Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Tragédiát és terrort ígér az al-Kaida

AAz Iszlám Állam nevű szervezet rádiója elképesztően ostobának nevezte a Charlie Hebdót az újabb Mohamed-karikatúra miatt

Tóth Loretta – 2015.01.15. 15:48 

Az al-Kaida terrorszervezet jemeni szárnya egy tegnap közzétett videofilmben magára vállalta a Charlie Hebdo című francia szatirikus lap elleni támadást, és újabb terrorcselekményekkel fenyegette meg Franciaországot.

Charlie Hebdo 20150115Világszerte hosszú sorokban álltak az emberek a Charlie Hebdo legújabb számáért (Fotó: Reuters - Stephane Mahe)

Az Arab-félsziget al-Kaidája (AQAP) nevű jemeni terrorszervezet tegnap videoüzenetet tett közzé a Charlie Hebdo megtámadásával kapcsolatban, amelyben Naszr al-Anszi, az AQAP ideológiai vezetője azt állította, hogy szervezete „választotta ki a célpontot, tervezte meg és pénzelte a műveletet”. A tizenkét halálos áldozatot követelő támadás a parancsnok szerint „bosszú volt Isten hírnökéért”. Anszi a felvételen dicsőítette a párizsi merénylőket, majd hozzátette: Franciaország „a Sátán oldalán áll”, ezért újabb tragédia és terror vár rá.

A múlt heti terrortámadás óta tegnap jelent meg először a Charlie Hebdo, címlapján a könnyeket ejtő Mohamed prófétával, aki egy táblát tart a kezében „Én vagyok Charlie” felirattal. Fölötte az olvasható: „Mindenkinek megbocsátunk”. A lap magához hűen főként valláskritikai gúnyraj­zokkal, számos Mohamed-karikatúrával és az Iszlám Állam nevű szervezetet ostorozó szatírával tért vissza. A magazin köszönetet mond mindazoknak, akik őszintén védik a szólásszabadságot, de trágár kifejezéssel illeti a többieket.

A provokatív címlap világszerte nagy visszhangot váltott ki. Juszef al-Karadávi hitszónok szerint „nem ésszerű, nem logikus és nem bölcs dolog rajzokat és filmeket közzétenni, amelyek sértik a prófétát vagy támadják az iszlám vallást”. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet rádiója „elképesztően ostobának” nevezte a Charlie Hebdót az újabb Mohamed-karikatúra miatt. „Az istentagadó újság megpróbál anyagi hasznot húzni a prófétát sértő lap eladásából” - tette hozzá az al-Bajáni rádió. A Global Times című kínai lap szerint az európai nemzetekben mélyen gyökerező „nyugati fölény” megnyilvánulása a hetilap címlapja. Bassár el-Aszad szíriai elnök szerint a múlt heti párizsi vérengzés annak a következménye, hogy a Nyugat támogatja a terrorizmust országában.

Mint kiderült, a múlt héten megfenyegették a legjelentősebb francia szatirikus hetilapot, a Le Canard Enchainét is – számolt be róla a magazin a tegnap megjelent legfrissebb számában. „Ti következtek” - ezt üzenték a lapnak. A fenyegetők az írták, hogy lefejezés vár az újságírókra.

A francia rendőrség terrorizmus gyanújával letartóztatta az antiszemitizmus miatt korábban többször elítélt humoristát, Dieudonné M’bala M’balát egy közösségi oldalon megosztott bejegyzése miatt. A humorista az áldozatok emlékéért és a sajtószabadságért világszerte tüntetők „Charlie vagyok” jelszavát úgy forgatta ki, hogy hozzátette a párizsi kóser boltban négy túszt megölő Amédy Coulibaly vezetéknevét. Charlie Couli­balynak érzem magam – írta, miközben „az ősrobbanás csodás pillanatához” hasonlította a vasárnapi milliós tüntetést.

- See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/14607/Tragediat_es_terrort_iger_az_alKaida#sthash.JRHY5pDZ.dpuf

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr47077181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása