Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Embertelen, perverz, kegyeletsértő" – kiborultak egy kiállításon az állatvédők

 Utolsó frissítés: 

Szerző: 

Címkék: kiállítás; állatvédők; Hamburg; tetoválás; disznó;

Állatvédők elszánt tiltakozását váltotta ki egy Hamburgban kiállított, tetovált sertés, bár a rántott bordák mögötti történetek sokkal sokkolóbbak. A művész, a belga Wim Delvoye 2004-ben Kínában nyitotta meg artfarmját, ahol több disznót is tetovált.

Ahhoz képest, hogy a disznókat tömegesen kasztrálják, zsúfolt istállókba gyömöszölik, majd lemészárolják, Donata nem is járt rosszul. Őt csak tetoválták, ráadásul fájdalomcsillapítással, és halála után kitömve járja a kiállítótermeket. Sorsa most épp Hamburgban, egytetoválástörténeti kiállításon váltotta ki az állatvédők heves tiltakozását. Embertelen, perverz, kegyeletsértő – ezek csak az enyhébb kommentárok az ottani iparművészeti múzeum Facebook-oldalán.

Dennis Conrad, a kiállítás kurátora azzal vág vissza, hogy a rántott bordák mögötti történetek sokkal sokkolóbbak, de egy szelet hús kiállításával aligha hívhatták volna föl a közönség figyelmét az állatok szenvedésére, a nagyüzemi állattartás ellentmondásaira.

Fotó: 

A művész, a belga Wim Delvoye 2004-ben Kínában nyitotta meg artfarmját, ahol több disznót is tetovált. Ettől eltekintve a legzöldebb állatvédők ízlését is kielégítő körülmények között tartotta az állatokat. A disznókat aztán életükben is mutogatta, természetes haláluk után pedig némelyiket 150 ezer euróért is el tudta passzolni ilyen ízlésű műgyűjtőknek. A sertésművészet nem véletlen: hivatásos tetoválók gyakran gyakorolnak elhunyt disznókon, mert a bőr hasonló az emberéhez.

Delvoye nem most csinál először disznóságot, legalábbis némiképp ebbe a kategóriába sorolható a Cloaca (Kloáka) című gépezete is, amely igen valósághűen utánozza az emberi emésztés folyamatát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr397186237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása