Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Most & itt 2010-12-07

Tizenkettedik évfolyam, kilencvenhetedik

(Ötszázhuszadik) csapás

 

Egy lépésre a bóvlitól

 

Hazánk nem rés, hanem erős bástya. De még inkább, erős Bástya elvtárs! Mert hiába, rontotta le két fokozattal a magyar államkötvények besorolását hétfőn a Moody's nemzetközi hitelminősítő intézet, hiába sorolta át a "Baa1" kategóriából "Baa3" kategóriába az államkötvények minősítését, hiába döntöttek úgy, hogy már csak egy lépésre vagyunk a bóvlitól! Bennünket ezekkel a bolsevik trükkökkel nem lehet megrendíteni, ilyen alantas eszközökkel nem lehet kihozni a sodronyunkból - dolgos népünk, az élcsapat vezetésével megy tovább a maga útján.

Előre nézünk, a messzi múltba.

A döntést a Moody’s a magyar költségvetéssel kapcsolatos aggodalmakkal indokolta és azzal, hogy „Magyarország sebezhetősége nagyobb a régióban található országokénál.”

Ismerjük mi az ilyen aggodalmakat, hallottunk már hasonló hazugságokat nemegyszer. Ráadásul mindez előre látható volt, minket nem vernek át a szánalmas szövegeikkel a gaz imperialisták, tudjuk, miben sántikálnak.

A Kedves Vezető már fél évvel ezelőtt megmondta, hogy leminősítések lesznek. Ő már akkor tudta, amikor a Moody’s okostojásai még csak nem is sejtették. Csak mi sajnos, nem vettük komolyan a Kedves Vezető intelmeit. Éltünk bele a világba, mint az oktalan állat, felállva tapsoltunk a fülkeforradalomnak, fenekünket a földhöz verdestük a visszamenőleges, 98 százalékos különadó feletti örömünkben, sütkéreztünk a nyugdíjpénztárának lenyúlásának fényében.

Nem szívesen mondjuk el még egyszer, de most, utoljára megtesszük: kéretik a Kedves Vezető szavait komolyan venni!

Legalább mi, magyarok vegyük komolyan, amit mond! Mert Európában ma még csak mosolyognak rajta. Pedig ez nem lesz mindig így: rendet rakunk a vén kontinensen, nagy ott a fejetlenség, épp ideje, hogy valaki ott is helyére tegye a dolgokat.

A Moody’s meg – elnézést, nincs rá találóbb kifejezés – kapja be! Hogy jönnek ők ahhoz, hogy ne vegyenek figyelembe egy csomó pozitív fejleményt! Amikor maga Szijjártó szóvivő mondta, hogy a költségvetést stabilizáló, a gazdasági növekedést elősegítő intézkedésekről be fog bizonyosodni, hogy azok hosszú távon mindenki számára kedvezőek lesznek itthon.

Elhisszük, mi mást is tehetnénk, hogy unokáink már Kánaánban fognak élni. Olyan országban, ahol kerítésből lesz a kolbász, és fenékig ér a tejföl. Csakhogy nekünk nincsenek unokáink, vagy, ha vannak is, a francot sem érdekelnek - rövidtávra tekintő, önző, individuális barmok vagyunk.

Mi most szeretnénk normálisan élni.

Csak a vak nem látja, hogy nyomják Krahácsot. Össze vannak fogva ezek ott Európában, hogy nekünk ne sikerüljön. Azt akarják, hogy a magyar, ahelyett, hogy felemelt fejjel vonulna a népek széles országútján, lehajtott fejjel, roggyant vállal, sehova sem néző tekintettel sunnyogjon a házfalak mentén.

De hiába fáj ez Európának, mi magyarok, nélkülük is tudjuk, hogy mit akarunk.

És, meg is mutatjuk! (Már amennyiben érdekel valakit egyáltalán, amit mutatni akarunk.)

 

 

Ez a cikk a Nolblogon is olvasható.

 

Föld S. Péter

 

 

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr432500093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ludas Matyi újság 2010.12.07. 18:09:32

Pluszban zárt a tőzsde
2010.12.07. 17:35 - MTI
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 337,58 pontos, 1,58 százalékos emelkedéssel, 21 707,61 ponton zárt kedden. A Mol 0,76 százalékkal 19 950 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,76 százalékkal 5 290 forintra nőtt.

A FRÁSZT HOZOD RÁM PÉTER!
süti beállítások módosítása