Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Veszprémi érsek: A Charlie Hebdo alkalmazottai is felelősek a tragédiáért

 Utolsó frissítés: 

Szerző: 

Címkék: Iszlám Állam; párizsi vérengzés; Veszprém; katolikus egyház; terror; katolikusok;Charlie Hebdo; Márfi Gyula;

Miért kellett a lapnak meztelenül ábrázolnia Mohamed prófétát és a lehető legalpáribb eszközökkel kigúnyolni a kereszténységet, illetve "izraelita testvéreink" hitét? – kérdezi Márfi Gyula érsek, aki liberális embernek tartja magát, és nem szeretne "az ultraliberális újságírók véleménydiktatúrájában" élni. Szerinte a Charlie Hebdo-féle túladagolt szabadság az, ami öl. Emellett természetesen elítéli a terrorcselekményt és imádkozik az áldozatokért.

Levelet küldött a Veszprém Megyei Naplónak Márfi Gyula veszprémi érsek abból az alkalomból, hogy a lap megemlékezést szervezett a Charlie Hebdónál agyonlőtt emberek tiszteletére.

Márfi Gyula a lap online verzióján is közzétett levélben kifejtette: ő ugyan egyetért a megemlékezéssel és elítéli a párizsi terrorcselekményeket, de "őszintén meg kell mondania", hogy a szörnyű cselekményekért nem csak a terroristákat és elvbarátaikat tartja felelősnek, hanem "a Charlie Hebdo újság alkalmazottait is és még inkább azt az ultraliberális törvényhozást, amely a vallásukhoz ragaszkodó európai polgárokat nem védi meg az olyan durva, ízléstelen és – egy normális jog szerint – törvénytelen támadásoktól, mint amilyeneket az említett újság rendszeresen elkövetett".

Márfi Gyula

Fotó: 

Az érsek ezután felteszi a kérdést, vajon miért kellett a lapnak meztelenül ábrázolnia Mohamed prófétát és a lehető legalpáribb eszközökkel kigúnyolni a kereszténységet, illetve "izraelita testvéreink" hitét.

Márfi logikája szerint mivel a vétkes jogrendszer nem ad tisztességes eszközt a megbántottaknak, hogy megvédjék magukat és a hitüket, így számukra nem marad más eszköz, mint a törvénytelen – és az érsek szerint is "erkölcstelen" – önbíráskodás.

Márfi Gyula szerint is alapérték Európában a szabadság, de nem az a túladagolt szabadság, ami előtt "az ultraliberális európai ember térden csúszik". Szerinte az efféle szabadság már "olyan, mint egy túladagolt gyógyszer, már nem gyógyít, hanem öl".

Márfi a levél vége felé azt írja, liberálisnak vallja magát, nem akar semmiféle diktatúrában élni, "az ultraliberális újságírók véleménydiktatúrájában" sem. Kiderül, az érsek nehezményezi azt is, hogy "náluk még hírértéke" sem volt az Iszlám Állam által megerőszakolt, lefejezett és keresztre feszített keresztények tragédiájának.

Én nem vagyok Charlie – írja a levél végén franciául is, hozzátéve, hogy eközben a terrorakciót elítéli és az áldozatokért imádkozni fog.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr777065675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása