Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Megemlegeti McCain a Magyar Hírlap válaszcsapását (címlapfotó)

 Utolsó frissítés: 

Szerző: 

Címkék: Bayer Zsolt; Lovas István; John McCain; Egyesült Államok; Magyar Hírlap;

"ELFOGADHATATLAN!" – szerepel a csütörtöki Magyar Hírlap címlapján John McCain szenátor képe fölött csaknem ugyanakkora betűkkel, mint az újság címe. Már az 1. oldalról megtudhatjuk, hogy "honfitársát lefejező terroristákkal bújt ágyba" az Orbán Viktort diktátorozó amerikai politikus (Lovas István szerint), valamint hogy McCain "az igazi becsületes, együgyű, háborús plakátra való, kőbunkó amerikai" (Bayer Zsolt szerint). Lapszemle.

Bayer Zsolt mindig amellé áll, akit igazságtalanul bántanak, legalábbis amikor Orbán Viktor a méltatlanul vádolt személy. A csütörtöki Magyar Hírlapban ő nyílt levelet, Lovas István, azEcho Tv műsorvezetője pedig terjedelmes publicisztikát tett közzé John McCain volt elnökjelölt és republikánus szenátor éles kritikájára reagálva.

Mint arról beszámoltunk, McCain a napokban súlyos kritikával illette Orbán Viktor miniszterelnököt, amikor amellett érvelt, hogy miért nem szabad a producer Colleen Bellt ideküldeni magyar nagykövetnek. Itt egy nemzet, amely a határán áll annak, "hogy átengedi szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki Vlagyimir Putyinnal bújik ágyba, és mi a Gazdagok és szépek producerét küldjük nagykövetnek" – mondta egyebek mellett.

Fotó: 

Bayer Zsolt nyílt levelében bevallja, hogy a neofasisztának nevezett Orbán Viktor a barátja. Bár évente körülbelül csak háromszor beszélnek, de ő azon kevés emberek egyike, "akivel elmenne a háborúba". A levélben "eszet vesztett republikánus szenátornak" nevezi McCaint, akinek nyilvánvalóban fogalma sincs, mit beszél. "Ön az igazi becsületes (ebben semmi cinizmus nincs!), együgyű, háborús plakátokra való, kőbunkó amerikai prototípusa", aki megtanulta a fasizmus kifejezést, és mindenkire ráhúzza, aki nem tetszik valamiért – írja.

Bayer szerint a McCain hazájának "nyomorult gazemberei által okozott" gazdasági válság újféle megoldásokat követel, akárcsak annak idején a New Deal Roosevelttől, akit a maga idejében szintén fasisztáztak Bayer kutatásai szerint. "Nekünk, a gyarmatokon" bezzeg tiltják a pénznyomdát, amit a Fed szabadon működtethet – írja.

Az utolsó bekezdésben a sajtó is megkapja a magáét: "A ki takarodjon hamarabb az anyja keservébe verseny" fődíja szerinte a McCain szavait "hozsannázva üdvözlő magyarországi hazaáruló sajtómunkásoké".

Lovas István publicisztikája elsősorban annak leleplezése, hogy McCain titokban a neokonzervatívokkal cimborál. Lovas szerint nehezebb Orbánt fasiszta diktátornak, mint a hidegháború utáni összes amerikai elnököt tömeggyilkosnak nevezni.

Egy Antiwar.org nevű weboldalra hivatkozva azt írja, hogy McCain Szíriában találkozott az Iszlám Állam terroristáival (az Antiwar.org egyébként csütörtök reggel nem elérhető), sőt azzal az Északi Vihar Brigáddal is, amely pénzért az Iszlám Állam kezére játszotta Steven Sotloff újságírót, akit aztán a terroristák lefejeztek. "Azaz McCain Sotloff és más honfitársa gyilkosaival bújt egy takaró alá" – vonja le Lovas a következtetést. Lovas érvrendszerének része egy McCain-szónokolatról szóló YouTube-videó alatti kommentek idézése is. "Nem hisz a szemének" – írja, hogy mindenki csak szidja ezt a McCaint. A videón a szenátor a Szíria ellen háború szükségességéről szónokol – a Lovas által relevánsnak tartott kommentek skálája a "cionista bábtól" a "nyomorék feleség aljas elhagyójáig" terjed.

Lovast annyira felháborítja, hogy a magyar nép nem kezeli helyén a vezérét ért bírálatot, hogy az még összetett mondatának nyelvtani szerkezetét is szétfeszíti: "bárhol máshol a világon egy ekkora sértést nemhogy üdvrivalgás nem kísérne, mint történt ez nálunk balliberális oldalon, hanem az az egyöntetű felháborodás olyan cunamiját váltja ki, amely az Egyesült Államok nagykövetéségének épületét is veszélyeztette volna".

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr606956769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása