Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Munkába állt az első cigány pilóta

2011. június 1., szerda | Szerző: Patkó Bandi | Rovat: gazdaság

Az esélyegyenlőség jegyében hamarosan kerekesszékes és vak pilótákkal is találkozhatnak az utasok.

Sok vád érte eddig a Malévet, hogy nem fordít kellő figyelmet az esélyegyenlőségre.  A vádakra válaszul a héten munkába állt az első cigány származású pilóta. A Boeing 737-800-as „HA-DIK” jelű gépen Dr. Orsós Tihamér pilóta mellett egy másodpilóta, egy navigátor és egy prímás is szolgálatot teljesít, de vészhelyzet esetén a navigátor cimbalmozni is tud, a pilóta pedig klarinétozni és úszni. A HA-DIK további érdekessége, hogy ezen a gépen áll majd munkába az első hetero férfi légiutaskísérő és brácsás, így lesz teljes személyzet és a zenekar.

A Malév azonban tovább is merészkedne, és már tervbe vették egy kerekesszékes és egy vak pilóta felvételét is, de szorgalmazzák azt is, hogy a légirányításba 6 általánossal, tériszonnyal,  és mumpsszal is be lehessen kerülni. „A Malévnak, mint kiemelt magyar vállalatnak példát kell mutatnia, hogy milyen az, amikor senkit nem rekesztünk ki és senkit nem utasítunk el a bőrszíne, hátrányos élethelyzete miatt, vagy mert fél a repüléstől” – mondta el Róna Márta, a Malév Hardy Mihálya.

Arra a kérdésünkre, hogy igaz-e, hogy a HA-DIK első repülésén az utasok meglepetésként speciális pilóta kekszet is kapnak szalonnataréjjal, a biztonsági bemutató helyett pedig dusoltatás lesz, a Malév szóvivője kitérő választ adott, ami igent jelent.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr222947944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása