Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Tóth Andrej képzőművész izgalmas duplaprojekttel indítja a nyári szezont a Balaton tematikát körbejárva. Június elején nyílik az A38 Kiállítóterében Plattensee című kiállítása, és ezzel párhuzamosan mutatkozik be az ARTHEKK – Art for all. elnevezésű, mindenki számára elérhető képzőművészetet kínáló sorozata. A sorozat első, Pakli nevű kollekciójában sokszorosított képeket láthatunk fatáblákon, később pedig valódi kártyapaklival, naptárral, konyhai köténnyel és a klasszikus viaszos vászon asztalterítővel egészül ki a Pakli kollekció.

Pakli03

Pakli04

Pakli_c

Tóth Andrej a nagymarosi és a lembergi víkendházak, a lvovi és a kijevi dácsák után a Balaton témáját dolgozza fel legújabb festményein. A magyar tenger jellegzetes szereplői, színterei az Andrej képeire oly jellemző naiv bájjal, ugyanakkor nem kevés iróniával kerülnek bemutatásra: az elmaradhatatlan balatoni lángos, a hekk és a kovászos uborka most fatáblákról, deszkáról, szekrényajtókról, málnás rekeszekről kacsint vissza ránk.

“Stílusában, életérzésben a szicíliai anyagom továbbgondolása a Plattensee sorozat, csak mindez a magyar tengernél, ahol nyaranta kiülhetek a strand büféjébe egy fekete és egy könnyű, hideg fröccs kíséretében, szemlélve a körülöttem zajló életet, színeket, formákat” – meséli Andrej az új sorozatról.

Plattensee

Tóth Andrej az A38 grafikusaként már három ízben nyerte el az Év Kulturális Plakátja Díjat, a Magyar Nemzeti Galéria folyamatosan kéri be plakátműveit a gyűjteményébe, az „Aranyrajzszög” kulturális plakátdíj elnyerése után pedig a Magyar Plakát Társaság fogadta a tagjai közé.

hekk

A Plattensee kiállítás június 10-én nyílik az A38 kiállítótermében, a kiállítás keretében a látogatók megismerkedhetnek az ARTHEKK kollekció darabjaival is!

A kiállítás részleteiről itt olvashattok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr756296584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása