Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Kedves CCCP-pólós faszkalap!

7195379_d4b1a0cd29533b12a0b296c4bc9a04db_wm.jpgTudom ám, hogy csak az irónia dörrent egy nagyot ottan a Kossuth téri színpadon, mert hát az Orbán az az oroszokkal paktál, és most akkor majd jól behúzod őt a csőbe, ha netán kiakadna azon, hogy szovjetuniós pólóban szaladgálsz, mert hát hogy van az, hogy Oroszország régen szar arc volt, mostan meg már nem szar arc.

Egy dolog azonban roppantul bánt engemet! Egyrészt nincs semmi ízlésed, másrészt pedig nem vagy vicces. Mert ha legalább egy rendes felsőt találtál volna, amire menő betűtípussal nyomtatod rá, hogy "CCCP", akkor csak simán nem tartanálak viccesnek. Merthogy ez a felső 10 éve sem volt vicces, mikor néhány pattanásos proli gyerek a telepről ki nem találta, hogy ez divatos, miután az apjuk röfögve felröhögött két karton Kőbányai megvásárlása között a piacon, mikor észrevette és megvette nekik. Aztán bementek vele az E-Klubba és onnantól minden hülyegyerek ebben rohangált.

Amúgy nem ez a dolog bánt engemet, mert tökre nem érdekelsz. Inkább az érdekel, hogy hány darab vérnősző faszkalapra van szükség szervezői környezetedből ahhoz, hogy ne rúgjon le téged még azelőtt a színpadról valaki, hogy feltennéd a lábad abban a felsőben, ami rajtad volt? Csak azért kérdezem, mert oké, hogy poén (lenne, csak hát nem vagy vicces, mert nincs humorod), és néztem is elég Family Guy-t, meg Drawn Together-t ahhoz, hogy ne álljak neki a prüdériának, ha ilyesmit látok, de hát azért mégiscsak meghalt egy-pár millió ember az alatt a négy betű alatt, amit te ottan a színpadon irónia gyanánt viseltél. És ez néhány embert szarul érint. Hogy értsd, pont annyi ember halt meg alatta, hogy kb. mindenkit érintsen azok közül, akiknek sikoltoztál a színpadról. Szóval, ami igazán bánt, hogy a tömeg, ami előtt álltál, nyilvánvalóan funkcionális analfabéta, amiért nem gyakorolta demokratikus jogát, és nem rúgta ki alólad a színpadot.

Persze ilyenkor tökre érdekel, hogy vajon legközelebb, ha kimegyek egy NSDAP feliratú pólóban (ami nyilván egy longline szabású póló lenne és valami menő Helvetica betűtípussal nyomtatnám rá azt, hogy NSDAP) a legközelebbi tüntetésre, akkor te értenéd annak az iróniáját? Mármint érted, hogy a németek most tök jó arcok, mert Nyugat-Európa, meg minden. :DDDD

De tudod mit, nem megyek ki ilyen pólóban. Mert van ízlésem, és mert van humorom. Meg amúgy már az egészet leszarom. Elsőre úgy tűnt, hogy alakulnak a dolgok itten, hogy lehet tüntetni, hogy végre nem full idióta egyetemisták jelentik a lázadó ifjúságot, hogy valami másként kezd el alakulni. Erre jössz te, mint mindennek a szimbóluma. Ami ellen nincs mit tenni, hiszen alanyi jogod faszkalapnak lenni. Csak az bánt, hogy az előtted álló tömeget ez egyáltalán nem érdekelte.

Ágoston Dániel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr186913905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása