Aki még idáig nem tudta, most már biztos lehet benne: hogy semmi sem elképzelhetetlen. Ha a Fidesznek az érdeke úgy kívánja, akkor sajtból van a Hold, a Föld lapos, és négy elefánt tartja a hátán.
Aki pedig ennek ellentmond, az oligarcha és szembe megy a zemberek akaratával.
 
Föld S. Péter
A cikk eredetije a Nolblogon olvasható.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr62403724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása