Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Orbán Viktor: elhatároztam, hogy 1000 milliárdot elveszek a bankoktól

 Utolsó frissítés: 

Szerző: 

Címkék: Orbán Viktor; Orbán-interjú; Kossuth rádió; Kossuth Rádió miniszterelnöki interjú;

Nem biztos, hogy elfogadnám Vida Ildikó lemondását, mert ez Magyarország szuverenitásának kérdését veti fel – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió 180 perc című reggeli műsorának adott interjúban a kitiltási ügyről, amelyben szerinte az amerikaiak egy fecnivel próbálják igazolni a kitiltási ügyet. Azt mondta, abba még belegondolni sem szeretne, hogy esetleg a magyar-orosz közeledés miatt avatkozik be Amerika a magyar ügyekbe. Elismerte, hogy újabb kereskedelmi bank megvásárlásáról tárgyalnak, és azt mondta, hogy a vasárnapi zárva tartás mellett erős érv, hogy Ausztriában is így működnek a dolgok. Azt is mondta, hogy előre elhatározta, hogy ezermilliárd forintot elvesz a bankoktól a devizahitelesek megsegítésére.

Ismét interjút adott péntek reggel a közrádiónak Orbán Viktor.

Fotó: 

A kitiltási üggyel indult a pénteki Orbán-interjú, a riporter elsőként az Egyesült Államok által a korrupciós és kitiltási ügyben külügyminisztériumnak átadott, majd a külügy által nyilvánosságra hozott dokumentumról kérdezte a miniszterelnököt, aki elmondta, hogy az csupán dokumentum csupán egy ömlesztett változata azoknak a témáknak, amelyeket az ellenzéki pártok emlegettek. Ez egy fecni, mondta, amelyen pecsét sincs, majd azt állította, hogy ezzel az ügy elveszíti a komolyságát, mert szerinte ha egy ilyen papírt bármely magyar nagykövet odaadna egy kormánynak, akkor másnap haza kellene őt rendelnie.

Orbán szerint az amerikaiak ezekkel az ügyekkel magyarázzák a kitiltásokat, majd azt állította, hogy olyan dolgok szerepelnek a dokumentumban, amelyekről "halálra vitatkoztuk magunkat Magyarországon" az elmúlt években, aztán az emberek újra a Fidesz-kormányra szavaztak.

De a konfliktust valahogyan fel kell oldali – vetette fel a riporter, mire Orbán azt válaszolta, hogy Vida Ildikó NAV-elnök maga próbálja tisztázni az ügyet azzal, hogy bement a nagykövetségre, és hogy azt ígérte – amely ígéret betartását Orbán el is várja tőle –, hogy mindenkit beperel, ami Orbán szerint azért jó, mert így a bíróságon minden ki fog derülni. Azt is mondta, hogy nem biztos, hogy elfogadná Vida Ildikó lemondását, ha felajánlaná, mert egy Magyarország szuverenitásának kérdését veti fel: ha egy köztisztviselőt rámutatással megvádol egy nagyobb ország, majd azt leváltják, akkor kérdés, hogy hol a határ ebben. Nekem stabilizálnom kell a NAV működését a NAV mostani vezetésével – mondta Orbán.

Arra a kérdésre, hogy nem az orosz-magyar viszony miatt támadja-e az USA Magyarországot, Orbán azt mondta, ez súlyos vád lenne az Egyesült Államok ellen, így annak a megfontolását is szeretné elutasítani, hiszen az azt jelentené, hogy Amerika egy rágalmazási hadjárat révén próbál beavatkozni egy ország szuverén külpolitikájába. Szerinte a magyar-orosz viszonyt le kell választani a kitiltási ügyről.

A Gazprom-érdekeltségű Déli Áramlat gázvezetékről, amely Magyarországon keresztül is futna, Orbán Viktor azt mondta, hogy ez ugyanolyan, mint a német Északi Áramlat, és az Ukrajnát kikerülő gázvezeték megépülése Magyarországnak is nyers gazdasági érdeke, nem csak az oroszoknak.

Arra a kérdésre, hogy mit tervez a kormány a kitiltási ügyben, azt mondta, hogy miközben figyelik, hogy merül-e fel konkrét információ, amely nyomán az állami szervek korrupciós vizsgálatot indíthatnak, ő a maga részéről az államigazgatást arra kell, hogy buzdítsa, hogy ne rágalmazási ügyekkel foglalkozzanak, hanem tegyék a dolgukat.

Orbán ezermilliárdot mindenképpen el akart venni a bankoktól

A devizahiteles ügyekben azt mondta Orbán, hogy az elmúlt évek legnagyobb sikerének tartja, hogy tudták tartani, amit vállaltak: hogy eléri, hogy a törlesztőrészletek érezhetően csökkenni fognak, és 25-30 százalékkal csökkennek majd. Azt is ígérte, hogy méltányos lesz a forinthiteleseknek, valamint azt is, hogy nem engedik, hogy még egyszer ez az emberekkel megtörténjen, ez a fair bankokról szóló törvény. "Én úgy számoltam, hogy ezermilliárd forintot fogok elvenni a bankoktól" – mondta Orbán, aki szerint a célt elérték.  "Valóban volt arról szó, hogy majd a forintosítással tesszük ezt, és nem az elszámoltatással, de a bíróság közben olyan döntést hozott, hogy ezt a célt - hogy ezermilliárdot a bankoktól vissza tudjak terelni az emberekhez - végül is az elszámoltatással tudjuk elérni" - fogalmazott a kormányfő. A devizahitelekre felvételére marad egy-két kivétel: azok adósodhatnak el devizában, akik abban kapják a jövedelmüket – mondta. A devizahitel ügyében egy olyan kísértéssel van dolgunk, amelyet egy világos törvénynek kell tisztáznia ahhoz, hogy ez a mostani helyzet ne álljon elő még egyszer, akkor sem, ha például az ukrán helyzet miatt a forint árfolyama kedvezőtlenül alakul - mondta a miniszterelnök.

Tárgyalunk külföldi kézben lévő bankok megvásárlásáról, és túlteljesíthetjük azt a vállalásunkat, hogy olyan pénzügyi rendszert hozunk létre, ahol a bankok 50 százaléka magyar kézben van, és ezt már meg is haladtuk, és lesz erős, magyar kézben lévő bankrendszer - mondta Orbán, aki szerint az állam nem tervez hosszú távon. Nem akarnak állami tulajdonban lévő nagy bankszektort, ezeket a bankokat magyar üzletemberek számára valamilyen konstrukcióval, például ta tőzsde révén elérhetővé kell tenni – mondta Orbán, aki nem volt hajlandó megerősíteni, hogy a Budapest Bank lenne a következő kiszemelt bank.

A vasárnapi nyitva tartás betiltásáról azt mondta, hogy bár a magyar emberek felnőttek, el tudják dönteni, hogy mivel töltik a vasárnapot, itt az a kérdés, hogy hol költik el a pénzüket, és erős érv számára, hogy Ausztriában is zárva tartanak vasárnap a boltok. Szerinte egyébként nem valós az az adat, hogy 12 ezer embert elbocsáthatnak, amiért vasárnap a nagyobb boltok nem tarthatnak nyitva. Erről azonban még vita van – mondta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr706895995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása