Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Tudausok

 

 

Jelentem, a filozófus-helyzet fokozódik. Nem most kezdett fokozódni, már jó ideje a levegőben lóg a filozófus-bűnözés. Kellene valami végső megoldás, lenne rá igény.

Már Horn Gyulánál is kihúzták a gyufát a filozófusok, amikor, még miniszterelnökként, egy lakossági fórumon kifakadt: mi az ördögnek kell ide ennyi filozófus?

Amiben, mondjuk meg őszintén, van valami. Az egy főre jutó filozófusok számát tekintve messze a régió éllovasai vagyunk, ha az ember eldob egy követ, jó esély van arra, hogy egy filozófust fog fejen találni.

Ideje volt már, hogy valaki fellépjen a filozófusosság ellen - ipari-agrár-filozófus ország leszünk, ha nem vigyázunk.

Megjegyzem, nem Horn Gyula kezdte. 1971-ben Kalocsán voltam katona, előfelvételisként 11 hónapot töltöttem a város egyik laktanyájában. (Ha valaki nem tudná: az előfelvételis rendszer azt jelentette, hogy a leendő egyetemistákat tanulmányaik megkezdése előtt bevonultatták katonának. Ez volt a mi kedvezményünk: hogy nem két évig voltunk kötelesek élvezni a honvédség mindenre kiterjedő, figyelmes vendéglátását, hanem csupán 11 hónapig.)

Két évig szolgáló katonákkal voltunk egybezárva, érthető, ha nem lelkesedtek értünk. Tudósoknak - sőt, miután sokan közülük az ország ízes nyelvben gazdag tájairól jöttek -, tudausoknak csúfoltak bennünket.

Mi voltunk a seregben a tudausok.

Pedig nem is voltunk filozófusok. Közgazdásznak készültünk, de még így is megvetett, lenézett páriái voltunk az ottani katonai hierarchiának. Zsigerből gyűlöltek, irigységből utáltak bennünket. Velünk, tudausokkal, mindent meg lehetett tenni. Ellopni a személyes tárgyainkat, összetörni a lelkünket.

Most olyan lett a világ, hogy megint előtérbe kerültek a tudausok. Igaz, még csak a legveszélyesebbek, a filozófusok kerültek a hatalom fura urainak látókörébe.

Megjegyzem, számítani lehetett erre. Amióta a tálibok fülkeforradalma mindent elsöprő győzelmet aratott tavaly áprilisban, várható volt, hogy lesz igény a filozófusok elleni fellépésre. Forradalmak, vagy forradalomnak kinevezett események után előbb-utóbb bűnbakokat szokás találni.

Így jöttek most elő a filozófusok viselt dolgai. Néhány hete „Heller Ágnes és bandája” ellen indított támadást a fülkeforradalmi média zászlóshajója, a Magyar Nemzet. A Fidesz-közeli napilap leleplező cikkben mutatta be, milyen visszaéléseket követett el a nemzetközi hírű filozófus - Gábor György, Radnóti Sándor és a többi társa tevékeny közreműködésével.

Pályázati pénzek elherdálásával hozta őket összefüggésbe a lap - bíróság ítélet, gyanúsítás persze nincs. Csak gyanúsítgatás van, pontosabban: sanda gyanú.

Az ügy képtelenségére jellemző, hogy még egy konzervatív, magát jobboldalinak valló filozófus, a debreceni MODEM – azóta már a budapesti Műcsarnok - igazgatója is kiállt kollégái mellett. Durva, antiszemita jellegű megnyilvánulásnak nevezte a Hellerék elleni támadást, és azt írta, hogy bár nem ért egyet a nézeteikkel, mostani meghurcolásukat felháborítónak tartja.

Gulyás Gábor cikkét a Magyar Nemzet nem volt hajlandó közölni – ha valaki netán nem értené, miért hördült fel Európa a magyar médiatörvényen, gondolkozzon el ezen. (Gulyás végül a Facebookon volt kénytelen közzétenni liberális kollégái melletti kiállását).

Liberális gondolkodókról van szó, ez a baj. Merthogy, a liberalizmus mifelénk egyfajta szitokszóvá vált, olyannyira, hogy bizonyos körökben nemes egyszerűséggel zsidónak fordítják ezt a kifejezést.

Pedig, a szigorúan ellenőrzött pályázati pénzekből elnyert forintokért a most megtámadott filozófusok tanulmányokat és könyveket írtak, konferenciákat rendeztek. Egyszer persze majd ez is kiderül. Addig azonban hallunk még néhányszor „Hellerről és bandájáról”. Azokról az elvetemült gazemberekről, akik a szorgosan dolgozó nép nehéz izzadsággal megkeresett adóforintjaiból filozofálgatnak napestig.

Mely tevékenység egyébként, ne feledjük, káros és nemzetietlen.

Egyszer talán majd Budai elszámoltatási kormánybiztos, valamint dicső elődje, Papcsák úr ügyvédi irodáinak ügyeivel is újból foglalkozni fog a hatóság. (Megtette már ezt évekkel ezelőtt - magánokirat-hamisítási ügy itt, választási csalással kapcsolatos ügy ott).

Vélhetőleg persze nem most lesz ez a foglalkozás: sok filozófusnak kell még lefolynia addig a Dunán.

 

4 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr512605169

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szemelvények a filozófusbűnözés történetéből 2011.01.24. 22:47:01

A filozófusbűnözés elleni erélyes büntetőjogi fellépés nem újkeletű dolog. A hatályos törvények értelmében Szókratészt méregpohárral kínálták meg...            ...Morus Tamást lefejezték...&nb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ludas Matyi újság 2011.01.22. 15:47:42

A CIKKFILOZÓFUSPÁLYÁZATOK: ÚJABB FELJELENTÉST TETT BUDAI GYULA

Két újabb filozófuspályázat ügyében tett feljelentést a rendőrségen az elszámoltatási kormánybiztos pénteken. Budai Gyula az MTI-nek azt mondta: a Magyar Nemzet tényfeltáró írásai alapján döntött úgy, hogy bekéri annak az öt pályázatnak a dokumentációját, amely a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) által kiírt felhívásokon nyert. Ezek közül pénteken kettő ügyében tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon ismertetlen tettes ellen büntetőfeljelentést jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és hűtlen kezelés gyanúja miatt. A két pályázat közül az egyik projektvezetője Vajda Mihály, a másiké pedig Heller Ágnes volt - ismertette a kormánybiztos.

A Vajda Mihály vezette projektnek "Az európai szellem és a totalitarizmus" című pályázatra vissza nem térítendő támogatásként 90 millió forintot biztosítottak, a Heller Ágnes vezette munkának az "Alaptalan alap: A tradíció folytonosságának és az életmű egységének kérdése Nietzsche, Lukács és Heidegger munkásságában" című pályázatra pedig 53,9 millió forint volt a vissza nem térítendő támogatás összege - idézte a fideszes politikus.

Budai Gyula szerint a projektek során a pályázatban meghatározott céltól eltérően, s nem a jogszabályokban meghatározottak szerint használták fel az elnyert pénzt. Példaként több százezres szállodaszámlákat, párizsi vonatjegyet, valamint milliós adatbázis-fejlesztést, illetve szoftver- és hardver-szaktanácsadást említett.

A kormánybiztos hozzátette, azért ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, mert nem tudja megmondani, hogy konkrétan melyik cég használta fel rendeltetésétől eltérően a pénzt.

A másik három pályázatnak még folyik a vizsgálata - jegyezte meg.

Ahogy a Magyar Hírlap megírta a fideszes politikus először január elején tett feljelentést a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Filozófiai Kutatóintézete és az NKTH közötti 70 millió forintos támogatási szerződés miatt. E feljelentéssel összefüggésben a rendőrség múlt pénteken azt közölte az MTI megkeresésére, hogy eljárást folytatnak hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A rendőrség tájékoztatása szerint már tavaly ősszel eljárást indítottak az ügyben, de - mint Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője fogalmazott - vizsgálják az ezzel kapcsolatos, azóta érkezett feljelentés tartalmát. További információkkal a nyomozás érdekeire való tekintettel nem szolgáltak.
MHO/Echotv v

ALF88 2011.01.23. 05:43:35

Talán tessék mán leirni, hogy mi volt a pályázatok kiirásának témája, és mi volt a nyertes pályázatok anyaga, valahogy nem konvergál a kettö, ez még nem tünt fel ??
Utána tessék sajnálkozni----azon, hogy nem mindenki hülye!!!
Azonkivül ne tessék mán mindig elövenni a régi poros antiszemita kártyát, nem vette még észre hogy ez már nem húz? Ugyanis az arab is egy semita nép tehát ilyesmiröl szó sincs, viszont anti-cionizmusról annál inkább!!!!!
Az viszont már politika keményen !!!!!
I`m very sorry

civil polip 2011.01.25. 10:13:30

@ALF88: Ej, de sok felkiáltójel, kérdőjel, írásjel! Mit ki nem hozna ebből egy jó pszichológus... esetleg filozófus...

ALF88 2011.01.25. 16:08:05

@civil polip: Sajnos az NDK-s barátnömtöl ragadt rám, hogy a mondatok végére sok irásjelet teszek. Talán még nem kóros, habár ezeknél a pszichológusoknák sohasem lehet tudni!! De föként a pszichiáterek jók, ha jó a szemináriumi végzettségük. Mert ha 10 évre itélnek, 10 év után kijössz, de onnan csak akkor, ha a Doki bácsi is úgy akarja !
Ez volt a trükk a Szovjetúnióban is, a demokrácia Öshazájában.
süti beállítások módosítása