Feleségét is elvitte magával az Azori-szigeteken tartott romaügyi vakációra Kovács Ferenc, a Vas megyei közgyűlés fideszes elnöke.

Kovács FerencEmlékezetes: múlt héten országos botrányt és széles körű megütközést váltott ki, hogy több – nem egy esetben több tíz – milliárdos adósságállománnyal bíró megyék közgyűlési elnökei novemberben az Azori-szigeteken luxuskörülmények között töltöttek el több napot. Az utazás célja papíron  európai roma-stratégia megvitatása volt az Európai Régiók Gyűlésének keretében– igaz, a szervezet honlapján ennek gyakorlatilag semmilyen nyomát nem találni.

 

A Blikk tegnap újabb bombát robbantott az ügyben: kiderült, hogy a mediterrán szigetre olyan megyék önkormányzatának vezetői is elruccantak, amelyek nem is tagjai az Európai Régiók Gyűlésének.

 

Köztük volt a Vas megyei közgyűlést elnöklő Kovács Ferenc is, akinek költségeit a hivatalos tájékoztatás szerint közvetlenül közpénzből, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének büdzséjéből fedezték. Lapunk úgy tudja, hogy a haza üdvét fideszes országgyűlési honatyaként is szolgáló politikus – ha már a sürgető kötelesség ilyen messzi tájakra szólította, elvitte magával feleségét is, akinek útját természetesen szintén a MÖOSZ fedezte.

 

A barikad.hu információi szerint  a pálmafák zord árnyékában nem csak Kovács volt képtelen nélkülözni a családi tűzhely melegét. Több közgyűlési elnök is többedmagával – javarészt rokonaikkal – szállt fel a novemberi tavaszba tartó repülőgépre.

 

Döbbenet és értetlenség

A Jobbik Vas megyei önkormányzati képviselője lapunknak úgy fogalmazott: amikor értesült a Kovács páros vakációjáról, „két szó jutott eszébe a döbbenet és az értetlenség. Döbbenetesnek tartom, hogy Magyarország jelenlegi kilátástalan gazdasági helyzetében, amikor családok tízezrei állnak a kilakoltatások szörnyű megpróbáltatásai előtt, a Fidesz politikusai az Atlanti-óceán közepén fekvő szigetekre utaznak tanácskozni – fejezte ki felháborodását Rába Kálmán.

 

A politikus azt sem érti, hogy a romastratégia megvitatásáért miért kellett ötezer kilométert utazni, hiszen „elég lett volna pár száz kilométert autóznia azelnök úrnak, főleg olyan településekre, ahol a magyar lakosság sötétedés után nem mer kimenni az utcákra vagy éppen azokba a cigánygettókba, ahol a romák legfőbb egészségügyi problémája a rühesség és szifilisz. - zárta szavait Rába.

 

Kovács Ferenc honlapjának mottójául Kölcsey Ferenc szavait választotta: „Hass, alkoss, gyarapíts, s a haza fényre derül”. Nos, a hatás meglehetősen sokkoló, úgy látszik, a gyarapodás – legalábbis egzotikus élményekben – már összejött, az alkotás pedig megcsodálható a megye mintegy 5 milliárdos adóssága képében….

 

BG

barikad.hu