Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Ég veled, Czki!

2012-11-19 17:27:36
Nincs több Bélám a Blikk 3. oldalán. Lehoczki Károly, azaz Czki derűsen, a családja körében búcsúzott az élettől. Vasárnap éjszaka megpihent.
Alig másfél hónapja tudtuk meg, hogy nagy baj van. Mindenki megpróbált segíteni, szeretettel, jelenléttel, agyament kezelések ötleteivel. Még ezt is a rá jellemző békességgel tűrte. A kórházban, ahol alig találták a vénáját, azt mondta, soha nem hitte volna, hogy ilyen sokan szeretik, és ez nagyon meghatotta. Majd elnézést kért, hogy gondot okozott, mert alig tudott már Bélámat rajzolni.
Lehoczki Károly 2009. március 8-án szerkesztőségünkben egy üvegfalra vázolta fel először Bélám alakját

Alig 55 éves volt, a legjobb magyar grafikusok egyike, aki a Hócipőtől kezdve annyi helyen bizonyította tehetségét. Mestere volt a stílusoknak, a belebújásnak és a kifordításnak, a csendes mosolynak és a szívből jövő nevetésnek és a vidámság mögött fondorkodó filozófiának.
Az első Bélám beszól 2009. március 9-én jelent meg, ezt követte még 1100!
Kevesen tudják róla, hogy remek dobos volt, a legendás Kontroll Csoportban püfölte a bőröket a 80-as években, vagy mostanában a Kistehén Tánczenekarban.

Lehoczki Károly a 80-as években a Kontroll csoportban, később pedig a Kistehén Tánczenekarban ( a képen) dobolt, zenésztársai is gyászolják
Legyen az rajz vagy zene, nem volt az a hajmeresztő ötlet, amit ne tudott volna kedvességével, együttérzésével, szakmai tudásával és tehetségével megvalósítani. A legjobbak egyike volt, de tudta, mi a szakmai alázat.

Hiányozni fog, innen is, a Blikk 3. oldaláról és a Blikk.hu-ról. De az égen a felhők között ott lesz Czki és ott lesz Bélám, minden és min­denki, akit valaha lerajzolt.

Blikk-összeállítás

Címkék: Címkék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr574915484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása