Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Putyin: A nyugat ki akarja tömni az orosz medvét

 Utolsó frissítés: 

Szerző: 

Címkék: Oroszország; Vlagyimir Putyin; rubel;

Legfeljebb két évig tart majd a mostani válság, de már hamarabb is javulhat a helyzet - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök szokásos év végi évértékelő sajtótájékoztatóján, ahol a fő téma a rubel zuhanása volt, amit az elnök szerint külső hatások okoztak, de nem jelent válságot. Putyin Oroszországot egy medvéhez hasonlította, amit a nyugat ki akar tömni.

Oroszország gazdasági növekedést ért el és csökkentette a munkanélküliséget, fejlődik a mezőgazdaság, rekordmennyiségű gabonát takarítottak be, az orosz szövetségi államháztartás pedig pozitívban fog zárni. Nőttek a bérek, javultak a demográfiai adatok, házat kaptak a katonák, teljesítették a tervet - foglalta össze az év sikereit Vlagyimir Putyin orosz elnök szokásos év végi sajtótájékoztatóján.

Az elnök ezután rátért a rubel zuhanására, amiről azt mondta, "természetesen külső hatások idézték elő ezt a mostani helyzetet", elsősorban az olajár csökkenése. Putyin azt mondta, ez valószínűleg folytatódni fog, de az orosz kormány ugyanazokat az intézkedéseket fogja alkalmazni, mint 2008-ban, de a kormány a rászorulókra is koncentrál majd - a nyugdíjasokra, a bérből élőkre.

Fotó: 

Putyin hozzátette, a globális gazdaság növekedni fog, és az orosz gazdaság is, mint mondta, szerinte legrosszabb esetben is két év alatt kijutnak a mostani helyzetből. A nemzeti bank tartalékait nem fogják elverni, sőt, a tartalékot növelték is az idén.

Kérdésre válaszolva az elnök elmondta, maximum két évig tart majd a mostani helyzet, ha a világgazdasági helyzet sem javul, de ő optimista, és szerinte már előbb javulni fog a helyzet. Mint mondta, az orosz nemzeti bank és a kormány szerinte jól cselekszik, a rubel stabilitásához emelik a kamatot, bár hamarabb is cselekedhettek volna. Hozzátette, ahhoz, hogy javuljon a helyzet, csökkenteni kell Oroszország függőségét az olajtól és emelni a rubel likvisitását.

Putyin azt mondta, a rubel zuhanását nem nevezné "válságnak", de nem akarja a nemzeti bank tartalékait a rubel megvédésére pazarolni. Hozzátette, az orosz bürokrácia szinte semmi ahhoz képest, ami az Európai Unióban van, ezért ez nem jelent problémát, de a jelen helyzetet felhasználhatják a gazdaság változatosabbá tételére.

"Virtuális berlini falakat" épít a nyugat

Putyin kijelentette, szerinte továbbra is létezik egy "virtuális berlini fal" a valódi fal leomlása után 25 évvel, amit szerinte a nyugati partnerek építenek most is a NATO bővítésével. Mint mondta, ő azt szeretné, ha Európa és a nyugat megértené, hogy Oroszország le akarja építeni ezeket a falakat, és szabad kereskedelmet szeretne.

Egy ukrán újságíró kérdésére azt mondta, minden orosz katona, aki ott szolgálatot teljesít, önszántából ment oda, nem zsoldosok harcolnak. Közölte, Kelet-Ukrajnában egy "megtorló akció" folyik, amit az ukrán kormány szervez. Putyin azt mondta, a fő probléma szerinte az, hogy a puccs, a hatalomátvétel után az új ukrán hatalom nem egy politikai párbeszédet kezdeményezett, hanem rendőröket küldött, amikor ez nem működött, akkor a hadsereget, amikor ez sem működött, akkor a gazdasági blokád eszközével éltek.

Putyin Oroszországot egy medvéhez hasonlította, amiről azt mondta, a nyugat azt akarja, hogy csak üldögéljen, de láncra akarják verni, levágni a fogait, majd kitömni. "A medvénknek nyugodtan kellene ülnie. Nem kergetni a malacokat a tajgán, hanem bogyókat enni" - mondta Putyin, aki hozzátette, hogy ha ez történne, a nyugat megláncolná a medvét és lefűrészelnék a fogait. "Azt akarjuk, hogy a medvénk egy kitömött állat legyen?" - tette fel a kérdést.

Putyin hozzátette, az ukrán csapatokat nem vonták vissza a minszki egyezség értelmében. Mint mondta, a túszokat és a foglyokat azonnal ki kellene cserélni, hogy mindenki hazatérhessen az ünnepekre.

A Krím annektálása és a szocsi olimpia bojkottja közötti kapcsolatról Putyin azt mondta, példa nélküli, egyértelműen koordinált próbálkozások történtek az olimpia lejáratására. Hangsúlyozta, Oroszország meg fogja védeni területi integritását.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr66994561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása