Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Most & itt 2011-01-25

Tizenharmadik évfolyam, kilencedik

(Ötszázharminchetedik) csapás

 

Éjjel, nappal, minden hullámhosszon

 

 

Hazudik a kormány.

Amikor egy héttel ezelőtt Strasbourgban az Európai Parlamentben a képviselők felmosták Orbán Viktorral a padlót, a magyar miniszterelnök azt mondta, hogy a magyar népet sértegetik. Hiába kezdte beszédét Daniel Conh-Bendit azzal, hogy ő szereti a magyarokat, sírt, amikor 1954-ben elveszítettük a labdarúgó világbajnokságot és élete első tüntetésén épp az 1956-os magyar forradalommal való szolidaritás miatt vett részt.

Hiába mondta, hogy mennyire tiszteli a magyar múltat, Orbán kinevezte magát magyar népnek és kollektíven megsértődött.

Kikérte magának, hogy kétségbe vonják a demokratikus elkötelezettségünket, és hogy bennünket, a szabadságért mindig harcolni kész magyarokat Chavez-hez hasonlítsanak.

Pedig csupán a Kedves Vezetőt hasonlították Chavez-hez, őt nevezték despotának és rajta kérték számon a demokrácia intézményeinek lebontását.

Az Európai Bizottság ezt követően levelet írt a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban. A levél már pénteken megérkezett Magyarországra, de senki nem mondott róla semmit. Csak technikai jellegű problémákat vetettek fel benne, állította a kormány illetékese, és ezt szajkózta a kormányhoz közeli közszolgálati média.

Éjjel, nappal, minden hullámhosszon.

Pedig hát, nagyon nem.

Ha tényleg csak technikaiak lettek volna azok a problémák, akkor miért verték órákon keresztül a tamtamot Strasbourgban? Miért ültették Orbánt a szégyenpadra?

Talán mégsem csak technikai problémákról volt szó? Lehet, hogy mégis a demokráciát féltették? A vélemény, a szólás, a sajtó szabadságát, amire oly büszkék Európában?

Aztán kiszivárgott, hogy a magyar kormányhoz (néphez?) írt levélben komoly aggodalmakat fogalmaztak meg. Hogy milyeneket, azt először nem lehetett tudni, a kormány, mint bukott diák a rossz bizonyítványt, napokig dugdosta a levelet. Nem mutatta meg senkinek, nyilván nem akart fájdalmat okozni a magyar népnek.

A kormány kapta a levelet, mondta Kovács Zoltán, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Akkor most, hogy is van ez? Strasbourgban a magyar népet sértegették, de a levelet a kormánynak írták?

A kormány lenne a magyar nép?

A magyar nép lenne a kormány?

Az ötvenhárom százalék lenne a kétharmad?

A kétharmad a háromharmad?

Éjjel, nappal, minden hullámhosszon.

Aztán kiderült, mi van a levélben. Előbb-utóbb minden kiderül.

Neelie Kroes, az Unió médiaügyekért felelős biztosa levelében komoly aggodalmának adott hangot. Azt írta, ha két héten belül nem kapnak választ, vizsgálatot indítanak Magyarország ellen. De nemcsak akkor indul vizsgálat, ha nem érkezik meg időre a válasz: akkor is ügy lesz a dologból, ha a válasz nem lesz megfelelő.

Innen is látszik, hogy csupán technikai kérdésekről van szó. Jelentéktelen semmiségekről. Három bagatell.

Éjjel, nappal, minden hullámhosszon.

Leginkább azt nem lehet tudni: előre megfontoltan, szakmányban hazudnak, vagy csak egyik csapdából a másikba kergetik magukat. Tisztában vannak azzal, hogy nem mondanak igazat, vagy már maguk is elhiszik a saját hazugságaikat?

Orbán népnek hazudja magát, vagy valóban azt hiszi, hogy ő a nép?

Ha előbbi, nagy a baj. Ha utóbbi, még annál is nagyobb.

A legnagyobb baj, hogy Orbán baja a mi bajunk.

Mi vagyunk a nép, de ő hozza ránk a bajt.

Éjjel, nappal, minden hullámhosszon

 

Föld S. Péter

 

A cikk eredetije a Nolblogon olvasható.

 

 

 

 

 

 

4 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr942612247

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyarország Európa parlamentjeiben 2011.02.02. 20:24:39

Ténytár Két európai parlamenti testületben is téma volt a magyar demokrácia helyzete. Az Európai Parlament strasbourgi ülésén a soros m

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ludas Matyi újság 2011.01.25. 14:37:18

Belföld
Keresés Kósa: nincs jel arra, hogy a médiatörvény sértené a szólásszabadságot
2011. január 25. 14:17
Az Európai Bizottság levelét elolvasva a napnál világosabban látszik, hogy az nem támasztja alá azt a "hajcihőt", ami az Európai Unióban és az Európai Parlamentben eddig folyt - jelentette ki keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Fidesz alelnöke. Kósa Lajos közölte, egyértelműen látszik, hogy ez egy mesterségesen "felhabosított, felturbózott kampány". Leszögezte, hogy a médiatörvény számos ponton lehet rossz, de semmilyen jel nem utal arra, hogy az sértené a szólás- és véleményszabadságot. A politikus hangot adott annak a meglátásának is, hogy az egész "hajcihő" a szocialisták szervezése alapján indult az ország ellen.

Ludas Matyi újság 2011.01.25. 14:41:49

Senki se oktasson ki minket a demokráciáról!
2011. január 22. 18:00

MNO - WA
„Ne feledje, hogy az én pártom a magyar demokratikus mozgalomból nőtt ki a 80-as évek végén. Bennünket vertek és letartóztattak a diktatúrában. Mi tudjuk, mi a szabadság és az alapvető jogok. Senki se oktasson ki erről minket!” – válaszolta Németh Zsolt arra az újságírói felvetésre, hogy a médiatörvény nem a demokratikus elvektől való eltávolodás-e. A külügyi államtitkárral a Berliner Zeitung készített interjút szombaton.

• „Szó sincs ultimátumról”

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel

A baloldali újság a felvezetőben rámutat: a médiatörvény körül támadt vita után Magyarország a károk enyhítésére törekszik. E célból külföldre küldte a külügyminisztérium parlamenti államtitkárát, hogy kezdeményezzen párbeszédet a bírálókkal.

A médiatörvényt fogadó, EU-n belüli bírálatokra emlékeztető újságírónak Németh így felelt: „Nézzük meg pontosan, honnan jön a bírálat: a médiából és a politikai baloldaltól. Konzervatív pártbarátainktól viszont nagyon nagy megértést és támogatást kapunk. Ami pedig a médiatörvényt illeti: az erős védelmet biztosít a sajtószabadságnak.”

Az újságíró ellenvetésére, miszerint ő inkább a demokratikus elvektől való eltávolodást lát benne, az államtitkár kijelentette: „Ne feledje, hogy az én pártom a magyar demokratikus mozgalomból nőtt ki a 80-as évek végén. Bennünket vertek és letartóztattak a diktatúrában. Mi tudjuk, mi a szabadság és az alapvető jogok. Senki se oktasson ki erről minket!” Egyúttal megismételte: amennyiben az Európai Bizottság kifogásolná a törvény egyes elemeit, úgy Budapest kész elfogadni a következtetéseket.

Az újságíró idézte Martin Schulz EP-képviselő Strasbourgban elhangzott szavait, miszerint a médiának kell ellenőriznie a kormányt, és nem megfordítva. Egyetért-e Ön ezzel? – kérdezte. „Igen és nem” – felelte Németh Zsolt. „Igen abban az értelemben, hogy egy jogállamban nem szabad semmiképpen sem elnyomni a médiát. Másrészt viszont egy kormánynak természetesen ellenőriznie kell, vajon betartják-e a médiumok a törvényt. Erre mindenhol vannak törvények. A magyar médiatörvény bizonyára viszonylag szigorú szabályokat fogalmaz meg, ám ez sem szokatlan Európában.”

A schengeni övezet bővítését firtató kérdésre a külügyi államtitkár kijelentette: ha Románia és Bulgária betartja az övezetre vonatkozó szabályokat, akkor föl kell őket venni. „Franciaország és Németország azért utasítja ezt el, mert így akarják hatékonyabb harcra ösztönözni a két kormányt a korrupció, meg a szervezett bűnözés ellen. Csakhogy ez a kettő nem tartozik össze. Magyar szempontból nem helyes a schengeni kérdést összekapcsolni belpolitikai problémákkal. Nekünk hosszú közös határunk van Romániával. Ha meg volnánk győződve arról, hogy a nyitás veszélyes következménnyel jár, mi volnánk az elsők, akik riadót fújnak.”

(MTI)

ALF88 2011.01.25. 20:03:17

Na ebben igaza van, a levelet szórol szóra le kellett volna közölni valamelyik udvari ujságban, hogy Nép Pista és Kétharmad Jóska is minden mondatát elolvashassa

Ludas Matyi újság 2011.01.26. 07:11:54

Tegnap a HÍR TV ledta a vitát. Egyedül, a regnáló miniszterelnökünk az összes SZOCIT bevágta a sarokba úgy, mint itthon. Péter, miért nem írsz a kormánynak, beszéljenek meg mindent Veled. Így teljesen úgy néz ki, hogy a kormány kormányozni akar, a mi, 2/3 JÓZSIK támogatásával. Neked hiányzik a táncos GYURCSÁNY FERENC nekem meg nem, akit az EU bohóc-miniszterelnöknek tartott, joggal.2/3 JÓZSI: Gyöngy Kálmán
süti beállítások módosítása