Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

 

MOST & ITT 2011-04-12
TIZENHARMADIK ÉVFOLYAM, HARMINCHARMADIK
(ÖTSZÁZHATVANEGYEDIK) CSAPÁS
 
 
Hazaárulók a parlamentben
 
Lehazaárulózták a Fideszt a törvényhozás házában, és ez rosszul esett a Fiúknak. A hétfői ülésen Novák Előd, a Jobbik képviselője volt elégedetlen Orbán pártjának nemzeti jellegével, amiért az nem támogatta a Jobbik javaslatát a magyar termőföld, és az ivóvízkészlet hazai kézben való tartásáról.
Nem arról van szó, hogy a Fidesz nyakra-főre el akarná adni a magyar termőföldet külföldieknek, vagy átjátszani a magyar ivóvizet az idegenszívűeknek. Esze ágában sincs ilyet tenni, csak nem úgy akarja itthon tartani a talajt és vízkészletet, mint a Jobbik, hanem máshogy. Erről szeretett volna a jobbik névszerinti szavazást, és ezt nem engedte a parlament Fideszes többsége.
Ekkor mondta Duró Dóra férje, hogy a Jobbik megvédi a magyar termőföldet a hazaárulóktól.
A Fidesznek mindez rosszul esett, kikérte magának, és arra szólította fel az éppen elnöklő Balczó Zoltánt – történetesen ő is a Jobbik képviselője – hogy tegye helyre a forrófejű kollégát. Balczó nem tett helyre senkit, legföljebb a Fidesz megdöbbent prominenseit, amikor azt mondta: szólásszabadság van, amit ő, ha akarna, akkor sem korlátozhatna.
Ha úgy vesszük, teljességgel igazat kell adni a Fidesznek, hogy megsértődött, és kikérte magának, amiért hazaárulónak nevezték. Nemcsak azért, mert az ilyen nem szép és nem is elegáns. Hanem, főleg azért, mert a hazaárulózás idáig az ő privilégiumuk volt a parlamentben és mindenhol, ahol csak megfordultak. Ha úgy tetszik, ősi jussuk. Ők vezették be Magyarországon a közbeszédnek ezt a formáját, ők nevezték először hazaárulónak politikai ellenlábasaikat, és mindenkit, aki nem úgy gondolkodik, mint ők, másként veszi a levegőt, másként sóhajt, beszél, gondolkodik, másként fújja az orrát.
A haza nem lehet ellenzékben, mondta Orbán Viktor, a Fidesz örök és megbonthatatlan vezére, miután 2002-ben elvesztették a választásokat.
Mindezek fényében most az a legkevesebb, hogy a Fidesz kikérje magának a hazaárulózást. Ez az ő találmányuk, ha úgy tetszik, saját különbejáratú szabadalmuk. Ők találták ki, idehaza legalábbis, másnak ez még nem jutott az eszébe.
Jól néznénk ki, ha ezt az ősi jussukat bárki jöttment jobbikos büntetlenül elvehetné tőlük. Márpedig, hiába a nemzeti együttműködésben kiteljesülő fülkeforradalmi hevület, a korábban soha nem látott összefogás, most mintha ezt látszana körvonalazódni e sokat megélt honban.
Nem szeretnék érzelmi húrokat pengetni, de tényleg szomorú, amikor az embertől el akarják venni, ami az övé. Nem a magán-nyugdíjpénztárak rendeletileg lenyúlt vagyonára gondolok, azt már megemésztettük valahogy. Pontosabban a költségvetés emésztette fel, elmegy a pénz MÁV-ra, BKV-ra, a terrorelhárítók luxusautóira, ki tudja még mi mindenre. Ami biztos: hamarosan már írmagja sem marad a milliárdoknak.
Hanem a hazaárulózás jogát azt nem adjuk. Az a miénk, azt mitőlünk el nem vehetik. Jogunk és képességünk is ez egyben, mert csakis, és egyedül mi tudjuk, ki a hazaáruló, ki az oligarcha, tőzsdecápa, a nemzet ellensége, a magyar haza megnyomorítója.
Hogy ki a hazaáruló, azt mi döntjük el.
 
Föld S. Péter
 
A cikk eredetije a Nolblogon olvasható.
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr502819864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása