Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA
A bejegyzés első képe A bejegyzés első képe Magyarország új neve legyen Svájc!2011. április 9., szombat | Szerző: Patkó Bandi | Rovat: határon

A névváltoztatás azért is jogos lenne, mert hazánkban már így is rengeteg a svájci frank, igaz mínuszban. De egyéb előnyei is lennének a váltásnak.

Az alkotmányozás során felmerült, hogy ha már Magyar Köztársaság helyett új nevet kell találni, akkor Magyarország helyett válasszuk rögtön a Svájc nevet. A váltással sokat nyernénk. „Egyrészt ez sokkal rövidebb név, külföldön is többen ismerik, ráadásul megoldódna az euró bevezetésének problémája, hiszen rögtön a frankra állhatunk át, a Kárpátokat ezentúl Alpoknak neveznénk a Kékes pedig 3200 méter magas lenne.” – mondta el egy neve kikockázását kérő illetékes.

Úgy tudjuk, a Fidesz frakció megosztott Svájc kérdésében. Kósa Lajos szerint, például, így eltűnnének a hungarikumok, helyüket a svájciikumok vennék át, amit baromi nehéz kimondani. Ilyen svájciikum lenne jövőre a victorinox bugylibicska, a mangalica mormota és a magyar lilamarha.

Svájc a magyar elképzelések hallatán jegyzékben tiltakozott, de kiröhögtük őket, igaz csak halkan, mert Svájcnak van működő hadserege. Kompromisszumos megoldásként felmerült, hogy inkább a Kelet-Svájc nevet válasszuk, vagy Svájc vegye fel a Magyarország nevet, mire Svájc küldött egy prospektust a 34 darab F18-asáról.
 
A Svájcra váltást egyébként úgy képzeli el a kormány, hogy a Kecskemét melletti Helvécia község közigazgatási határait kitolnák a magyar határokig, így az egész ország Helvécia lenne, vagyis magyarul (svájciul) Svájc.
 
A parlamenti pártok közük a Svájcra váltást egyelőre csak a Jobbik üdvözölte, mert a Magyar Gárda ezután Svájci Gárda néven demonstrálhatna a vatikáni cigányterror ellen is. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr112813848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása