Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr633315224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ludas Matyi újság 2011.10.19. 16:55:35

Aki József Attila, az annyit is ér

A Fidesz névváltoztatgatásai, szimbolikus baszakodásait nagyrészt figyelmen kívül szoktuk hagyni, hiszen legtöbbször ők is csak fogják a fejüket, ennyire hülyék nem lehetünk. De most eljött az idő amikor azt kell mondani, foglalod a kurvanyádat, de nem ám a mi hazánkat! A kormánypárt ugyanis többek között József Attilát tüntetné el a Kossuth térről.

A hivatalos indoklás az, hogy a 44-es állapotokat akarják visszaállítani a téren. Erre kevés esély van, hiszen az akkor szobrok nagy része megsemmisült, vagy új helyet kapott. Ami teljesen érthetetlen, ha vissza is akarja állítani a 45 után bevégzésre ítélt művészeti koncepciót, miért nem lehet beletervezni József Attilát? Azt még megértjük, bár teljes faszságnak tartjuk, hogy Károlyit el akarják vinni, de József Attilát?

Meg azt se értjük mi ez a mánia a 44-es állapotok visszaalítására? A történelmet nem tudjuk kitörölni. A kommunizmus 40 éve itt marad Magyarországon, és nem is szabad kitörölni, sőt inkább emlékezni kell rá, ahogy emlékezni kell az előtte történt rémtettekre is, hiszen ez a közös történelmünk, mind a bal mind a jobboldalnak, mind a komcsiknak mind a náciknak. Miért kell a múltra hivatkozni? Miért nem a mában élünk? Miért jó a 44-es, és miért rossz a 2010-es? De ha már, mért nem csinálunk 2011-eset? Miért nem nézhet farkasszemet Károlyi és Tisza? Miért nem ülhet békében József Attila?

Persze az is lehet, a szegények költője zavarja az úri fehér felsőközéposztály tagjait, mert hát ugye József Attila is élt életvitelszerűen közterületen, ő is éhezet, sőt valószínűleg, ő is volt büdös. Neki se kedvezett volna az egykulcsos adó. Lehet a kínai teát szürcsölgető fidesznyikok azt gondolják József Attilának nincs helye ebben a panteonban, a szegényeknek nincs helye a parlament előtt.

Valószínűleg az igazság az, hogy a magát indokkal sértettnek, és egyedüli sértettnek gondoló, a mindmáig kommunizmus vasmarokszorításában élő, a jobboldal marginális részét kitevő tehetségtelen konzervatívbolsevikok erőltetik az alkotmány asztala felé ezt a hülyeséget. Azok az emberek, akik nem akarják elfogadni közösnek a múltunkat, és az egész ország torkán akarják lenyomni a sértettségüket, ahogy ezt anno a liberális oldal szintén beteg része is tette.

De a végső igazság annyi, ebből már kurvára elég, a múltunkat nem lehet folyamatosan átrendezni. József Attila nem mozdulhat a Kossuth térről, nem szentségteleníthetik meg újra azt a teret azzal, hogy a politika saját seggszaga szerint átalakítja.

KETTŐS MÉRCE LINK
süti beállítások módosítása