Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Most & itt 2010-12-09

Tizenkettedik évfolyam, kilencvennyolcadik

(Ötszázhuszonegyedik) csapás

 

Nem szokványos módszerek

 

 

Az agresszív kismalac nagyot esik a biciklijével.

Meglátja egy ismerőse, odamegy, felsegíti.

– Nem ütötted meg magad, kismalac?

– KUSS! Így szoktam leszállni!

 

 

Az a baj, hogy Európában az embereknek gőzük sincs arról, hogy mi fán teremnek a nem szokványos módszerek. Ha találkoznak valamilyen, a megszokottól eltérő écával, azt gondolják róla, hogy hülyeség. Sajnálkoznak, röhögnek, rossz esetben leminősítik azt, aki a nem szokványos módszereket alkalmazza.

Nagyon el vannak maradva Európában a népek, épp ideje volt már, hogy jöjjön valaki, és felemelje őket.

„A magyar kormány nem szokványos módszerekkel igyekszik fellendíteni a gazdaságot. Időre van szükség, az eredményekhez”. Ezt Orbán Viktor mondta Stockholmban, a villámlátogatását követő sajtótájékoztatón, egy újságíró kérdésére válaszolva. A sajtómunkás kolléga a Moody’s hitelminősítő minapi leértékelésével kapcsolatban érdeklődött. Hogy akkor most, ennek fényében, mi is a helyzet a magyar gazdasággal?

Erre a kérdésre jött az a válasz, hogy a magyar kormány nem szokványos módszerekkel dolgozik.

Ha nagyon őszinték akarunk lenni, be kell vallanunk, hogy nemcsak Európában, de még Magyarországon sem mindenki ismeri fel a nem szokványos módszerek jelentőségét. Csak egy példa: neves közgazdász professzor nyilatkozik a rádióban. Azt mondja, hogy ő annak idején tanította ezeket a fiúkat az egyetemen, akik most a Fidesz gazdaságpolitikáját csinálják. Derék gyerekek voltak, megtanulták a tananyagot, amit ő és a kollégái oktattak nekik, vizsgáztak a tanultakból, ahogy kell.

És most, mondja a professzor, kormányra kerülve, egészen mást csinálnak, mint amit kellene.

Jó lenne, ha a közgazdászprofesszoroknak is tartanának legalább kétévente legalább valamilyen továbbképzést, ahol első kézből értesülhetnének a legújabb, nem szokványos módszerekről.

Ami azt illeti, Orbán, akiről köztudott, hogy még sohasem hazudott, ezúttal is igazat mondott. A Fidesz-kormány valóban nem szokványos módszerekkel igazgatja az országot – s bár az eredmények ezek szerint csak később várhatók, van, ami már most is látható.

Európában, és úgy általában a nyugati világban, a legkevésbé szokványos módszerek közé tartozik például a magántulajdon semmibe vétele. A magán-nyugdíjpénztárakban felhalmozott magán-megtakarítások einstandolására gondolunk – Európában ezek lenyúlása valóban senkinek sem jutna az eszébe. Csakúgy, mint a visszamenőleges hatállyal bevezetett különadó, ami nemcsak a gazdaság, de a jogszerűség szempontjából sem mondható szokványosnak.

És az sem szokványos, ezért sem érthetik meg soha az Európa nyugati felén élők, hogy a kisgömböc mindent bekebelez, amit csak megkíván. Ha hinni lehet Fidesz-közeli forrásainknak, Simicska-közeli szakemberek járják az országot, s ha valami – cég, vállalkozás, projekt, bármi, ami mozog, vagy mozgatható – megtetszik nekik, visszautasíthatatlan ajánlatot tesznek rá. És amikor a tulajdonosok megkérdezik, tessék mondani, mit kapok cserébe, a válasz mindig ugyanaz: szabad elvonulást.

Sokat kell még tanulniuk a svédeknek és más országok vezetőinek, hogy megtanulják értékelni a nem szokványos módszerekben rejlő lehetőségeket. Úgyhogy, talán nem veszik zokon a Lajtán túl, innen üzennénk Európának: tessék szokni a nem szokványos módszereket!

Tessék megbarátkozni a gondolattal, hogy a régi rendnek vége, mostantól semmi sem az, ami volt! És jobb, ha még ma, mert holnap talán már késő lesz!

 

Ez a cikk a Nolblogon is olvasható.

 

Föld S. Péter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr32503645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása