Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

 

 

Lekvár a polcon

 

Ha felteszik a polcra a szart, mindjárt lekvárnak képzeli magát.

Nem gondolok konkrétan senkire, hogy is jutna eszembe ilyen, beérem azzal, hogy szabad országban élünk, mindenki arra gondol, amire mer. Csupán jelzem, hogy van ez a szlovák közmondás, vaskos és vulgáris, de egy ideje ott van az íróasztalomon, egy kis cetlire írtam, ilyeneken gyűjtöm az ötleteimet.

Majd csak jó lesz valamire ez a közmondás is.

Mostanra lett jó, megérett a lekvárnak látszó valami. Arról van szó, amit egyébként már jó régen tudunk, hogy nálunk semmi sem az, aminek mutatja magát. A tartalék párbajtörőző köztársasági elnöknek látszik, a párttitkár fia miniszterelnöknek, egy bolsevik banda polgári pártnak, a kétharmad háromharmadnak, a viktatúra az emberek akaratának.

Nem véletlen, hogy a máskor visszafogottan fogalmazó Petschnig Mária Zita közgazdásznál is elszakadt a cérna, és lejárt szavatosságú kormányról írt legutóbb.

Aminek lejárt a szavatossága, az a magyarok olvasatában: romlott.

Nálunk semmi sem az, aminek látszik. A kormány rögtönítélő bíróságnak képzeli magát, a Magyar Közlönyben jelentik be, hogy a vörösiszap katasztrófában ki a bűnös. A kormányfő vizsgálat nélkül is megállapította a felelősséget, bírósági tárgyalás nélkül is ítéletet mondott.

Rendőrfőnöknek képzeli magát a miniszterelnök, amikor a parlamentben bejelenti, hogy őrizetbe vették a Mal vezérét – akit azután röviddel ezután, szép csendben hazaengedtek. (A polgári etikett szerint úgy illett volna, hogy az őrizetbe vétel megszüntetését is a párttitkár fia jelentse be.)

Semmi nem az, aminek látszik, hiába kerül fel a polcra a lekvár, attól a szaga még elviselhetetlen. Mert, ha igaz, hogy a magán-nyugdíjpénztárak valójában csak a szocialisták érdekeit szolgálják, ahogyan azt a párttitkár fia mondta a parlamentben, akkor nyilván a Csányi-közeli OTP magán-nyugdíjpénztár is a kommancsoknak hozza a hasznot, ők élvezik Csányi úr magánvagyonának előnyeit.

Az is elhangzott a párttitkár fiának a szájából, hogy a magán-nyugdíjpénztár egy szocialista trükközés. Vegyük elő a régi papírokat, amelyekre nagy emberek kis mondásait jegyeztük fel: bizony, Őfelsége előző ellenzékének, Csurka úrnak a szájából hangozottak el hasonló szavak, igaz, ő a szakértelmet nevezte bolsevik trükközésnek.

Megvédik az emberek nyugdíját, halljuk a kormánynak látszó párt-elittől, pedig valamikor épp a párttitkár fiának volt az a véleménye, hogy az idősek felélik a fiatalok jövőjét. Rég volt, de azt mégsem mondhatjuk, hogy talán igaz sem volt.

Ilyen ez az ország, amelyben élünk: semmi sem az, aminek látszik. A párttitkár fia, Viktor, legújabban a venezuelai elnökre, Hugo Chavezre hajaz, Viktor és Hugo, egy nagy író neve is kikerekedhetne a két férfi vonzalmából, ha nem mozogna bele az idillbe Putyin, aki, Leninhez hasonlóan, Vlagyimir.

Az oroszok már a spájzban vannak. Mostantól keletről fúj a szél, onnan hozza a szagot. Friss fekáliáét, vagy romlott lekvárét - egyszer talán ez is kiderül.

 

Ezt a cikket a Nolblogon is elolvashatod.

 

Föld S. Péter

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr302483155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása