Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

 

Most & itt 2010-11-24
Tizenkettedik évfolyam, kilencvenkettedik
(Ötszáztizenötödik) csapás
 
Rokonok
 
„Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek,
Egy-egy szárnyat, combot nyújt a kicsinyeknek”
Arany János: Családi kör
 
 
Minden bizonnyal a sárga irigység motiválhatja a magyar sajtót, amikor felelőtlenül a Fidesz szemére hányja, hogy vezetőinek pereputtyát helyezi fontos pozíciókba. Legutóbb az Index gyűjtötte csokorba a Fidesz-közeli rokonság munkavállalási szokásait, egyébként eléggé el nem ítélhető módon, s gondolom főként a dr. Kontrát Nórával kapcsolatos fejlemények miatt.
Mielőtt mélységes rosszallásunknak hangot adnánk a sajtó eme nemkívánatos hangulatkeltései miatt, szeretnénk örömünknek hangot adni, hogy azóta kiderült: nem Kontrát Nóra, Kontrát Károly belügyi államtitkár 25 éves korára köztársasági elnöki osztályvezetővé avanzsált lánya írta a Schmitt Pált lejárató szöveget. Ez jó érzéssel tölt el minden tisztességes magyar embert, főleg, hogy a felelőst azóta már megtalálták, és meg is büntették. (Hogy ki ő, azt nyilván nemzetbiztonsági okokból nyolcvan évre titkosították.)
Szóval, nem Kontrát Nóra az egyetlen, aki igen ifjú létére ilyen szokatlanul magas pozíciókat tölt be. A már említett összeállításban fellelhető például Petykó Adrienn, aki ugyan a Kontrát-lányhoz képest némiképp túlkorosnak mondható, viszont a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének a lánya. Ráadásul ő is még csupán 27 éves, ha Nórához viszonyítjuk, bizony, jó sokat kellett várnia, míg a Vidékfejlesztési Minisztérium Költségvetési Főosztályának élére állhatott.
Tarlós István egykori kabinetfőnökének gyermeke, Szűcs Panni – életkora ismeretlen - szóvivő lett a fővárosi szolgáltató cégeket összefogó holdingnál, a köztársasági elnök unokaöccse, Schmitt Pál Péter a Miniszterelnökség állományába került kormánytisztviselőként, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sajtófőnöke Orbán Viktor miniszterelnök unokatestvére, Vitézy Zsófia, akinek féltestvére, a tévészereplései okán ismertté vált Vitézy Dávid viszont az emberek akaratából létrehozott Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója lett.
Huncut, aki rosszra gondol, főleg, ha tudjuk, hogy a családcentrikus viselkedés már az első Orbán-kormány idején is felütötte a fejét. Nemhiába lépett koalícióra a Fidesz a Torgyán József vezette kisgazdákkal – szlogen: Isten, Haza, Család – a politikai frigy Torgyán József középiskolát végzett menyét a Malév felügyelő-bizottságába repítette. Ennek persze kizárólag szakmai indokai voltak, maga Torgyán doktor világította meg e szokatlanul gyors karrier hátterét: Hingyi Beatrix ugyanis, Torgyán doktor szíves közlése szerint, egy valódi légügyi dinasztia sarja.
Változnak az idők, manapság az osztályvezetői és szóvivői dinasztiák dívnak, nekik áll a zászló.
Mielőtt bárki félreértené, meggyőződésem, hogy nem valamiféle mohó kapzsiság motiválja a kormányt, amikor Fideszes vezetők gyermekeit már egészen fiatalon magas és jól fizető állásokkal dobja meg. Túl azon, hogy a Fidesz mindig is családcentrikus volt – akad közöttük, akinek több családja is van egyszerre – valójában másról lehet szó.
Arról, hogy a Fideszes vezetők gyermekei az átlagnál sokkal rátermettebbek és mind szakmailag, mind pedig emberileg alkalmasabbak arra, hogy már egészen fiatalon, a szamárlétra megkerülésével, magas vezetői pozíciókba emelkedjenek.
Ahogyan a költő – aki maga is igen fiatalon vált poétává – írta 1933-ban, A város peremén című versében: „Új nép, másfajta raj”.
 
 
Ezt a cikket a Nolblogon is elolvashatod.
 
Föld S. Péter
 
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr602471833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása