Névjegy

Magyar karikaturisták "Névjegyei"

Balázs-Piri Balázs
Barát József
Békési József Sándor, Joe
Dallos Jenő
Dluhopolszky László
Fenekovács László
Földes Vilmos
Gyöngy Kálmán
Jelenszky László
Krenner István
Lakatos Ferenc
Lehoczki Károly
Léphaft Pál
Marabu
Nemes Zoltán
Pápai Gábor
Rau Tibor
Sajdik Ferenc
Szmodis Imre
Szűcs Édua
Tónió
Varga (Zerge) Zoltán
Weisz Béla
Zsoldos Péter

Ludas Matyi újság

Friss topikok

  • takacsveca93: Ha igazán fantasztikus akciókra és folyamatosan frissülő szórólapokra vágysz, akkor csekkoljatok i... (2017.11.08. 09:55)
  • Ludas Matyi újság: Orblio LACI? BÉLA? (2016.12.09. 23:11) DALLOS JENŐ :/miniatűr könyvek ,sorozat/
  • Gergely Pap: Kedves Laci! A képeid ugyanúgy tetszenek, mint 67-ben a Kossuth nyomdában. További jó egészséget. (2016.11.13. 18:36) Pápai Gábor
  • Feriba: Csak a szöveg tartalmát próbálom előásni! (2016.10.09. 19:38) HALÁSZ GÉZA
  • Feriba: -Azt mondták, szépen mosolyogjak a NAVos ellenőrre! (2016.10.09. 19:34) HALÁSZ GÉZA

Helyrehozhatatlan rombolás Róma belvárosában

/ 2015.02.20., péntek 17:58 / Hírforrás: MTI

Sörösüvegekkel dobálták meg a Rómában játszó Feyenoord holland csapat szurkolói az olasz főváros történelmi központjában levő 17. századi műemlék kutat. Az első szakértői vizsgálatok szerint a Spanyol-lépcsőnél levő kút helyrehozhatatlan károkat szenvedett.

Fotó: MTI

A kutat az Európa Liga csütörtök esti mérkőzésére érkezett holland szurkolók rongálták meg. A római műemlékvédelmi felügyelőség szerint a kút 110 helyen sérült meg.  

A sörösüvegek és sörös dobozok letörték a medence peremét. Több darabot megtaláltak, de a restaurátorok szerint nem lehet mindegyiket visszailleszteni eredeti helyére. Egyelőre nem tudni, mennyibe kerül a kút helyreállítása.  

Ignazio Marino római főpolgármester elmondta: már számtalan magán- és közintézmény jelezte, hogy szívesen részt vesz a Róma egyik jelképének számító kút restaurálásának finanszírozásában. Róma városa Hollandiától is anyagi segítség felajánlását várja a keletkezett károk megtérítésére. Hollandia római nagykövete azonban erre eddig nemet mondott - közölte a főpolgármester.  

Az 1629-ben emelt kút Pietro és Gian Lorenzo Bernini szobrászfivérek munkája, akik a barokk Róma számos terét alkotásaikkal díszítették.  

Az olasz főváros egyik legszebb és legismertebb terének közepén álló kutat tavaly restaurálták. A helyreállítás akkori több mint 200 ezer eurós (több mint 60 millió forintos) költségét magánszemélyek biztosították. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aludasmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr387193899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása