Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Európa, bocsásd meg nekünk ezt az embert!

2015. január 12. 16:16 - Első Kézből

Egyre kevésbé van kedvünk mosolyogni azon, hogy a magyar miniszterelnököt lassan úgy kerülik az egész kontinensen, mint a leprást. Orbán Viktor „tehet róla, tehet ellene”, hogy a nyugati államok vezetői már attól is ódzkodnak, hogy közös képen mutatkozzanak vele.

Szorító érzés gyomortájékon minden leendő nemzetközi találkozó, mert szinte előre tudjuk, hogy megint éghet majd az arcunk a pocakos tábornok miatt. Megint odanyilatkozik valami lábszagú, korlátolt tahóságot, amit megint leközöl a világsajtó, mi pedig megint nem győzzük majd megmagyarázni a vékony fémkeretes szemüvegű, civilizált nyugati ismerőseinknek, hogy nem, nem, minden látszat ellenére mi itt Magyarországon nem pattintott kőbaltával vadászunk, nem eszünk emberhúst és boszorkányégetések sincsenek már. Csak épp van egy miniszterelnökünk, aki az elmúlt másfél évtizedben egyre inkább a szellemi leépülés és a téboly jeleit mutatja.

Az ember, akinek a politikája elől százezrével menekülnek nyugatra gazdasági menekültek, azt bírja nyilatkozni, hogy a gazdasági bevándorlás rossz, ő pedig nem akar idegen kultúrájú népeket Magyarországon látni.

Persze az egész kérdés elméleti csupán: valójában évszázadok óta nem akarnak nálunk tömegével letelepedni „idegen kultúrájú népek”. Mit is csinálnának? Sorba állnának a Blahán ingyenkajáért, vagy az önkormányzatnál közmunkáért?

De Orbán Viktor ízléses módon pont a párizsi terrortámadást gondolta jó apropónak ahhoz, hogy a „piréz-ellenes” hazai nyárspolgároknak muzsikáljon. Láthatóan fel sem fogja, hogy amikor az egész civilizált világ csakazértis kiáll a sokszínűség és az elfogadás mellett, az ő belpolitikai célú aljas dumája csak arra jó, hogy további rossz hírét keltse Magyarországnak. Annak az országnak, amelynek imidzsét pont az ő haveri köre 5 éve amúgyis szisztematikusan rombolja.

Sok munka lesz lemosni magunkról a gyalázatot, hogy Európa barbárai vagyunk. Addig pedig nincs más eszközünk, mint minden gesztusunkkal kinyilvánítani: a Fidesz nem egyenlő Magyarországgal és a magyarokkal.

Orbán Viktor nem egyenlő velünk.

Kövesd a Nyugati Fényt a Facebookon, hogy ne maradj le a frissítésekről!

158 komment

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr277070913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása