Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

 

MOST & ITT 2011-11-27
TIZENHARMADIK ÉVFOLYAM, KILENCVENEDIK
(HATSZÁZHUSZONEGYEDIK) CSAPÁS
 
Összeesküvés a magyar nép ellen
 
Nyomozásba kezd a kormány, hogy kiderítse kik állnak a hazánk elleni összehangolt támadások, és a forint gyengülése mögött. Mert valakik állnak a háttérben, különben erős lenne a forint, nem minősítene le bennünket bóvli kategóriába a Moody’s, s nem fenyegethet ugyanezzel a másik két hitelminősítő.
Valami nagy összeesküvés lehet itt, más logikus magyarázat nincs arra, ami mostanában velünk történik. Nálunk ugyanis minden rendben van, nem rés vagyunk, hanem erős Bástya elvtárs, meglesz az egymillió új munkahely az azonnali és radikális adócsökkentés, még a hiánycél is ugyanaz, mint egy nappal ezelőtt volt. Ez pedig tényleg nagy szó, változó világban élünk, különösen a magukat felelősnek mondó politikusok nyilatkozataira igaz ez a megállapítás.
Azt még persze nem tudni, van-e lehetősége a magyar kormánynak a határokon túl is nyomozni - például, házkutatást eszközölni Brüsszelben, az Unió irodáiban, ahogyan azt nemrégiben a hazai kereskedelmi bankok esetében is tette. Jogalap valószínűleg nincs erre, de az ilyen nálunk nem probléma: bármikor megteremthető, visszamenőleg is, ha kell, elég, ha a Fidesz-frakció tagjai magasra emelik karjukat a parlamentben és megszavazzák az emberek akaratát.
Más kérdés persze, vajon mi állhat e nagy nemzetközi, összehangolt támadás hátterében. Miért nem a bolgárokat, a luxemburgiakat, vagy valamelyik más nemzetet pécézték ki maguknak a spekulánsok. Nem, tudunk másra gondolni, mint arra, hogy irigyelnek bennünket. Ezért forgolódnak most a tőkés birodalmak, ezért támadnak ránk az ordas hadak. Eszi őket a sárga irigység, mert, ha ezer évig élnek, akkor sem tudnak olyan, a tankönyvekben sehol fel nem lelhető, szokatlan gazdasági megoldásokat találni, mint a magyarok.
Pontosabban, nem a magyarok, hanem Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, és Orbán miniszterelnök. Rajtuk kívül ugyanis a többi magyar kiegyezne a már megszokott, és többnyire bevált gazdasági megoldásokkal is. Például az a tizenegy közgazdász, akivel legutóbb pénteken tanácskozott a miniszterelnök. A félreértések elkerülése végett, a konzultációra kizárólag jobboldali kötődésű szakembereket hívott a kormányfő, akik – hiába a tanácskozásról kiadott semmitmondó közlemény – igenis megmondták Orbánnak és jobbkezének, hogy mindenképpen meg kell állapodni a Nemzetközi Valutaalappal. Ez az a szervezet, amelyet Orbán és Matolcsy a tavaly nyári hadjárat egyik csatájában látványosan kipaterolt az országból, s amelyről Matolcsy még néhány nappal ezelőtt is hárombetűs intézményként nyilatkozott a parlamentben. A végtörlesztés volt az ősbűn, tették hozzá a közgazdászok, és azt sem titkolták el a meghívók elől, hogy szerintük egészen másfajta gazdaságpolitikára volna szükség.
A hivatalos közlemény mindezt persze nem említette. Nem azért, mintha a kormány hazudni akarna az embereknek, hanem, mert nem akarták őket szomorítani. Van a világban baj elég, minek még a saját gondjainkkal is terhelni a lakosságot.
Mondhatnánk persze, hogy megint Gyurcsány a hibás, ő áll a spekulánsok mögött. Nyilván, ebben is lenne valami. A hülyegyerek is tudja, hogy övé a Moody’s, a többi hitelminősítőben is van némi érdekeltsége, ő mozgatja a szálakat egy titkos boszorkánybarlangból, békaruhában, csőszkunyhónak öltözve. Mondhatnánk ezt is, de ez már egy kissé unalmas, valami újat, hihetőbbet kellene kitalálni.
Például, azonnali hatállyal meneszteni Matolcsyt és bűnbakkeresés helyett el kezdeni végre kormányozni. Értjük mi, hogy az elmúlt másfél évben erre nem jutott idő, de most már tényleg jó lenne tenni valamit, mert romlik a forint, csőd felé robog az ország, és hiába viszik el József Attila, valamint és Károlyi Mihály szobrát a Kossuth térről, ha a kormány nem lép időben, rajtunk már ez a mágia sem fog segíteni.
 
Föld S. Péter
 

4 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr813416924

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rablóhókuszpókusz a keresőoptimalizálás? 2011.11.30. 11:08:34

Számos weboldalt megvizsgáltunk, az okokat keresve az alacsony vagy nem megfelelő számú látogatottságra.

Trackback: Mentsük meg a József Attila szobrot! 2011.11.29. 23:08:56

Gyújtsunk mécsest együtt a Kossuth téren József Attila szobránál a költő halálának 74. évfordulóján, december 3-án 17 órakor.   Tudta-e, hogy? József Attila születésnapja, április 11-e a magyar költészet napja;csak 17 éves volt, amikor...

Trackback: "Ez a harc lesz a végső" - egy gazdasági szabadságharc margójára 2011.11.28. 12:42:14

Hogy pontosan milyen mértékű kárt okoz az elmúlt időszak unortodoxiája és a csatolt forradalmi retorika, az ma még a leminősítés ellenére sem sejthető. Hogy a cseszegetett bankok, befektetői körök, a folyamatos beszólásoktól, vagánykodástól f...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ludas Matyi újság 2011.11.28. 07:40:53

VezércikkSzabó Anna
Hadüzenet
Magyar Nemzet

2011. november 26., szombat 00:01 Magyarország gazdasági önállóságát fel akarják számolni. Tegnap egy magántulajdonú hitelminősítő intézet a befektetésre nem ajánlott kategóriába sorolta hazánkat. A döntésért felelősséget ezúttal sem vállalt. A korábbi téves hitelminősítések után a glóbusz mindhárom nagy ügynöksége kinyilvánította, hogy „csak magánvéleményt” közölnek.
Megosztás
RssFacebookIwiwTwitterMyspaceGoogleDeliciousE-mail NyomtatásHogy jól értsük: egy bizonyos magánbefektetői kör magánvéleménye miatt kerül padlóra a forint, esik a budapesti tőzsde, emelkedik az ország adóssága után fizetendő kamat. A leminősítő Moody’s indoklásában felhozott „indokok” alapján elvileg bármelyik államot bármikor lejjebb lehetne sorolni.

A hitelminősítő azonban tegnap átlépett egy határt. Leplezetlenül beállt a forint és a magyar állampapírok elleni spekulánsok mögé, mert magánérdekei ezt diktálták. Megtehette, mert a hitelminősítők elszámoltathatóságára a mai napig nem született törvény, holott országbesorolásra soha senkitől nem kaptak felhatalmazást. A hitelminősítők már rég nem a befektetők eligazodását segítik, hanem egy befolyásos pénzügyi elit akaratát érvényesítik. Bármi áron. Az euróövezet több tagállamát is megzsarolták az utóbbi hónapokban, hiába állt ki az Európai Bizottság a nyilvánvaló manipuláció ellen.

Most mi kerültünk terítékre. Esetünkben már nem nyomásgyakorlásról, hanem nyílt pénzügyi terrorról van szó. Mögöttünk ugyanis nem áll egy Európai Központi Bank, mert nincs eurónk. A forint árfolyamának gyengülésén nyerészkedők így pontosan tudják, hogy a magyar lakosságot és az ország gazdaságának egészét védtelenné tehetik. Több százezer ember veszítheti el a tetőt a feje fölül, ha tartósan gyenge marad a hazai fizetőeszköz. A települések adósságának jelentős része svájcifrank-alapú kölcsön, így a tét már az iskolák, az óvodák, a közvilágítás és az összes közszolgáltatás finanszírozása lehet. Végül az állam adósságának fele is devizaalapú, a forint értékvesztése minden egyes százalékpont után százmilliárd forint veszteséget jelent az országnak. Az euróövezet válságát kihasználó spekulációs támadás következtében szeptembertől 16 százalékot esett a forint, a világ összes valutája közül ennél többet csak a dél-afrikai rand veszített értékéből! Kizárt, hogy ilyen rövid idő alatt ennyit esett volna vissza hazánk teljesítőképessége. Csökkentettük az államadósságot és az államháztartás hiányát, takarékos költségvetést készítettünk, és jól áll a folyó fizetési mérlegünk. Ezek lennének a bűneink?

A devizában eladósodott lakosság kilátástalan helyzete miatt a kormánynak döntenie kellett: vagy az állampolgárok, vagy a pénzintézetek érdekeit képviseli. A kettőt együtt nem lehet. A kormány – a balliberális gyakorlattól eltérően – a lakosság érdekét helyezte előbbre. Ezért születtek törvények a devizacsapdába kerültek segítéséről és a végtörlesztésről. Utóbbi határideje december vége, ezért is ragaszkodunk ahhoz, hogy csak jövő év elején állapodjunk meg a valutaalappal. A kormány időt akar nyerni, hogy kompromisszumra sarkallja a bankokat, és olyan eszközökkel védje a kiszolgáltatottakat, amelyeket a valutaalap aligha engedélyezne. A Moody’snál ezért nem várták meg, hogy leüljünk tárgyalni az IMF-fel. Féltik legjobb ügyfeleik, vagyis a bankok hasznát, ezért rákényszerítik az országot a kamatemelésre. Hogy miért jó ez nekik? Egyrészt a magyar államkötvények után már csaknem tízszázalékos hasznot tehetnek zsebre „a befektetők”. Másrészt a Magyar Nemzeti Bankban fialtatott pénzük után annál több pénzt kapnak a bankok, minél magasabb az alapkamat. A pénzintézetek nemcsak azt szeretnék megkeresni, amit elveszítenek a végtörlesztésen, hanem a bankadót is visszakérik.
Nincs kegyelem.

Ludas Matyi újság 2011.11.28. 08:25:06

Rabok legyünk, vagy szabadok? - Ránk köszönt-e a "magyar tavasz"?
2011-11-25. 15:49 Kuruc.info

Hogy belebukik-e Orbán Viktor és az általa vezetett Fidesz-kormány az egyre súlyosabbnak látszó "pénzügyi válságba" - melynek hátterében a cionista világbirodalmi elit hatalomkoncentrációs törekvései állnak - egyelőre még nem lehet tudni. Azonban annyi egészen biztosan kijelenthető: az Orbán-kabinet súlyos kutyaszorítóban van.

A Fidesz mostani vesszőfutása egyáltalán nem derült égből villámcsapásként érkezett. Számítani lehetett rá. A fideszeseken a bibliai mondás igazsága teljesedik be: "nem lehet egyszerre szolgálni két úrnak". Én magam már egy korábbi írásomban is rámutattam: a Fidesz vezetésén belül létezik ugyan egy nemzeti irányzat, amely azonban célkitűzéseit a "szélsőséges módszerek" kerülésével, "fű alatt" kívánja végrehajtani, úgy, hogy óvatosan lavírozgat a globális pénzhatalom Szküllája és a magyar nemzeti érdekek Kharübdisze között. Orbán Viktor és köre azt hitte - teljesen tévesen -, hogy a világbirodalmat irányító cionista oligarchiával szemben lehetséges "engedményeket kicsikarni". A miniszterelnök persze nem pusztán engedményekről beszélt, hanem "szabadságharcról" - de hát miképpen gondolta a Fidesz-vezér, hogy kétkulacsossággal, félszívvel harcolva meg lehet vívni egy szabadságharcot? Ha valaki nekikezd egy igazi "szabadságharcnak", akkor ott már nincs helye a trükközésnek, az óvatoskodásnak, a lavírozgatásnak. Nincs helye az önző számítgatásoknak. Teljes erőből és teljes szível küzdeni kell!

Teljes erőbedobással küzdeni a jelenlegi helyzetben pedig nem jelenthet mást, mint a teljes szakítást a "nemzetközi pénzügyi rendszernek" nevezett világbirodalmi elittel. Haladéktalanul meg kell tagadni a felvett adósságok visszafizetését, arra hivatkozva, hogy a hitelt nyújtó "pénzintézetek" valójában rosszhiszeműen adták a kölcsönöket, mert minden módon - különböző pénzügyi manőverek és spekulációk révén - akadályozzák a hitelek visszafizetését, sőt, valójában abban érdekeltek, hogy az idők végezetéig adósrabszolgaságban tartsák Magyarországot. Vajon ha egyértelműen bizonyítható, hogy a hitelt nyújtó fél a kölcsön felvevőjét félrevezeti, és különféle akciókat hajt végre ellene, akadályozván a tisztességes törlesztést, akkor nem jogos-e a visszafizetés megtagadása? Haladéktalanul ki kell lépni az IMF-ből és a Világbankból, határozottan le kell leplezni végre az úgynevezett "hitelminősítők" szélhámoskodásait és a magyar nemzet elleni bűncselekményeit. Az államcsőd persze aligha lenne elkerülhető, de legalább megadatna a lehetőség, hogy Magyarország visszanyerje végre pénzügyi függetlenségét, és teljesen új alapokon kezdje meg az építkezést!

Lehetséges, hogy a magyar lázadás esetén sokan követnék a példát a cionista világbirodalom tartományai közül. Ha most a kormány ismételten megfutamodik, és a fideszes "politikai-gazdasági elit" saját maradék hatalmának biztosítását fontosabbnak érzi, mint a magyar nemzet hosszú távú érdekeinek felvállalását, akkor most már tényleg lét és nemlét kérdése lesz, hogy ki merünk-e menni végre az utcára? A legkevésbé sem túlzás kijelenteni: gyermekeink jövője, a magyar nemzet fennmaradása múlik azon, hogy lesz-e bátorságunk sztrájkok és tüntetések szervezésével vagy távozásra, vagy pedig a magyar nemzet érdekek felvállalására bírni a kormányzatot? A helyzet némiképpen emlékeztet az 1956 előtti állapotokra, amikor is a tömegek egy az orosz birodalmat addig kiszolgáló politikus - Nagy Imre - vezetésével felálló kormánytól várták a szabadság és a függetlenség kivívását. Orbán Viktornak a mostani "válság" az utolsó esélye arra, hogy eldöntse: a magyarság mellett vagy pedig a világbirodalom gyarmatosító erői mellett foglal-e állást. Lesz magyar újjászületés? Ránk köszönt-e vajon a "magyar tavasz"?

Perge Ottó

Ludas Matyi újság 2011.11.28. 08:28:57

Jóban kell lenni az IMF-fel
0 kommentSzóljon hozzá!| Megjelent: 2011.11.28. 08:23|Frissült: 2011.11.28. 08:23Nem ajánlja a konfliktuskeresést a nemzetközi szervezetekkel Töröcskei István.

(Portfolio.hu) Az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) nemrég kinevezett vezérigazgatója szerint Magyarországnak jóban kell lennie az összes nemzetközi szervezettel. Az ÁKK vezére a Magyar Nemzetnek adott interjúban úgy véli: az úgynevezett fogyasztói társadalom végnapjait éli, a kialakult túltermelési válság bedőlt, sok tennivalója van a kormánynak ahhoz, hogy megtalálja a kitörési pontokat.

A tőkéért folyó versenybe minden országnak be kell szállnia, mert a források odamennek, ahol a legnagyobb biztonságot és a legkedvezőbb feltételeket találják. „Mi egy kis ország vagyunk. Nekünk mindenkivel jóban kell lennünk, nem pedig a konfliktust kell keresnünk” – teszi hozzá az interjúban.

Töröcskei István szerint a magyar gazdaság helyzete erősebb forintot indokolna, az ideális árfolyam 270-280 forint között lenne eurónként, de a „piac nem nálunk van”. Az árfolyammal kapcsolatos döntések nagy része nem is Magyarországon születik, és sokszor azon múlik, hogy „el tudjuk-e hitetni: érdemes-e Magyarországba pénzt fektetni vagy sem” - mondta a Magyar Nemzetnek az ÁKK-vezér, aki egyike volt azoknak a közgazdászoknak, akikkel Orbán Viktor pénteken tárgyalt.

Forrás: FN24/Magyar Nemzet
süti beállítások módosítása